Neler Yeni

Yardım 1000mbps geçtim ne yapmalıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Osman Kankal
Türk Telekom altyapısıyla TT'de 1000mbps hıza geçiş yaptım ancak bir kaç sorunum var.
Modemden telefona 400mbps civarı hız gelmekte.
Modemden cat 6 kablo ile odama tp-link ax 1500 router'a kablo çekiyorum o routerdan ise bilgisayardan internete bağlanıyorum.
Routerdan ise hız 90mbps geliyor.

Bağlantı şeklim şu:
modemin yanında ki küçük kutu modemin wan girişine bağlı.
modem lan1 den router'ın wan girişine cat 6 çekili
routerdan bilgisayara cat6e ile bağlanılıyor.

1. sorum router'a gelen hızı nasıl çözerim
2. sorum 400 ile 1000 arasında ki fark nasıl çözülebilir?

Türk Telekom altyapısıyla TT'de 1000mbps hıza geçiş yaptım ancak bir kaç sorunum var.
Modemden telefona 400mbps civarı hız gelmekte.
Modemden cat 6 kablo ile odama tp-link ax 1500 router'a kablo çekiyorum o routerdan ise bilgisayardan internete bağlanıyorum.
Routerdan ise hız 90mbps geliyor.

Bağlantı şeklim şu:
modemin yanında ki küçük kutu modemin wan girişine bağlı.
modem lan1 den router'ın wan girişine cat 6 çekili
routerdan bilgisayara cat6e ile bağlanılıyor.

1. sorum router'a gelen hızı nasıl çözerim
2. sorum 400 ile 1000 arasında ki fark nasıl çözülebilir?
2. Soruna Cevaben; Modem wifisinde 5ghz vardır o hızı veriyorsa, ama router da 5ghz yoksa ve wifi a router üstünden bağlanıyorsan 5ghz destekli bir router alman gerekir.

1. Soruna gelince; Modem ve/veya router marka modele göre arayüzleri bir kurcalaman lazım, eğer bir şey bulamazsan, modemden doğruca pc ye cat6 çekmek en sağlıklısı olur diye düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Osman Kankal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2. Soruna Cevaben; Modem wifisinde 5ghz vardır o hızı veriyorsa, ama router da 5ghz yoksa ve wifi a router üstünden bağlanıyorsan 5ghz destekli bir router alman gerekir.

1. Soruna gelince; Modem ve/veya router marka modele göre arayüzleri bir kurcalaman lazım, eğer bir şey bulamazsan, modemden doğruca pc ye cat6 çekmek en sağlıklısı olur diye düşünüyorum.
1.Router'a gelen cat6'yı doğrudan pcye deneyeceğim.
2. Wifi 5ghz ikisinde de aktif hocam.

1.Router'a gelen cat6'yı doğrudan pcye deneyeceğim.
2. Wifi 5ghz ikisinde de aktif hocam.
Denedikten sonra olmazsa yine modem arayüzüne bakın. 5ghz için ise router arayüzüne bir bakın derim. Marka modele göre arayüzleri farklılaşıyor. Marka modellerini buraya da yazarsanız belki bilen de çıkar ayarlarını vs.

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Osman Kankal
1740764128132.png

modemden bilgisayara doğrudan bu kablo ile bağladım bu sefer hız yine 96mbps telefondan ölçünce 450 çıkıyor...
modem dgw9000

galiba modemin kablolu maksimum hızı 95mbps imiş.
Mesaj otomatik birleştirildi:

+Güncelleme...
Müşteri hizmetlerini aradım modem için inceleme başlatacaklarını modemin kapatılmamasını istediler carrttt kardeşim modemin adını veriyorum neyi inceletiyorsun desteklemiyorsa ya yeni modem al de ya yeni modem ver.

Son düzenleme:

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Vestel dgw9000 galiba; portlar gigabit olmayabilir; 100 mb destekli galiba.
100 üstü tarife için wifi6 destekli vermeleri yani değişim yapmaları lazım. Telefonda wifi6 desteği yoksa yüksek hız sıkıntılı; 250-400 arası almanız normal.
Kullanıcı adı ve şifrenizi biliyorsanız; kendiniz de cihaz alabilirsiniz. S.Online gibi kısıtlama yok diye biliyorum.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Osman Kankal
Vestel dgw9000 galiba; portlar gigabit olmayabilir; 100 mb destekli galiba.
100 üstü tarife için wifi6 destekli vermeleri yani değişim yapmaları lazım. Telefonda wifi6 desteği yoksa yüksek hız sıkıntılı; 250-400 arası almanız normal.
Kullanıcı adı ve şifrenizi biliyorsanız; kendiniz de cihaz alabilirsiniz. S.Online gibi kısıtlama yok diye biliyorum.
elimde ki router'ı kullanabilir miyim peki? modem yerine

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,063,215
Üyeler
168,906
Son üye
tozansama
Top Bottom