Yardım Asus yazısından sonra siyah ekran

Reaksiyon skoru
1
Yeni aldığım Asus tuf gaming a15 laptopumda bir ara laptopu windowstan kapatmadan kasasını kapatıp uyku moduna almıştım ama laptop uyku moduna girmemiş çalışır halde kalmış. Aradan birkaç saat geçince açmaya çalıştım, laptop sıcaktı fanlar çalışır haldeydi ama kapatıp açmaya çalıştığımda Asus yazısı gelip daha sonra siyah ekrana dönüyor ve ardından Windows açılma sesi geliyor ama ekranda herhangi bir görüntü gelmiyor. Sorun nedir

Uykuya geçmeye çalışıyor olabilir. Güç tuşuna basılı tut kapanana kadar. Sonra tekrar aç.

Bataryayı çıkar prizden çek güç tuşuna 10 sn basılı tut sonda 10 kez birer sn aralıklarla bas. Sonra bataryasız prize takıp aç sadece.

Bataryayı çıkar prizden çek güç tuşuna 10 sn basılı tut sonda 10 kez birer sn aralıklarla bas. Sonra bataryasız prize takıp aç sadece.
batarya anakarta sata girişiyle bağlı gibi yani garantiyi de çok riske etmemek istiyorum. Asusla görüşüp garanti dışı kalır mı diye sorup ona göre hareket edebilirim.

Asus logosu altında windows yükleniyor animasyonu çıkıyor sonrasında siyah ekran geliyor değil mi?

Ekran arızalanmış olabilir. Fazla kurcalamadan servise gönder.

Asus logosu altında windows yükleniyor animasyonu çıkıyor sonrasında siyah ekran geliyor değil mi?
Windows yükleniyor animasyonuna gelemiyor asus yazısından sonra ekran gidiyor ama windows açılma sesi geliyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran arızalanmış olabilir. Fazla kurcalamadan servise gönder.
Bende öyle düşünmeye başladım, ben yazılımsal bir sorun olabilir diye düşündüm en başta ama değil sanırım

Windows yükleniyor animasyonuna gelemiyor asus yazısından sonra ekran gidiyor ama windows açılma sesi geliyor

Bende öyle düşünmeye başladım, ben yazılımsal bir sorun olabilir diye düşündüm en başta ama değil sanırım
Ekran kartı ile ilgili bir problem olabilir. Logo çıkıp sonra UEFI Windows boot etmeye geçiyor ve o esnada görüntü gidiyordur. Kurtarma USB'si varsa onunla başlatın ekran kartı sürücüsünü kaldırın sonra ağ ile güvenli modda açıp tekrar indirin ve kurun.

Ekran kartı ile ilgili bir problem olabilir. Logo çıkıp sonra UEFI Windows boot etmeye geçiyor ve o esnada görüntü gidiyordur. Kurtarma USB'si varsa onunla başlatın ekran kartı sürücüsünü kaldırın sonra ağ ile güvenli modda açıp tekrar indirin ve kurun.
kurtarma usb’si daha önce hiç oluşturmadım peki başka bilgisayardan oluşturup dediğinizi denesem olur mu

Peki şu dediğinizi bataryayı çıkarmadan laptopu açık bırakıp bataryayı bitirse batarya boş denesem işe yarar mı

Son düzenleme:
kurtarma usb’si daha önce hiç oluşturmadım peki başka bilgisayardan oluşturup dediğinizi denesem olur mu
Olur. Kullandığınız Windows'un iso dosyasını usbye yazın mesela windows 10 home ise windows 10 home iso dosyasını yazın. usbyi takın. PC açılırken biosa girme tuşuna basın hemen hızlıca ve biostan boot sırasını usb yapın. Sonra usb ile boot edecektir bir tuşa basın derse basın (press any key for boot usb/dvd gibi bir yazı çıkabilir o esnada basın). Sonra windows yükleme ekranı çıkacak dilinizi seçin. Aşağıda bilgisayarı onar kısmı olacak oraya girin ve onarma seçeneklerini deneyin. Önce başlangıç onarmayı deneyin.

Peki şu dediğinizi bataryayı çıkarmadan laptopu açık bırakıp bataryayı bitirse batarya boş denesem işe yarar mı
Batarya tam bitmez illaki içinde güç kalır o yüzden olmaz. Güçten tamamen kopması lazım.

Olur. Kullandığınız Windows'un iso dosyasını usbye yazın mesela windows 10 home ise windows 10 home iso dosyasını yazın. usbyi takın. PC açılırken biosa girme tuşuna basın hemen hızlıca ve biostan boot sırasını usb yapın. Sonra usb ile boot edecektir bir tuşa basın derse basın (press any key for boot usb/dvd gibi bir yazı çıkabilir o esnada basın). Sonra windows yükleme ekranı çıkacak dilinizi seçin. Aşağıda bilgisayarı onar kısmı olacak oraya girin ve onarma seçeneklerini deneyin. Önce başlangıç onarmayı deneyin.

Batarya tam bitmez illaki içinde güç kalır o yüzden olmaz. Güçten tamamen kopması lazım.
Anladım şöyle ki ben format atmayı denedim bios ekranına geliyor bootdan seçiyorum kaydet çık yapıyorum laptop kapanıyor açılıyor asus yazısı gelip tekrar siyah ekranda kalıyor ilerleyemiyorum windows yükleme ekranı gözükmüyor

Ayrıca ben laptopu alır almaz ram yükseltmesi yaptım ve m2 ssd taktım ramlerin mhz değeri anakart ile uyumluydu ve m2 ssd de aynı şekilde zaten uyumlu olmasa en başta kullanamazdım diye düşünüyorum. Yaklaşık 10 saat kullandım ara ara kullandım 10 saat boyunca sürekli açık kalmadı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,158,788
Üyeler
184,052
Son üye
designerbarca
Geri