Neler Yeni

11. Nesil İşlemciler Beklenmeli Mi ?

PAFF16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Tarık
Şuanda aklımda 10400F ve H410M bir sistem yükseltmesi yapmak var, ama H410M anakartların 11. nesli desteklemeyeceğini de öğrendikten sonra bi tık soğudum.
Ryzen 5 3600 bir kaç özellik olarak önce geçse de Oyun odaklı olarak 10400F daha iyi durumda ve fiyat olarakda şuanda çok uygun. Şuanda İ5-3470 kullanıyorum çoğu
işimi görüyor, 11. nesil işlemciler beklenmeli mi ? Hiçbir şey belli olmamasına rağmen bilgili kişilerin bir fikri vardır. Çıkış fiyatları olarak 10. nesilin 2 katı olur mu mesela ?
Böyle bir durumda beklemeye gerek yok, ne kadar performans farkı olursa olsun 2 katını vermek ve 5 6 ay beklemeye değmez.
Bu konudaki görüşleriniz nedir beklenmeli mi yoksa İntel fiyatları düşükken alınmalı mı ?

G.P.U

80+ Silver
Şuanda aklımda 10400F ve H410M bir sistem yükseltmesi yapmak var, ama H410M anakartların 11. nesli desteklemeyeceğini de öğrendikten sonra bi tık soğudum.
Ryzen 5 3600 bir kaç özellik olarak önce geçse de Oyun odaklı olarak 10400F daha iyi durumda ve fiyat olarakda şuanda çok uygun. Şuanda İ5-3470 kullanıyorum çoğu
işimi görüyor, 11. nesil işlemciler beklenmeli mi ? Hiçbir şey belli olmamasına rağmen bilgili kişilerin bir fikri vardır. Çıkış fiyatları olarak 10. nesilin 2 katı olur mu mesela ?
Böyle bir durumda beklemeye gerek yok, ne kadar performans farkı olursa olsun 2 katını vermek ve 5 6 ay beklemeye değmez.
Bu konudaki görüşleriniz nedir beklenmeli mi yoksa İntel fiyatları düşükken alınmalı mı ?
Çok büyük ihtimal "intel:' bu kararından vazgeçer yok güzel batırıcak

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
5-6 ay değil, bu ayın sonu ya da Nisan'da piyasada olacağı söyleniyor.
Fiyatlar konusunda dolar bazında öyle 2 kat değişim yok ama Türkiye'ye gelince ne olacağı bilinmez.
Ben olsam beklerdim.

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
bekle ve bak duruma.
lakin ben sana AMD tavsiye ederim.

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
AMD al bence

PAFF16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Tarık
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok büyük ihtimal "intel:' bu kararından vazgeçer yok güzel batırıcak
Vazgeçmezse indirime girip alan ve bu bilgiyi bilmeyen kişilere çok yazık olucak. Umarım vazgeçer.
Mesaj otomatik birleştirildi:

5-6 ay değil, bu ayın sonu ya da Nisan'da piyasada olacağı söyleniyor.
Fiyatlar konusunda dolar bazında öyle 2 kat değişim yok ama Türkiye'ye gelince ne olacağı bilinmez.
Ben olsam beklerdim.
Türkiye'ye geliş fiyatı farkediyor ise yurtdışından alabilirim kolaylıkla. 10400f içinde aynısını düşündüm fakat Almanya fiyatı 50₺ pahalı geliyordu bir fark yoktu yani. Ve gerçekten dediğiniz gibi 2 ay falansa kesinlikle beklenmeli en azından durumu görmek için bile beklenir. Bilgiler için teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

bekle ve bak duruma.
lakin ben sana AMD tavsiye ederim.
Bende AMD'nin İşlemci konusundaki son gidişatını çok beğeniyorum ama intel bir işlemci Ryzen'dan daha iyi FPS değerleri verip bide 400₺ ucuz olunca insan mecburen İntele yöneliyor. Çok sattığını gören AMD fiyatları yükseltmeseydi 3600X ilk tercihim olurdu. Yinede çıkış tarihleri 4 5 ay gibi uzak değilse beklemeye değer, en azından resmi açıklama ile ürün özellikleri ve fiyatlarını görmek gerek.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,028,757
Üyeler
163,050
Son üye
yardimci01
Top Bottom