tursulubaklava
80+
- Reaksiyon skoru
- 29
zoom yapmadan çektiğimiz fotoğrafın (biri 1k diğeri 4k) farkı gözle ayırt edilebilir mi ?
Bende öyle düşünüyorum. Bir arkadaşım ile baya bi tartıştım. Zaten ekranın 1k sen 4k çeksen ne olacak diyorum anlamıyor. Yok kalite farkı oluyor falan diyor.Valla ben 1080 kullanıyordum,
Videoyu 1080 den 4k ya çekince youtubeda biraz fark oluyordu ama detaylı olarak bilmiyorum bana mantıksız geliyor, çözünürlüğün 1080 üstünü alamazsın diye düşünüyorum
Evet, kalite farkı bariz oluyor. İnanmıyorsan 4K video izle. Onu 1080p yap sonra ve uzak şeylere vs. bak, zoomla. Aradaki uçurumu görürsün.Bende öyle düşünüyorum. Bir arkadaşım ile baya bi tartıştım. Zaten ekranın 1k sen 4k çeksen ne olacak diyorum anlamıyor. Yok kalite farkı oluyor falan diyor.
Fotoğraf bilmem ama videoda hissediyorsun yani adını yazamayacagım ama çoğu kişinin girdiği malum sitede 1080p yerine 4k premium olan videolarda teninde ki kabarmayı bile görebiliyorumBende öyle düşünüyorum. Bir arkadaşım ile baya bi tartıştım. Zaten ekranın 1k sen 4k çeksen ne olacak diyorum anlamıyor. Yok kalite farkı oluyor falan diyor.
zoom olmadan demiştimEvet, kalite farkı bariz oluyor. İnanmıyorsan 4K video izle. Onu 1080p yap sonra ve uzak şeylere vs. bak, zoomla. Aradaki uçurumu görürsün.
Yine oluyor. 35mm filmlere bakabilirsin mesela. Arkadaki yazılar vs 1080p de tam okunuyorken, 4K da rahat okunur oluyor.zoom olmadan demiştim
Hocam şu kardeşinize bi hesap sallayın yaFotoğraf bilmem ama videoda hissediyorsun yani adını yazamayacagım ama çoğu kişinin girdiği malum sitede 1080p yerine 4k premium olan videolarda teninde ki kabarmayı bile görebiliyorum
ama fark 4k ekrandaki kadar olmuyor değil miYine oluyor. 35mm filmlere bakabilirsin mesela. Arkadaki yazılar vs 1080p de tam okunuyorken, 4K da rahat okunur oluyor.
Tabii ki de ama yine de netleşme oluyor. Çözünürlük meselesi çok detaylı bir mesele ama özetle dediğiniz gibi oluyor.ama fark 4k ekrandaki kadar olmuyor değil mi
tamamdır sağolasın. iyi günlerTabii ki de ama yine de netleşme oluyor. Çözünürlük meselesi çok detaylı bir mesele ama özetle dediğiniz gibi oluyor.
Eskiden linkleri vardı şimdi var mı bilmiyorum biraz bakın çıkar illa kiHocam şu kardeşinize bi hesap sallayın ya![]()