ca.s
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,320
- İsim
- C Ş
Windows yüklemesinde de ekran gelmiyorsa bilgisayarı uyku moduna almayla ekran kartı zarar mı gördü. Nasıl bilgisayar üretiyorlar iyice rezil hale getirdiler. 10 yıllık notebookum var hatta bir de 17 yıllık kasam var (kullanmıyorum da) hiç böyle sorun olmadı. Yeni üretilenler yalap şalap üretilip atılıyor resmen. Eskiden bir bilgisayar alırdın yıllarca kullanırdın sağlamlığından. Şimdi iki dakika dayanmıyor mübarek.Anladım şöyle ki ben format atmayı denedim bios ekranına geliyor bootdan seçiyorum kaydet çık yapıyorum laptop kapanıyor açılıyor asus yazısı gelip tekrar siyah ekranda kalıyor ilerleyemiyorum windows yükleme ekranı gözükmüyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ayrıca ben laptopu alır almaz ram yükseltmesi yaptım ve m2 ssd taktım ramlerin mhz değeri anakart ile uyumluydu ve m2 ssd de aynı şekilde zaten uyumlu olmasa en başta kullanamazdım diye düşünüyorum. Yaklaşık 10 saat kullandım ara ara kullandım 10 saat boyunca sürekli açık kalmadı
Yeni taktığın RAM'i çıkarıp dene sen yine de bir.Anladım şöyle ki ben format atmayı denedim bios ekranına geliyor bootdan seçiyorum kaydet çık yapıyorum laptop kapanıyor açılıyor asus yazısı gelip tekrar siyah ekranda kalıyor ilerleyemiyorum windows yükleme ekranı gözükmüyor
Ayrıca ben laptopu alır almaz ram yükseltmesi yaptım ve m2 ssd taktım ramlerin mhz değeri anakart ile uyumluydu ve m2 ssd de aynı şekilde zaten uyumlu olmasa en başta kullanamazdım diye düşünüyorum. Yaklaşık 10 saat kullandım ara ara kullandım 10 saat boyunca sürekli açık kalmadı
Bak şey yap: USB'yi seçtiğinde boot eder ama o boot etme esnasında sorar yine de eğer usb ise boot etmek istiyorsan bir tuşa bas diye. Yani bilgisayar açılıp usb ile boot etmeye başlayınca sen tuşa bas klavyede istediğine. Basmazsan zaten direkt hdd ile boot etmeye çalışır ki bu da aynı durumu verir zaten sana.Anladım şöyle ki ben format atmayı denedim bios ekranına geliyor bootdan seçiyorum kaydet çık yapıyorum laptop kapanıyor açılıyor asus yazısı gelip tekrar siyah ekranda kalıyor ilerleyemiyorum windows yükleme ekranı gözükmüyor
1-Windows yüklü USB'yi tak.
2-BIOS'tan bu USB'yi 1. boot diski seç kaydet çık.
3-PC yeniden başlayacak o esnada USB'den boot etmesi lazım ve yazı çıkmalı press any key for boot USB gibi. Bir tuşa bas. Windows yükleme ekranı çıkmalı.
Bu olmuyorsa zaten ekran kartı ile ilgili bir sorun vardır. (Donanımsal)
Son düzenleme: