100 Mbps'den 1000 Mbps'e geçtim fakat hız artmadı

kronoS58

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
152
Selamlar herkese,

Başlıkta da belirttiğim gibi bugün Kablonet ile görüşüp tarifemi 1000/125 'e çektim. 1 saat içerisinde hızın yükseleceğini söylemişlerdi ancak yükselmedi. İletişime geçtiğimde sinyal değerlerinde sorun olduğunu görüp arıza kaydı açtılar. Şimdi bilgisayar ağ özelliklerinden baktığımda Bağlantı hızı (alınan/iletilen): 1000/1000 (Mbps) şeklinde gözüküyor ancak hız hala 100 Mbps. Benzer bir problem yaşayan var mı, nasıl çözüm buldunuz?

Selamlar herkese,

Başlıkta da belirttiğim gibi bugün Kablonet ile görüşüp tarifemi 1000/125 'e çektim. 1 saat içerisinde hızın yükseleceğini söylemişlerdi ancak yükselmedi. İletişime geçtiğimde sinyal değerlerinde sorun olduğunu görüp arıza kaydı açtılar. Şimdi bilgisayar ağ özelliklerinden baktığımda Bağlantı hızı (alınan/iletilen): 1000/1000 (Mbps) şeklinde gözüküyor ancak hız hala 100 Mbps. Benzer bir problem yaşayan var mı, nasıl çözüm buldunuz?
Hocam rastgele büyük boyutlu bir dosya indirin ve indirirken kaç mb ile indirdiğine bakın

Bilgisayardaki o değer hatalı. Neye göre söylediği bilinmiyor. Modem hat değerlerini at.

Ben de buna benzer bir yükseltme yapmıştım ve 1 saat sonra modemi 5 dakikalığına falan (süreyi tam hatırlamıyorum) çekip takın demişlerdi yaptığımda olmuştu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tüm kabloları sökün demişlerdi daha doğrusu. 5G Alıcısındaki kablolar da dahil

Hocam bu modemde sorun yaşayan insanlae biraz fazla benim tavsiyem başka modemde denemeniz
Denemek için farklı modem almak :D Şimdilik farklı methodlar deneyeceğim.
Ben de buna benzer bir yükseltme yapmıştım ve 1 saat sonra modemi 5 dakikalığına falan (süreyi tam hatırlamıyorum) çekip takın demişlerdi yaptığımda olmuştu
Teşekkürler bir deneyeyim bu yöntemi.

Sonuçları bekliyorum umarım işe yarar
1737669407143.png

FINAL COUNTDOWN.... Teşekkürler, şimdi kabloneti arayayım :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,419
Üyeler
187,507
Son üye