Neler Yeni

12. Sınıfda Açık Liseye Geçme Kararı Vermek

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Okuldaki hocalardan hiçbir verim alamama ve üstüne günümün 8 saatini okulda harcadığım için evde çalışacak 4 saat falan oluyordu bu yüzden Anadolu lisesinden açığa geçmeyi düşünüyorum. Hedefim İnönü Bilgisayar Mühendisliği olduğundan ötürü lisemin ne olacağını da çok umursayacaklarını sanmıyorum. Bunları belirtme sebebim, şimdi bir karar vermeden önce ne olursa olsun bir fikirlerinizi alayım dedim. Açık Liseye geçmenin eksilerini yazabilirseniz sevinirim ve önceden böyle bir karar almışsanız tecrübelerinizi aktarmanız da bir o kadar güzel olacaktır. İyi Günler.

Ilar

80+ Bronze
Eğer zamanını evde düzenli bir şekilde kontrol edebiliyor isen açık liseye geçmen senin için daha iyi olabilir. Ama dediğim şeye dikkat et "Zamanı Düzenli ve Verimli Kullanmak"

OnTheRoonKilled

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
Paylaşmak İstemiyorum
Eğer ben adam akıllı evde çalışırım zamanımı değerlendiririm verimli olur benim için adam akıllı da konuları öğrenirim diyorsan neden olmasın.

Ama bunu diyen çoğu kişi daha da battı haberin olsun.

emiirfb

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,299
İsim
Emirhan İnan
Geçebilirsin, ben bazı sebeplerden dolayı okula 2-3 yıl gitmedim. Şu an 11 olmam lazımken 9.sınıfım. Açık öğretimden okuyorum. Evde düzenli olarak çalışacaksın, sınavları kolay oluyor. Sistemi kolay,rahat. Eğer çalışırsan zorlanacağını düşünmüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer ben adam akıllı evde çalışırım zamanımı değerlendiririm verimli olur benim için adam akıllı da konuları öğrenirim diyorsan neden olmasın.

Başaracağına inanırsan, çalışırsan başarırsın hacı

Son düzenleme:

OnTheRoonKilled

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
Paylaşmak İstemiyorum
Başaracağına inanırsan, çalışırsan başarırsın hacı
Vallaha bunu diyen bir çok 12. sınıf arkadaşım şu anda barajı geçerlerse haline şükredecek durumdalar eğer ciddi anlamda düzenli bir şekilde yapabileceğine inanıyorsa ve yaparım diyorsa neden olmasın.

emiirfb

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,299
İsim
Emirhan İnan
Vallaha bunu diyen bir çok 12. sınıf arkadaşım şu anda barajı geçerlerse haline şükredecek durumdalar eğer ciddi anlamda düzenli bir şekilde yapabileceğine inanıyorsa ve yaparım diyorsa neden olmasın.
Genel olarak derslere çalışmazsa, pekiştirme yapmazsa sıkıntı yaşar orası doğru. Düzenli olarak çalışırsa (verimli) sorun olacağını sanmıyorum. Video+not+test+program.

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer zamanını evde düzenli bir şekilde kontrol edebiliyor isen açık liseye geçmen senin için daha iyi olabilir. Ama dediğim şeye dikkat et "Zamanı Düzenli ve Verimli Kullanmak"

Çok çalışmaktan ve düzenli çalışmaktan başka bir şansım yok. Evet farkındayım maalesef çok zor bu olay fakat başka türlü üniversitenin kazanılacağını da düşünemiyorum. Sağ olun bu arada.

İmkanın varsa özele geç derim.
Maalesef

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Genel olarak derslere çalışmazsa, pekiştirme yapmazsa sıkıntı yaşar orası doğru. Düzenli olarak çalışırsa (verimli) sorun olacağını sanmıyorum. Video+not+test+program.
Her şeyimi hazırladım zaten evde ne yapmam gerektiğini nasıl ilerlemem gerektiğini sadece işte o somut kararı vermeye geldiğinden ötürü fikirlerinizi merak ettim.

okullar aşırı verimsiz ya prestij meselesine getirmeseydim konuyu vallahi ben de açıktan okurdum
Hele ki son sene inanılmaz verimsiz. Derslerin çoğunda bırakıyorlar test çözün diye. Koskoca sınıfta yüksek seste 1 sayfa paragraf sorusu çözemiyorsun. Üstüne zamanın da israf oluyor.

Açık liseye geçmenin aslında eksisi yok. Kendin değerlendirebilirsen çok çok faydasını görürsün.
Cidden çok sordum bütün olay sizde bitiyor diyorlar yani disiplinli olabildiğim sürece başarırım. Hem disiplinsiz bir şekilde üniversite sınavını kazanan da yok. Mecburum yani bir bakıma disiplinli olmaya.

En İyi Cevap
2
Hele ki son sene inanılmaz verimsiz. Derslerin çoğunda bırakıyorlar test çözün diye. Koskoca sınıfta yüksek seste 1 sayfa paragraf sorusu çözemiyorsun. Üstüne zamanın da israf oluyor.
doğru kral vallahi doğru

ben 1 sene bilerek mezuna kalacağım için çözmüyordum ama çözmeye çalışıp sesten rahatsız olanları da görüyordum

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
doğru kral vallahi doğru

ben 1 sene bilerek mezuna kalacağım için çözmüyordum ama çözmeye çalışıp sesten rahatsız olanları da görüyordum
Ya evdekiler de 1 yıl mezuna kalırsın okula gidince falan dedi benim gelecek planlarım arasında maalesef 1 yıl daha üniversite sınavına hazırlanmak yok. Çok büyük bir zaman ve istediğim işlerle uğraşmak istiyorum üniye geçtiğim anda. O yüzden zaten böyle uğraşıyorum zaman kazanmak için. Yoksa çoğu arkadaşım kabullenmişler seneye hallederiz demeye. Hem günde 4 saat kalıyor maks öyle olunca da haliylen üniyi günde 4 saat çalışarak kazanmak çok zor mühendislik falansa.

Top Bottom