Neler Yeni

Yardım 1005g1 işlemci 100 derece görüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Bedirhan
Oyun oynarken işlemci 100 oluyor ve 90 altına inmiyor bunun işlemciye zararları nedir?2 yıllık laptop Markası lenovo 720p ekran.Termal macunu yada fanı tıkanmış olabilir mi?

Model:
Lenovo
Lnvnb161216 anakart
1005g1 işlemci
Uhd Graphics G1
4gb ram

Fotoğrafta verdiğim riot games açarken.

Ekler

• resim_2024-04-01_162448334.png
    resim_2024-04-01_162448334.png
    10.9 KB · Hit: 28

Shourd

80+ Gold
Oyun oynarken işlemci 100 oluyor ve 90 altına inmiyor bunun işlemciye zararları nedir?2 yıllık laptop Markası lenovo 720p ekran.Termal macunu yada fanı tıkanmış olabilir mi?

Model:
Lenovo
Lnvnb161216 anakart
1005g1 işlemci
Uhd Graphics G1
4gb ram

laptop kaç yıllık o önemli eğer uzun bi süredir bakım yapmadıysanız termal macun temizlik yapın ve fan alın veya laptopun altına silgi koyun yükselsin

pc ustasi1

80+ Silver

Model:
Lenovo
Lnvnb161216 anakart
1005g1 işlemci
Uhd Graphics G1
4gb ram

Olm çalışıyosa onu acil kapat 100 derece ne işlemciye zararı geçtim anakartı eritirsin yakarsın la . Git termal macun veya pad al altına laptop soğutucu al dahada olmuyosa laptop soğutucusuyla laptopun alt kapağını aç öyle kullan

fspdrop

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
ibrahim
Olm çalışıyosa onu acil kapat 100 derece ne işlemciye zararı geçtim anakartı eritirsin yakarsın la . Git termal macun veya pad al altına laptop soğutucu al dahada olmuyosa laptop soğutucusuyla laptopun alt kapağını aç öyle kullan
eski nesil intelin mobil işlemcisi var kullanıyorum. oda yüksek sıcaklık değerlerinde çalışıyor. hiçbir şey olmadı insanları yanlış yönlendirmeyin. bakımsız çalışırsa ayrı bakım şart. bazı işlemciler yüksek sıcaklık değerlerinde çalışır frekans düşürüp hızını kesmiyorsa sorun yoktur

pc ustasi1

80+ Silver
eski nesil intelin mobil işlemcisi var kullanıyorum. oda yüksek sıcaklık değerlerinde çalışıyor. hiçbir şey olmadı insanları yanlış yönlendirmeyin. bakımsız çalışırsa ayrı bakım şart. bazı işlemciler yüksek sıcaklık değerlerinde çalışır frekans düşürüp hızını kesmiyorsa sorun yoktur
Kardeşim 105 derecede çalışan bir işlemci nasıl normal olabilir iyi misin ? bendede 21 yıllık laptop var 75'in üzerini görmüyor

fspdrop

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
ibrahim
Kardeşim 105 derecede çalışan bir işlemci nasıl normal olabilir iyi misin ? bendede 21 yıllık laptop var 75'in üzerini görmüyor
her laptop ve işlemcinin çalışması farklıdır.

kimi laptop serin çalışırken kimisi sıcak çalışır. altına laptop soğutucu koysa bile fark olmayabiliyor.

2 nesil i5 kullanıyordum oda aynı durumdaydı bakımı yaptım sıcaklık değerleri 10 derece vs düşmüştü ama frekans daha az kısıyordu eskiden 800 mhz kadar düşerken şimdi o kadar hız kesmiyor buda demek oluyor ki çalışma sıcaklığı normal düzeyde olduğunu gösteriyor. işlemci devamlı hız kesiyorsa orada sorun vardır. masaüstünde soğutmak basitken laptop durumlar tam tersi

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Bedirhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bi uygulamada baktığımda 95 dereceye kadar destekliyordu

zeynelhm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Zeynel Ham
İlgilendiği Kategoriler
Piyade Tüfekleri - Av Tüfekleri
Instagram
zeynelhm

Model:
Lenovo
Lnvnb161216 anakart
1005g1 işlemci
Uhd Graphics G1
4gb ram

knk o bilgisayarla kendine çay bile yaparsın

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Bedirhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

kimi laptop serin çalışırken kimisi sıcak çalışır. altına laptop soğutucu koysa bile fark olmayabiliyor.

2 nesil i5 kullanıyordum oda aynı durumdaydı bakımı yaptım sıcaklık değerleri 10 derece vs düşmüştü ama frekans daha az kısıyordu eskiden 800 mhz kadar düşerken şimdi o kadar hız kesmiyor buda demek oluyor ki çalışma sıcaklığı normal düzeyde olduğunu gösteriyor. işlemci devamlı hız kesiyorsa orada sorun vardır. masaüstünde soğutmak basitken laptop durumlar tam tersi
sadece 0.03 düşüyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

knk o bilgisayarla kendine çay bile yaparsın
sağolsun doğalgaz faturası gelmiyor

ani ısı dalgası geliyor 50 den 64 e yüksseliyor 1 saniyeliğine o termal macun sorunu mu

fspdrop

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
ibrahim
sadece 0.03 düşüyor

sağolsun doğalgaz faturası gelmiyor

ani ısı dalgası geliyor 50 den 64 e yüksseliyor 1 saniyeliğine o termal macun sorunu mu
laptoplarda 80-90 arası normal kabul ediliyor. işlemcin 100 dereceye kadar çıktığı yazıyor sitesinde

64 kadar çıkıyorsa güzel soğutması var demektir.

Top Bottom