Çözüldü✓ 24'' 120hz ve üstü monitör önerir misiniz?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
4000 liraya alacağın IPS panel en aşağı 5ms verecektir ortalama
Boşuna konuşuyoruz, 1ms vereceğini zannediyor. Birde fast ips vs diyor. Asusun en iyi 540hz e spor odaklı monitörü 1.90ms çıkıyor, gelmiş 4k’lık asus monitörün 1ms verebileceğini iddia ediyor. Beğenmediği 540hz monitörde renk gamutu, kontrast ve parlaklık olarak lcd bazında çok iyi. Sınıfının en iyi modelleri. 1000 dolara satılıyor. Oledden pahalılar. Ama yok 4k’lık fast ips monitör 1ms verecek. Testlerde öyle çıkıyormuş. Kesin öyledir…

Dostum ne genellemesi? Sana 540hz tn monitörün ölçüm verilerini atmışım bana genelleme yaptığımı söylüyorsun.

43 bin tl’lik monitörün 1ms veremediği yerde 4 bin tl’lik 120hz monitör mü 1ms verecek? Azıcık kafanı çalıştır ya.
Alıntıyı görüntüle

Ghosting azaldı demen çok saçma çünkü ghostingle alakalı yorum yapmadım fark ettiysen. 3ms gecikmesi var dedin bende sebebini açıklıyorum. Bu fiyatta alacağın monitörün 1ms verme ihtimali yok. İnanmıyorsan testlerine bak. Markalar pazarlamak amaçlı yazıyor 1ms diye. Monitörde kâğıtüstü verilere bakılmaz, inceleme verilerine bakılır.
bu testte gördüğümüz şey, TN panelin bile 540Hz’de ortalama 3.02ms GtG verdiği. Hatta bazı geçişlerde 7ms civarı tepkiler var.
Bu tablo tam tersine “yüksek tazeleme TN bile 1ms sabit veremiyor” sonucunu gösteriyor.
Ama bu IPS panellerin 1ms veremeyeceğini kanıtlamıyor. Çünkü birçok modern IPS panel (örneğin ASUS PG259QN, LG 27GP850) bağımsız testlerde 1.0–1.2ms ortalama GtG sürelerine ulaşabiliyor.
Yani senin attığın test, IPS’in değil, TN’in 1ms altı veremediğini gösteriyor. Bunu örnek gösterip “IPS 1ms veremez” demek, teknik olarak hatalı bir genelleme olur.

Boşuna konuşuyoruz, 1ms vereceğini zannediyor. Birde fast ips vs diyor. Asusun en iyi 540hz e spor odaklı monitörü 1.90ms çıkıyor, gelmiş 4k’lık asus monitörün 1ms verebileceğini iddia ediyor. Beğenmediği 540hz monitörde renk gamutu, kontrast ve parlaklık olarak lcd bazında çok iyi. Sınıfının en iyi modelleri. 1000 dolara satılıyor. Oledden pahalılar. Ama yok 4k’lık fast ips monitör 1ms verecek. Testlerde öyle çıkıyormuş. Kesin öyledir…
iddaa etmiyorum mprt mi gtg mi btb mi yazmıyor

bu testte gördüğümüz şey, TN panelin bile 540Hz’de ortalama 3.02ms GtG verdiği. Hatta bazı geçişlerde 7ms civarı tepkiler var.
Bu tablo tam tersine “yüksek tazeleme TN bile 1ms sabit veremiyor” sonucunu gösteriyor.
Ama bu IPS panellerin 1ms veremeyeceğini kanıtlamıyor. Çünkü birçok modern IPS panel (örneğin ASUS PG259QN, LG 27GP850) bağımsız testlerde 1.0–1.2ms ortalama GtG sürelerine ulaşabiliyor.
Yani senin attığın test, IPS’in değil, TN’in 1ms altı veremediğini gösteriyor. Bunu örnek gösterip “IPS 1ms veremez” demek, teknik olarak hatalı bir genelleme olur.
Dostum senin bu mantıksızlığını gerçekten anlayamıyorum. Attığım testlerde ips monitörlerde var. İşaretledim istersen bak.
IMG_3023.webp

1ms iddia ettiğin monitörlerin tepki süresi testini bekliyorum senden.

Ayrıca fast ips asus monitör testi 5ms çıkıyor.
IMG_3022.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

iddaa etmiyorum mprt mi gtg mi btb mi yazmıyor
Gtg ve mprt pazarlama stratejisi, bir önemi yok. Gerçek sonuçlar için ölçüm cihazı vasıtasıyla elde edilen verilere bakmak gerekiyor.

kanka sen hiçbir şey bilmiyorsun, chatgptye atıyorsun bize cevap verdiğini sanıyorsun da chatgpt ossuruyor sen sıçıyon öyle anlatayım, yazdıkların boş yani

kanka sen hiçbir şey bilmiyorsun, chatgptye atıyorsun bize cevap verdiğini sanıyorsun da chatgpt ossuruyor sen sıçıyon öyle anlatayım, yazdıkların boş yani
Kötülediği tn panel’in oledden sonra en hızlı panel türü olması…

İncelemelerde ips panellerin ortalaması 6.9ms, tn’nin ise 4.4ms çıkıyor.
IMG_3025.webp

IMG_3024.webp

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,864
Üyeler
184,989
Son üye