Gigabyte RX 6650 xt eagle 8 GB PCIe'i nedir?

Reaksiyon skoru
3
Gigabyte RX 6650 xt eagle 8 GB Ekran kartını almak istiyorum fakat bilmediğim bir şey var.
Bu ekran kartı bağlantı noktaları
PCIe 4.0 x16, x8, x4 vs... Oluyor bu kartın kendi sitesine bakınca sadece PCIe 4.0 yazıyor. Kartın bağlantı noktasını bilen var mı?

pci-e hızını belirliyor pci e 3.0 a takarsan fps in azda olsa düşer bide oyundan atmalar crashler olabilir ama 4.0a takarsan hiçbir sorun olmaz :) yanlış anlamışım :D:D:D:D

Gigabyte RX 6650 xt eagle 8 GB Ekran kartını almak istiyorum fakat bilmediğim bir şey var.
Bu ekran kartı bağlantı noktaları
PCIe 4.0 x16, x8, x4 vs... Oluyor bu kartın kendi sitesine bakınca sadece PCIe 4.0 yazıyor. Kartın bağlantı noktasını bilen var mı?
6500XT ve altı X4
6600 serileri X8
6700XT ve üstü X16

Tamamdır teşekkürler👍
Peki ben o kartı 3.0 x16 slotu olan bir karta taksam 3.0 performansı hariç performans düşüşü yaşar mıyım? Veya bir açılma sorunu falan olur mu?
Yaşamazsın.

Tamamdır teşekkürler👍
Peki ben o kartı 3.0 x16 slotu olan bir karta taksam 3.0 performansı hariç performans düşüşü yaşar mıyım? Veya bir açılma sorunu falan olur mu?
6600XT yi 3.0 da kullanıyorum bir kayıp hissetmedim, başka bir sorun zaten yaşamadım.

Kartı X16 soketine takacaksın zaten soket o yapıda. Ama kartın kendisi kendi kısıtlaması yüzünden X8 hızda çalışacak. Ben de öyle kullanıyorum.
Tamam teşekkürler👍
Tamam teşekkürler, son olarak şunu sorayım:
Hangi kartı almalıyım?
Birinci seçenek;
Gigabyte RX 6650 xt eagle 8 GB
İkinci seçenek;
Gigabyte rtx 3060 windforce oc 12 GB
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bu soruma bir cevabınız var mı?

Tamam teşekkürler👍

Bu soruma bir cevabınız var mı?
Amaca ve isteklere bağlı. Amaç oyun performansı ise benim 6600XT bile 3060ın içinden geçiyor. Verimlilik ise de AMD kartlar daha verimli.

Amaç yayıncılık veya profesyonel işlerse bu sefer Nvidia kartlar öne çıkıyor. Ek olarak Nvidia kartlar daha stabil çalışıyorlar ve RTX açıkken performansı daha iyi. DLSS de var ama onu avantajdan saymam şahsen.

Amaca ve isteklere bağlı. Amaç oyun performansı ise benim 6600XT bile 3060ın içinden geçiyor. Verimlilik ise de AMD kartlar daha verimli.

Amaç yayıncılık veya profesyonel işlerse bu sefer Nvidia kartlar öne çıkıyor. Ek olarak Nvidia kartlar daha stabil çalışıyorlar ve RTX açıkken performansı daha iyi. DLSS de var ama onu avantajdan saymam şahsen.
Oyun için kullanacağım. RTX çok kullanmayacağım ama gene de rtx ile stabil çalışmasını istiyorum.

Geri