Neler Yeni

Çözüldü✓ 1235-U İşlemcide Iris Ekran Kartı ram ekleyince mi aktif oluyor?

sosyolog

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
brere verer
Merhaba, 1235-u bir bilgisayar aldım. Birebir aynı bilgisayarın 16GB'a yükseltilmişinde iris grafik kartı gözüküyor, ben daha güvenilir bir satıcı diye 8gblıktan aldım. Aralarındaki tek fark yükseltme yapılmaması. Benimkinde grafik kartı Intel UHD gözüküyor. İngilizce bazı kaynakları taradığımda çift slotların dolması gerektiğine dair şeyler okudum ama hiç emin değilim. Iris'in ram yükseltince aktive olma durumu var mı?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Merhaba, 1235-u bir bilgisayar aldım. Birebir aynı bilgisayarın 16GB'a yükseltilmişinde iris grafik kartı gözüküyor, ben daha güvenilir bir satıcı diye 8gblıktan aldım. Aralarındaki tek fark yükseltme yapılmaması. Benimkinde grafik kartı Intel UHD gözüküyor. İngilizce bazı kaynakları taradığımda çift slotların dolması gerektiğine dair şeyler okudum ama hiç emin değilim. Iris'in ram yükseltince aktive olma durumu var mı?
Tek kanal RAM ile adı UHD gözüküyor çift kanal ile adı iris gözüküyor.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,319
İsim
Semih Boran
Sadece ad değişiyor o kadar. Intel, Iris'in adının kirlenmesini istemiyor tek kanal kullanıcıları tarafından (onlarda farklı şey zannedilsin diye böyle bir yöntem icat etti). Yani Iris var. Çift kanal yaparsanız sürücü adı değişecek. Zaten kurarken Iris Xe diye kuruluyor .inf ile.

sosyolog

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
brere verer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tek kanal RAM ile adı UHD gözüküyor çift kanal ile adı iris gözüküyor.

Sadece ad değişiyor o kadar. Intel, Iris'in adının kirlenmesini istemiyor tek kanal kullanıcıları tarafından (onlarda farklı şey zannedilsin diye böyle bir yöntem icat etti). Yani Iris var. Çift kanal yaparsanız sürücü adı değişecek. Zaten kurarken Iris Xe diye kuruluyor .inf ile.
Çok teşekkür ederim ikinize de. Bilgisayardan pek anlamıyorum, o yüzden anladım mı diye teyit ediyorum. Yani bilgisayarda iris var fakat tek kanal olduğu için şu an gözükmüyor? İlginç.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Çok teşekkür ederim ikinize de. Bilgisayardan pek anlamıyorum, o yüzden anladım mı diye teyit ediyorum. Yani bilgisayarda iris var fakat tek kanal olduğu için şu an gözükmüyor? İlginç.
APU ekran kartlarının güçlü olanlarının hepsi RAM tek kanal ise yarı performans verir. Çift kanalla tam performansta çalışabilirler. O yüzden intel tek kanal ile kullanınca adını iris olarak göstermiyor kartın. Kart aynı kart ama ismi ve gücü farklı tabii ki.

sosyolog

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
brere verer
APU ekran kartlarının güçlü olanlarının hepsi RAM tek kanal ise yarı performans verir. Çift kanalla tam performansta çalışabilirler. O yüzden intel tek kanal ile kullanınca adını iris olarak göstermiyor kartın. Kart aynı kart ama ismi ve gücü farklı tabii ki.
Çok teşekkür ederim hocam. Elli yere baktım net cevap almak için göremedim, bu kadar kısa sürede yanıtlamanız inanılmaz. Sağ olun tekrardan.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,319
İsim
Semih Boran
Tek kanal RAM ile performansları çok kötü oluyor dahili ekran kartlarının (RAM yetmediği için). Iris adı kötüye çıkmasın diye kendilerince bir önlem aldılar. Normal Iris olarak çalışıyor her türlü. Ad öyle gözüküyor. Sıkıntı yok yani.

sosyolog

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
brere verer
Tek kan RAM ile performansları çok kötü oluyor dahili ekran kartlarının (RAM yetmediği için). Iris adı kötüye çıkmasın diye kendilerince bir önlem aldılar. Normal Iris olarak çalışıyor her türlü. Ad öyle gözüküyor. Sıkıntı yok yani.
Çok teşekkür ederim hocam, sağ olun bilgi için. Türkçe cevap asla bulamamıştım.

Top Bottom