The Semih
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 4,602
Sızıntılara göre yeni çıkacak RTX 5060 ve 5060 Ti ekran kartlarının bazı modelleri 3 fanlı tasarımlarla gelecekmiş. Şimdi soruyorum size, bu kartlar 100W-150W TDP değerlerine sahipken bu kadar büyük ve hantal kartlar üretmek de neyin nesi?
Gerçekten anlamıyorum! Bu devasa boyutlar sadece maliyeti arttırmakla kalmıyor, kasalarımızda da gereksiz bir yer işgal ediyor. Hepimiz biliyoruz ki NVIDIA'nın en çok satan ve en hesaplı serisi RTX XX60 ailesi. Anketlerde sürekli birinci çıkıyor. Eskiden mis gibi tek fanlı, minicik kartlar üretiliyordu ve mini PC toplamak isteyenler için harika seçeneklerdi.
Teknoloji sürekli gelişirken ve eşyaların küçülmesi beklenirken, bu 3. parti firmalar neden her geçen yıl daha da büyüyen kartlar piyasaya sürüyor? Sektör gerçekten bunu mu istiyor? Benim şahsi fikrim, RTX 5060 tek bir fanla bile gayet rahat soğutulabilir. Hatta böyle bir tasarım hem kartın fiyatını ciddi oranda düşürürdü hem de daha kompakt sistemler kurmamıza olanak sağlardı.
Bilmiyorum, sizler de benim gibi mi düşünüyorsunuz? Bence bu kartın 3 fanlı olarak piyasaya sürülmesi tam anlamıyla saçmalık! Bu konuda sizin de fikirlerinizi merak ediyorum.