11 ve 12. sınıflar için ortak sınav nasıl olacak

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,624
arkadaşlar merhaba lisede artık ortak sınav var diyorlar amam meb 6 ve 9 larla ilgili açıklama yapmış benim sorum ise ortak sınav işi 11 ve 12. sınıflara olacak mı birde sınavlar sizce kolay olur mu çünkü bizim okul obp li ama obp ilçe sıralamasında en yüksekten alıyor ve kendi adıma konuşmam gerekirse derslerine çalışan başarılı biriyim bunun dışında leş gibi okullarda olmakla birlikte puanlı okullarda var sizce sınav nasıl olur
tahminlerinizi yazarsanız iyi olur zorluk hakkında

arkadaşlar merhaba lisede artık ortak sınav var diyorlar amam meb 6 ve 9 larla ilgili açıklama yapmış benim sorum ise ortak sınav işi 11 ve 12. sınıflara olacak mı birde sınavlar sizce kolay olur mu çünkü bizim okul obp li ama obp ilçe sıralamasında en yüksekten alıyor ve kendi adıma konuşmam gerekirse derslerine çalışan başarılı biriyim bunun dışında leş gibi okullarda olmakla birlikte puanlı okullarda var sizce sınav nasıl olur
Ortak sınav dedikleri kelebek sistemi ile rastgele sınıflara rastgele sıralara öğrencileri atayıp tek branş sınavını bütün 9 veya hangi sınıf alacaksa o sınavı dağıtmak değil mi? Sistem mi değişti

Ortak sınav dedikleri kelebek sistemi ile rastgele sınıflara rastgele sıralara öğrencileri atayıp tek branş sınavını bütün 9 veya hangi sınıf alacaksa o sınavı dağıtmak değil mi? Sistem mi değişti
hocam benim bildiğim her ilçe için tek bir sınav oluşturuluyor ve tüm okullar o sınavı oluyor ilçedeki ama daha detaya indirecek bir arkadaş varsa yazsa daha iyi olur çünkü 9 lar için ülke geneli vs. diyorlar

Sadece 6 ve 9'ların bazına sınavlarında denenecekmiş. Rahat ol yani senlik bir şey yok.

Sınavın kolay ya da zor olacağı da tamamıyla hazırlayan kişiye bağlı. Ortak sınav sistemi dediği de o an tüm okul sınava giriyor fakat farklı bir sınıfta ve sırada sınava giriyorsun. Örneğin sen Matematik sınavı yaparken yanındaki sıra arkadaşın da İngilizce sınavını yapıyor olabilir. Kopya çekmeyi önlemek adına yapılmış bir sistem.

Bu ortak sınav MEB kendisi sınav soruları çıkaracak okullara verecek onları olacaksınız optiğe kodlamalı sonra da geri MEB'e gönderiliyor 1 notunuz öyle giriliyor. İlk başta 4 sene önce uygulamak istediler fakat koronavirüsten dolayı ertelenmişti. Hatta ben de Kimya ortak sınavı olacakken o hafta sonu birkaç günlük erteleme verdiler sonrasını biliyorsunuz zaten :D.

Sıralama sınavı değil sonuçta zor yapmazlar ne kadar öğrenmişsiniz onu ölçerler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,800
Üyeler
184,052
Son üye
designerbarca
Geri