Neler Yeni

Çözüldü✓ Ekrana görüntü gelmiyor

ahmetkvrk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Ahmet Kıvrak
Öncelikle merhaba. Yeni bir kasa aldım ikinci el. Arkadaşımdan. Onun bilgisayarında test ettim hiçbir sorun yoktu. Ryzen 5 1600, Sapphire Rx 580 8gb. 750watt psu.Eve geldim kendi monitorume bagladim kasayı. Lg 144hz monitör, asla ekrana görüntü gelmiyor garip bir hata veriyor. Ekran kartını çıkardım tekrar taktım, ramleri soktum temizledim taktim, bios çıkardım 1 dk bekledim taktım, asla düzelmedi sorun. Kasayı çıkardım farklı monitöre taktım ona görüntü geldi. Tekrar kendiminkini taktım yine aynı hata. Ekran kartını değiştirdim GT 730 taktım, o zaman geldi görüntü.ama anlamadım bendeki ekran kartı niye farklı monitörde görüntü verirken, ana monitorumde görüntü vermiyor. Hatanın fotografini ekledim yardımcı olur musunuz, monitordeki güç ayarlarini da kapattim bu arada, kabloyu değiştirdim. Akla gelecek her şeyi yaptım. Ekran kartı resmen monitör ayırt ediyor. Ekran kartının ışığı yanıyor bu arada. Çalışıyor fakat görüntü yok. VERDİGİ HATA:
ENTERİNG THE POWER SAVİNG MODE SHORTLY

Ekler

• Screenshot_2024-03-14-23-15-59-515_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-03-14-23-15-59-515_com.miui.gallery.jpg
    731.3 KB · Hit: 85

Palo DAYI 👑

80+ Gold
Resim yok kral haberin olsun

ahmetkvrk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Ahmet Kıvrak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle merhaba. Yeni bir kasa aldım ikinci el. Arkadaşımdan. Onun bilgisayarında test ettim hiçbir sorun yoktu. Ryzen 5 1600, Sapphire Rx 580 8gb. Eve geldim kendi monitorume bagladim kasayı. Lg 144hz monitör, asla ekrana görüntü gelmiyor garip bir hata veriyor. Ekran kartını çıkardım tekrar taktım, ramleri soktum temizledim taktim, bios çıkardım 1 dk bekledim taktım, asla düzelmedi sorun. Kasayı çıkardım farklı monitöre taktım ona görüntü geldi. Tekrar kendiminkini taktım yine aynı hata. Ekran kartını değiştirdim GT 730 taktım, o zaman geldi görüntü.ama anlamadım bendeki ekran kartı niye farklı monitörde görüntü verirken, ana monitorumde görüntü vermiyor. Hatanın fotografini ekledim yardımcı olur musunuz, monitordeki güç ayarlarini da kapattim bu arada, kabloyu değiştirdim. Akla gelecek her şeyi yaptım. Ekran kartı resmen monitör ayırt ediyor.

Resim yok kral haberin olsun
Ekledim hocam

Palo DAYI 👑

80+ Gold
Hocam galiba monitor güç ayarlarıyla alakali bir durum

ahmetkvrk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Ahmet Kıvrak
Hocam galiba monitor güç ayarlarıyla alakali bir durum
Denedim hocam onları da, bir şey değişmedi, bios ayarı yap diyorlar biosa giremiyorum ekran olmadığı için garip bir döngüye girdim, ekran güç ayarlarından olsa sorun diğer ekran kartını taktigimda da açılmaması gerekmez mi

Palo DAYI 👑

80+ Gold
Denedim hocam onları da, bir şey değişmedi, bios ayarı yap diyorlar biosa giremiyorum ekran olmadığı için garip bir döngüye girdim, ekran güç ayarlarından olsa sorun diğer ekran kartını taktigimda da açılmaması gerekmez mi
Hocam akla gelebilecek çoğu şeyi denemesiniz peki kablo değişmeyi hani dp kablosu ise hdmi ile yada tam tersi yada kabloyu farklı porta takmayı falan denedinizmi

ahmetkvrk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Ahmet Kıvrak
Hocam akla gelebilecek çoğu şeyi denemesiniz peki kablo değişmeyi hani dp kablosu ise hdmi ile yada tam tersi yada kabloyu farklı porta takmayı falan denedinizmi
Evet denedim, display portla bile denedim, garip bir şekilde asla o monitöre görüntü gelmedi

Palo DAYI 👑

80+ Gold
Evet denedim, display portla bile denedim, garip bir şekilde asla o monitöre görüntü gelmedi
Çok garip hocam aldığınızda çalışıyor dediniz ekran kartını da değiştirip denemesiniz ekrana görüntü gelmiş ekranda sorun yok demmekki ama bu seferde aldığınız ekran kartının başka monitorde görüntü verdiğini söylüyorsunuz peki monitörleri denediginiz sistemler aynımı yoksa sadece ekran karlarini degisip mi denediniz ?

ahmetkvrk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Ahmet Kıvrak
Çok garip hocam aldığınızda çalışıyor dediniz ekran kartını da değiştirip denemesiniz ekrana görüntü gelmiş ekranda sorun yok demmekki ama bu seferde aldığınız ekran kartının başka monitorde görüntü verdiğini söylüyorsunuz peki monitörleri denediginiz sistemler aynımı yoksa sadece ekran karlarini degisip mi denediniz ?
Arkadaşın monitörde sorunsuz çalışıyordu, kendi monitorumde calismadi evdeki eski monitörde sorunsuz çalıştı. Ama asla bendeki de çalışmadı. Sadece ekran kartını değiştirdim eski GT 730 ile diğer parçalar aynı kaldı. O zaman benim ekran da da verdi görüntüyü. Ama Rx 580 ile diğer ekranlarda görüntü verirken benim monitörde asla vermiyor

Palo DAYI 👑

80+ Gold
Arkadaşın monitörde sorunsuz çalışıyordu, kendi monitorumde calismadi evdeki eski monitörde sorunsuz çalıştı. Ama asla bendeki de çalışmadı. Sadece ekran kartını değiştirdim eski GT 730 ile diğer parçalar aynı kaldı. O zaman benim ekran da da verdi görüntüyü. Ama Rx 580 ile diğer ekranlarda görüntü verirken benim monitörde asla vermiyor
Hocam ozaman dedikleri gibi bios kaynakli olabilir eski ekran kartınızı sisteme takip anakarti guncelleyin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada sistemlerdeki anakart modelleri nedir

ahmetkvrk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Ahmet Kıvrak
Hocam ozaman dedikleri gibi bios kaynakli olabilir eski ekran kartınızı sisteme takip anakarti guncelleyin

Son çare onu deneyeceğim hocam ama hala aşırı mantıksız ve saçma geliyor. Madem bios guncellemesi ile alakalı niye diğer monitörlerde çalışıyor ?

Asus tuf b450 plus 2

Bios sürümü 2019 gözüküyor, güncel sürüm 2024, yarın güncelleyecegim. Sizce sorunu çözer mi

Palo DAYI 👑

80+ Gold
Son çare onu deneyeceğim hocam ama hala aşırı mantıksız ve saçma geliyor. Madem bios guncellemesi ile alakalı niye diğer monitörlerde çalışıyor ?

Asus tuf b450 plus 2

Bios sürümü 2019 gözüküyor, güncel sürüm 2024, yarın güncelleyecegim. Sizce sorunu çözer mi
Hocam mantıksız değil aslında anakartiniz desteklemedigi için oluyor olabilir çünkü diğer siztemdeki anakart farklı dolayısıyla o desteklediği için görüntü veriyor mesela diger sisteme takarak görüntü alamadığınız monitore bağlayın bakalım ne olucak

Asus tuf b450 plus 2

Kesin bisey diyemem ama mutlaka guncellemeniz gerekiyor zaten 2019dan beri guncellenmemis kart

ahmetkvrk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Ahmet Kıvrak
Hocam mantıksız değil aslında anakartiniz desteklemedigi için oluyor olabilir çünkü diğer siztemdeki anakart farklı dolayısıyla o desteklediği için görüntü veriyor mesela diger sisteme takarak görüntü alamadığınız monitore bağlayın bakalım ne olucak

Kesin bisey diyemem ama mutlaka guncellemeniz gerekiyor zaten 2019dan beri guncellenmemis kart
Hocam diğer sistem derken, bütün her şey tek bir kasada denendi her şey ortak sadece ekran kartları değişti

Hocam diğer sistem derken, bütün her şey tek bir kasada denendi her şey ortak sadece ekran kartları değişti
Aynı kasa aynı kablo farklı monitör sadece

Top Bottom