R7 9700X Yük altında 95 dereceye kitliyor

evet bios giriyorsunuz tüm ayarları sıfırlayıp default yaptıktan sonra sadece xmp düzeltip f10 çek baştan başlat
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

xpm ram frekansi için

evet bios giriyorsunuz tüm ayarları sıfırlayıp default yaptıktan sonra sadece xmp düzeltip f10 çek baştan başlat

xpm ram frekansi için
tamamdır işlemciyi falan ellemeden sadece ram ı ayarlayıp deneyip geliyorum 2 dakikaya

tamamdır işlemciyi falan ellemeden sadece ram ı ayarlayıp deneyip geliyorum 2 dakikaya
bekliyorum kanka

soğutucu çok önemli senin kaliteli bir şey Alman lazım

gibi

bekliyorum kanka

soğutucu çok önemli senin kaliteli bir şey Alman lazım

gibi
aynısının kalitesiz fanlısı var elimde , dediklerinizi yaptım max 88 w çekiyor ama 76 dereceyi geçmiyor

7100 skor alıyorum , normalde 5 saniyede 95 görüyordu şimdi 4,5 dakikadır açık 78 oldu

soğutucunu değiştirdiğin zaman 105 açınız
Bu şekil kullansam 95 derece zarar verir mi sizce bir de çok fps kaybı yaşar mıyım acaba ? Rust oynuyorum gerçi sadece

Bu şekil kullansam 95 derece zarar verir mi sizce bir de çok fps kaybı yaşar mıyım acaba ? Rust oynuyorum gerçi sadece
Devrik cümle kurmuşum bayadır uykusuzum kusura bakmayın , Düşük w değeri ile fps kaybı yaşar mıyım ? W artırsam 95 derece de sistemim zarar görebilir mi ? Sadece Rust oynadığım için işlemci %100 görmüyor stress testinde ki gibi max 87 derece falan oluyor. Teşekkür ederim bu arada

bir kaç şey isticem
kasa fanları işlemci fanı ekran kartı fanları % kaç yükte kaç rpm çalışıyor
kasanın görüntüsü

Devrik cümle kurmuşum bayadır uykusuzum kusura bakmayın , Düşük w değeri ile fps kaybı yaşar mıyım ? W artırsam 95 derece de sistemim zarar görebilir mi ? Sadece Rust oynadığım için işlemci %100 görmüyor stress testinde ki gibi max 87 derece falan oluyor. Teşekkür ederim bu arada

şimdi sadece 105w açip dene bios gir 105w anable f10

soğutucunu değiştirmeden 95c kullanma ömründen yeme performans kaybı illa ki yaşarsın ama soğutucu alana kadar yakmaktan iyidir seni üzmez 65w performansı

bir kaç şey isticem
kasa fanları işlemci fanı ekran kartı fanları % kaç yükte kaç rpm çalışıyor
kasanın görüntüsü
1744275406302.png

ekran kartı ısısıyla bir problem yok ondan fanları çalışmıyor otomatikte kasa ve işlemci fanları max derece elim de bu soğutucu da var ama bir şey değişmiyor
1744275477660.png

şimdi sadece 105w açip dene bios gir 105w anable f10

soğutucunu değiştirmeden 95c kullanma ömründen yeme performans kaybı illa ki yaşarsın ama soğutucu alana kadar yakmaktan iyidir seni üzmez 65w performansı
Eğer sıkıntı olur diyorsanız hiç 105 açmadan yeni fan gelene kadar böyle devam edeyim . 1000 tl civarına önerebileceğiniz bir şey var mı?

Merhaba cpu z üzerinden test yaptığımda 95 derece kitliyor normal mi? İşlemcim 130w civarı güç çekiyor ayrıca 2 adet kule tipi soğutma değiştirdim sıcaklık değişmedi
65W moduna geçebilirsin. Stress testinde 95 derece olması normal. Benimkide 92-93 derece oluyor zaten. Oyunlarda ki sıcaklıklarınız önemli.

65W moduna geçebilirsin. Stress testinde 95 derece olması normal. Benimkide 92-93 derece oluyor zaten. Oyunlarda ki sıcaklıklarınız önemli.
yeni soğutucu gelene kadar 65 w modunda devam etmek en sağlıklısı sanırım çok fazla fps kaybı yaşamam umarım

yeni soğutucu gelene kadar 65 w modunda devam etmek en sağlıklısı sanırım çok fazla fps kaybı yaşamam umarım
Zannetmem bende bir süre 65w modda kullandım, o performansı bile gayet iyi zaten.

Geri