Neler Yeni

1 yılda yazılım falan öğrenilir mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Araştırmacı
1 yılda yazılım falan öğrenilir mi? Bilgisayar mühendisi olmak istesem 1 yılda yapılır mı

Rulep

80+ Gold
yazılım öğrenerek mühendis olamazsın

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Araştırmacı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ne öğrenerek olabilirim. Bilgisayar mühendisleri de yazılım biliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Araştırmacı
Şöyle diyeyim. Hazırlıkta yazılım öğrenip sonra üniye gidilir mi diyorum? Hazırlıkta yazılım öğrenilir mi

Swerv

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
Efe Kırmaz
1 yılda yazılım falan öğrenilir mi? Bilgisayar mühendisi olmak istesem 1 yılda yapılır mı
temelin olur, dillerin çoğunu öğrenirsin. ama 1 yılda hadi bismillah diyerek profesyonelce yapılcak meslek olduğunu sanmıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Araştırmacı
Peki üni okurken de geliştirsem kendimi olur mu acaba

Zepett8

80+ Bronze
Temelin olur.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Şöyle diyeyim. Hazırlıkta yazılım öğrenip sonra üniye gidilir mi diyorum? Hazırlıkta yazılım öğrenilir mi
bakınız sizi üzmek istemem ama evdeki hesap çarşıya uymuyor.
Yazılım mühendisliği veya bilgisayar mühendisliğinde ise size yazılım dışında çok fazla teorik ders verecekler.
Eğer hedef sadece yazılım öğrenmek ise bu bir ömür sürecek bir şeydir ve üniyi sırf bu yüzden okumak gereksiz.
bir net hedefiniz olsun eğer bu hedef üniversiteyle mümkünse o zaman üniversite bence mantıklı.
Ayrıca artık yazılımı çoğu bölüm alıyor ve yazılım mühendisler için bir zorunluluk.
Yazılım olarak ne istiyorsunuz ayrıca?
Mesela benim ilgimi PLC parçaları çekiyor bundan dolayı elektrik & elektronik okuyorum.
Siz ne istiyorsunuz?
Yazılım basit bir kavram değil .
Ardunio ayrı , PLC kısmı ayrı , gömülü sistemleri ayrı , miktor işlemciler farklı ,uygulama geliştirme farklı , oyun geliştirme farklı , hesaplatma için kullanılan yazılımlar farklı.
Yazılımlar artık çok fazla amaca hizmet ediyor.
Otur ve önce düşün derim.
Ne gelişritmek istiyorsun yoksa mutsuz olursun .
Hazırlık meselesi ise dediğim gibi şimdiden bu kadar net planlar kurma ilgin varsa şimdiden başla ufak tefek bu işler 1 yılda öğrenilmez ömür boyu uğraşman gerek çünkü tamami ile problem çözümü ve bunun ifadesidir bence yazılım yoksa bunu yaptıktan sonra her yazılım dilinde yazabilirsin.
Marifet yazılımı yazmakta değil problemi çözmekte

Top Bottom