Işlemci soğutucu taktım internet hızlandı ?

Voidnyx

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
240
r5 5600 e imzadaki soğutucuyu taktım ısılar felan düştü eyw da indirme hızım niye arttı, steamde 30 40 mb/s görüyordum soğutucu takınca 80 90 tırmanmaya başladı, aynı paketteyim hala 1000 mbps depolama da aynı yüklediğim

bu niye böyle oldu ?

stok soğutucu max 70 derece görüyordu yük altında

çok ısındığı için belkide sınırlama koyuyordu dicem ama neyse ne güzel olmuş işte

ya bencede güzel olduda alakasını anlayamadım

r5 5600 e imzadaki soğutucuyu taktım ısılar felan düştü eyw da indirme hızım niye arttı, steamde 30 40 mb/s görüyordum soğutucu takınca 80 90 tırmanmaya başladı, aynı paketteyim hala 1000 mbps depolama da aynı yüklediğim

bu niye böyle oldu ?

Alakası yok bilgine

bu niye böyle oldu ?

Steamda indirdigin anda, parça parça kurulumu da yapıyor çünkü işlemci ısısı düştüğü için daha performanslı oluyor.

Ama asıl sebebi, taktiğin fanin kasa içi sıcaklığına etki etmesi ve SSD sıcaklığını düşürmesi.

hocam ssdye bizzat 120 lik fan ile hava vurup soğuttum yine bu kadar hızlanmamıştı, şuan zaten m.2 adaptörle takılı olduğu için ekran kartı ve kule soğutucu arasında kaldı

benim tahminim soğutucu iyi olduğu için işlemci daha rahat boost veriyor

Garip böyle bir işleyiş daha önce görmemiştim. Onunla alakalı mı sanmıyorum. Alakalı olabilir mi ,evet olabilir ihtimal var. Anlık sıcaklığı 80°C olan bir bilgisayarda internet hızımın tamamını alıyorum steamda ,peki sıcaklik düştüğünde internet hızımın vermesi gerektiğinden daha mı yüksek vermesi gerekir? Belki de sende kaynaklanan bir problemdi. Elektronik ve elektrik hala keşfedilmemiş bir sürü şey barındırıyor. Teori gibi zamanla farklı şeyler çıkıyor. Ama hızınızın artmasına sevindim

Geri