1. Nesil Ryzen 5 1500x işlemci kaç mhz ram destekler.

arazmc

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar selamlar.
Ryzen 1500x işlemcim.
Asus Prime X370 Pro anakartım var.
Sistemimde şuan 8 gb 2666mhz ram bulunmakta. Ben hem ramin frekansını hemde çift slot yapıp kapasitesini arttırmak istiyorum.
Bunun akabinde sorum şu, bendeki işlemci 1500x maximum kaç mhz ram frekansı destekler.
Sitesinde 2666 mhz yazıyor ama bazı videolarda görüyorum ki 3000mhz e çıkarıyorlar. Net olmak için soruyorum ki sıkıntı yaşamayalım.

Çift kanal max 2666 diye biliyorum

4000 MHz bile destekler.

Düzgün bir anakartla yaşamazsın.

Bunların hepsiyle destekler. RAM'ler işlemciye göre değil anakarta göre alınır. Kullandığın RAM'in aynından bir tane daha al yeterli.

1.webp

İşlemcinin içindeki bellek kontrolcüsü 2666 MHz destekliyor ama sorun değil, XMP destekli bir anakart ile 3200 MHz'i çok rahat stabil bir şekilde kullanabilirsin.

Bunların hepsiyle destekler. RAM'ler işlemciye göre değil anakarta göre alınır. Kullandığın RAM'in aynından bir tane daha al yeterli.

Alıntıyı görüntüle
Bu sanırım bios updateleri yapılmadan ki hali. https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/PRIME_X370-PRO/Memory-QVL.pdf şu linkten kontrol edebilirsin. Anakart destekliyor sanırım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemcinin içindeki bellek kontrolcüsü 2666 MHz destekliyor ama sorun değil, XMP destekli bir anakart ile 3200 MHz'i çok rahat stabil bir şekilde kullanabilirsin.
XMP değil de D.O.C.P var anakartta bi farkı yok herhalde ?

Son düzenleme:
Geri