omerb.gzck
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 362
- İsim
- Ömer Burak GÖZÜAÇIK
- İlgilendiği Kategoriler
- İşlemci, ekran kartı, sistem tavsiyesi
- omerb.gzck
- Steam
- omer_gzck
Arkadaşlar merhaba yakın zamanda bir pc toplamayı planlıyorum bir sıkıntı çıkmazsa inşallah. toplayacağım pc de yapmak istediğim şeyler çizim photoshop render ve zaman zaman oyun olacak
Aklımdaki sistem i5 10400f li bir sistem olacak neden intel seçtim diyecek olursak 10400f ryzen5 3600 performansı veriyor ve fiyatı 300 tl daha ucuz yani seçme nedenim f/p olması tavsiyelere ve fikirlere açığım
şöyle kabaca fiyatlara baktığımızda
i5 10400f 1100 tl (incehesap gaming gecesine genelde bu fiyatlarda olabiliyor)
8x2 ram yaklaşık 600tl
h410 yaklaşık 550tl
kasa psu seçmedim daha (bütçe 500tl yi aşmazsa iyi olur hatta daha az)
ekran kartı hariç bu parçalar toplamda 2250 tl tutuyor ekran kartı cidden büyük bir sorun oluyor bana o işi nasıl halledeyim dostlar elimde şuanda 9800gt ekran kartı var onla idaremi edeyim bir süre vb. gibi sorularıma cevap arıyorum parça tavsiyelerine ve sistem tavsiyelerine açığım
kabaca sorularım
ekran kartı meselesini nasıl halledeyim elimdeki kartı bir süre kullanayımmı?
youtube kanallarının çıkardığı sistemleri beklemek ne kadar mantıklı olur?
işlem ve anakart için tavsiyeler nedir?
bana genel anlamda tavsiyeleriniz ne olur?
bütçem de şu şekilde sistem bu haliyle 2250 tl aslında bütçem çok yok ekran kartı konusunu nasıl halledeceğim bilemediğimden ekran kartına bütçemide belirleyemiyorum gtx 1650 yada rx 580 gibi ekran kartları aklımda var ama fiyatlarıda bu dönemde malum ne yapmalıyım?
Aklımdaki sistem i5 10400f li bir sistem olacak neden intel seçtim diyecek olursak 10400f ryzen5 3600 performansı veriyor ve fiyatı 300 tl daha ucuz yani seçme nedenim f/p olması tavsiyelere ve fikirlere açığım
şöyle kabaca fiyatlara baktığımızda
i5 10400f 1100 tl (incehesap gaming gecesine genelde bu fiyatlarda olabiliyor)
8x2 ram yaklaşık 600tl
h410 yaklaşık 550tl
kasa psu seçmedim daha (bütçe 500tl yi aşmazsa iyi olur hatta daha az)
ekran kartı hariç bu parçalar toplamda 2250 tl tutuyor ekran kartı cidden büyük bir sorun oluyor bana o işi nasıl halledeyim dostlar elimde şuanda 9800gt ekran kartı var onla idaremi edeyim bir süre vb. gibi sorularıma cevap arıyorum parça tavsiyelerine ve sistem tavsiyelerine açığım
kabaca sorularım
ekran kartı meselesini nasıl halledeyim elimdeki kartı bir süre kullanayımmı?
youtube kanallarının çıkardığı sistemleri beklemek ne kadar mantıklı olur?
işlem ve anakart için tavsiyeler nedir?
bana genel anlamda tavsiyeleriniz ne olur?
bütçem de şu şekilde sistem bu haliyle 2250 tl aslında bütçem çok yok ekran kartı konusunu nasıl halledeceğim bilemediğimden ekran kartına bütçemide belirleyemiyorum gtx 1650 yada rx 580 gibi ekran kartları aklımda var ama fiyatlarıda bu dönemde malum ne yapmalıyım?