bilinmeyenkişi
80+ Bronze
3600 al BENCE oc yapabilirsinAna kartım yok sıfırdan topluyorum
3600 al BENCE oc yapabilirsinAna kartım yok sıfırdan topluyorum
Oc yapmayı düşünmüyorum render ile alakam yok oyun odaklı istiyorum YouTubeda gördüğüm kadarıyla eğer iki işlemci de 3600 MHz de çalışirsa Intel geçiyor ama Intel de 3600 MHz için z490 gerekli oda çok pahalı b460 alıp daha düşük ram frekansı ile Intel kullanmak nasıl olur sizceO.C yapmıcaksan 10400f al
Bütçe 7500 full kasa için ekran kartına bütçe ayırmak için Intel tercih etmeliyim diye düşünüyorumBtüçen önemsizse tabii ki R5 3600
intel ucuz ve performanslı(bazı işlemcilerde) istersen ilk önce monitöre kasaya ekran kartına harcıcağın paraları hesapla kalan parayla da hesaplamanı yaparsınOc yapmayı düşünmüyorum render ile alakam yok oyun odaklı istiyorum YouTubeda gördüğüm kadarıyla eğer iki işlemci de 3600 MHz de çalışirsa Intel geçiyor ama Intel de 3600 MHz için z490 gerekli oda çok pahalı b460 alıp daha düşük ram frekansı ile Intel kullanmak nasıl olur sizce
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bütçe 7500 full kasa için ekran kartına bütçe ayırmak için Intel tercih etmeliyim diye düşünüyorum
Ekran kartı için beklemeyi düşünüyorum stok için hiç biyerde stok yok o yüzden şimdiden ram işlemci vb şeylerden başlamak istiyorumintel ucuz ve performanslı(bazı işlemcilerde) istersen ilk önce monitöre kasaya ekran kartına harcıcağın paraları hesapla kalan parayla da hesaplamanı yaparsın
O zaman 10400f3200 kullanırsam hangisi olmalı ?
3600MHZ dedin yani R5 3600.7500 TL bütçeli PC topluyorum ekran kartı olarak Sapphire rx 5600 düşünüyorum fakat şuan stok yok Ryzen 3600 çok pahalı ama ram MHz si yüksek Intel 10400f daha ucuz ama 3600 MHz ram kullanmak için z490 gerekli ve oda çok pahalı sizce hangisini tercih etmeliyim ?
İşlemciyi intel seçip ekran kartı yükseltmesi yapınOc yapmayı düşünmüyorum render ile alakam yok oyun odaklı istiyorum YouTubeda gördüğüm kadarıyla eğer iki işlemci de 3600 MHz de çalışirsa Intel geçiyor ama Intel de 3600 MHz için z490 gerekli oda çok pahalı b460 alıp daha düşük ram frekansı ile Intel kullanmak nasıl olur sizce
Bütçe 7500 full kasa için ekran kartına bütçe ayırmak için Intel tercih etmeliyim diye düşünüyorum
10400F daha F/P olur.3200 kullanırsam hangisi olmalı ?
Evet o zaman 10400F daha mantıklı destekte kalktı 11. nesil için yani eşit diyebilirz hangisi uygunsa onu alınOc yapmayı düşünmüyorum render ile alakam yok oyun odaklı istiyorum YouTubeda gördüğüm kadarıyla eğer iki işlemci de 3600 MHz de çalışirsa Intel geçiyor ama Intel de 3600 MHz için z490 gerekli oda çok pahalı b460 alıp daha düşük ram frekansı ile Intel kullanmak nasıl olur sizce
3600mhz ram yazmıştınız demi eğer almadıysanız daha düşük frekanslı bi ram alıp b460 alabilirsiniz işlemci o.c yapmadığınıza göre 10400f öneririmEkran kartı için beklemeyi düşünüyorum stok için hiç biyerde stok yok o yüzden şimdiden ram işlemci vb şeylerden başlamak istiyorum
Henüz hiç bir parçayı almadım3600mhz ram yazmıştınız demi eğer almadıysanız daha düşük frekanslı bi ram alıp b460 alabilirsiniz işlemci o.c yapmadığınıza göre 10400f öneririm