125000 Tl ye sistem toplama

O zaman gaming pro alıp ordan artan parayı monitör için biriktiriyim hocam sistemi kasım ayında parça parça toplamaya başlayacapım hepsinin bir arada almayacağım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu monitörün tr ye gelmesini bekliyorum 300 dolar fiyat biçmiş gigabyte 400 dolar civarına tr ye gelir diye bekliyorum

Sizce kutusuz işlemci alınır mı peki hocam değer mi fiyat farkına yoksa hiç risk almamakmı lazım

O zaman gaming pro alıp ordan artan parayı monitör için biriktiriyim hocam sistemi kasım ayında parça parça toplamaya başlayacapım hepsinin bir arada almayacağım

Şu monitörün tr ye gelmesini bekliyorum 300 dolar fiyat biçmiş gigabyte 400 dolar civarına tr ye gelir diye bekliyorum

Sizce kutusuz işlemci alınır mı peki hocam değer mi fiyat farkına yoksa hiç risk almamakmı lazım
dual mode monitör gördüğüm en gereksiz şey olabilir, illa çok arada kalırım diyorsan 1440p yüksek hzli bir şey al

Arkadaşlar rtx 5080 den vazgeçtim monitöre para ayırabilmek için sistemin son hali bu :

Anakart: MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart 9029 Tl

İşlemci: AMD Ryzen 9 9900X on iki çekirdek 4.4 GHz işlemci 18016 TL.

Sıvı soğutucu: Enermax lıqmaxflo ARGB 420 mm Intel-AMD uyumlu işlemci sıvı soğutucu (ELC-LMF420t-ARGB) 3486,16 TL.

SSD: XPG Mars 980 Blade SMAR-980B-2TCS 2tb 14000/13000MB/S Pcıe GEN5X4 M.2 SSD Disk 8839 Tl

RAM: XPG a-data RAM DIMM 32 GB DDR5 XPG 6000MHz (2x16 GB) caster RGB gray AX5U6000C3016g-dccargy 5199 TL.

PSU: Enermax revolution D. F. X 1200W 80+ Gold full modüler 120mm fanlı ARGB güç kaynağı 5537,44 TL.

Ekran kartı: Palit GeForce RTX 5070 Ti gamingpro 16 GB GDDR7 256 bit DLSS 4 ekran kartı 41199,36

Kasa: Lian Li Lancool III Beyaz RGB Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa 6816 TL.

Kasa fanları: Gerek yok.

Sizce sistem nasıl ? Amacım ağırlıklı olarak iş olduğundan açıkçası monitörün kalitesi daha ağır bastı ekran kartından , dediğiniz SSD yide listeye ekledim hocam ilgimi çok çekti

Son düzenleme:
Arkadaşlar rtx 5080 den vazgeçtim monitöre para ayırabilmek için sistemin son hali bu :

Anakart: MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart 9029 Tl

İşlemci: AMD Ryzen 9 9900X on iki çekirdek 4.4 GHz işlemci 18016 TL.

Sıvı soğutucu: Enermax lıqmaxflo ARGB 420mm Intel-AMD uyumlu işlemci sıvı soğutucu (ELC-LMF420t-ARGB) 3486,16 TL.

SSD: XPG Mars 980 Blade SMAR-980B-2TCS 2tb 14000/13000MB/S Pcıe GEN5X4 M.2 SSD Disk 9786,77 Tl

RAM: XPG a-data RAM DIMM 32 GB DDR5 XPG 6000MHz (2x16 GB) caster RGB gray AX5U6000C3016g-dccargy 5199 TL.

PSU: Enermax revolution D. F. X 1200W 80+ Gold full modüler 120mm fanlı ARGB güç kaynağı 5537,44 TL.

Ekran kartı: Palit GeForce RTX 5070 Ti gamingpro 16 GB GDDR7 256 bit DLSS 4 ekran kartı 41199,36

Kasa: Lian Li Lancool II'ı beyaz RGB tempered glass USB 3.0 ATX mid Tower kasa 6816 TL.

Kasa fanları: Gerek yok.

Sizce sistem nasıl ? Amacım ağırlıklı olarak iş olduğundan açıkçası monitörün kalitesi daha ağır bastı ekran kartından , dediğiniz SSD yide listeye ekledim hocam ilgimi çok çekti
Seçtiğiniz kasa 420mm radyatör desteklemiyor, yerine Arctic Freezer III Pro 320mm öneririm.

Masaüstünün toplam fiyatı 98121,96 kalan bütçeye kaliteli bir monitör

Lian Li Lancool III Beyaz RGB Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa seçtiğim kasa bu hocam kopyalarken yanlışlıkla bozmuşum orayı düzeltiyim

Teşekkür ederim bu arada cevabınız için :)

Ekran görüntüsü 2025-07-10 222631.webp

Lian Li Lancool III Beyaz RGB Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa seçtiğim kasa bu hocam kopyalarken yanlışlıkla bozmuşum orayı düzeltiyim
Lancool 3 420 destekliyor evet ona olur, 420 olduğundan iyi performans verir büyük ihtimalle ama pek inceleme/kıyaslama görmedim bu modelde, 9900x 120 tdp olduğu için ve iş için de kullanacağınız için yük altında ben yine Arctic Freezer tercih ederdim ama fiyat farkı can sıkıyorsa Enermax'ın model de denenebilir.

Lancool 3 420 destekliyor evet ona olur, 420 olduğundan iyi performans verir büyük ihtimalle ama pek inceleme/kıyaslama görmedim, 9900x 120 tdp olduğu için ve iş için de kullanacağınız için yük altında ben yine Arctic Freezer tercih ederdim ama fiyat farkı can sıkıyorsa Enermax'ın model de denenebilir.
başka forumlarda enermaxın bu modeli ile arctic arasında performans farkının olmadığı bu yüzden enermax alın diye önermişlerdi hocam o yüzden onu seçtim bunların hepsi lian li lancool 360 mm (6000 ila 7000 tl civarı) den biraz daha kötü performans veriyor ama arada 3000 tl civarı fark var

başka forumlarda enermaxın bu modeli ile arctic arasında performans farkının olmadığı bu yüzden enermax alın diye önermişlerdi hocam o yüzden onu seçtim bunların hepsi lian li lancool 360 mm (6000 ila 7000 tl civarı) den biraz daha kötü performans veriyor ama arada 3000 tl civarı fark var
Pro modeli yeni çıktı 3 ay kadar oluyor, şuan ondan iyi performans AIO yok (customları saymıyorum). Ama yani enermax 420 de yeterli olur büyük ihtimal ve daha bütçe dostu.

Pro modeli yeni çıktı 3 ay kadar oluyor, şuan ondan iyi performans AIO yok (customları saymıyorum). Ama yani enermax 420 de yeterli olur büyük ihtimal ve daha bütçe dostu.
Amacım hocam biraz kasadan zarar edip sıvı soğutucudan kar etmekti böylece hem kasa upgrade edilebilir olsun ve sağlam olsun diye böyle yaptım

Diğer parçalar nasıl bu arada hocam beğendiniz mi

Amacım hocam biraz kasadan zarar edip sıvı soğutucudan kar etmekti böylece hem kasa upgrade edilebilir olsun ve sağlam olsun diye böyle yaptım

Diğer parçalar nasıl bu arada hocam beğendiniz mi
Bence kaymak gibi bir sistem olmuş, anakarttan PSU'ya, kasadan ekran kartına hepsi fiyat performans seçim, iş amaçlı kullanıcağınız için belki ramler 64gb a yükseltilebilir ama buna ihtiyacınızın olup olmadığını siz daha iyi bilirsiniz, onun haricinde hayırlı olsun demekten başka bişey düşmez bana :)

Bence kaymak gibi bir sistem olmuş, anakarttan PSU'ya, kasadan ekran kartına hepsi fiyat performans seçim, iş amaçlı kullanıcağınız için belki ramler 64gb a yükseltilebilir ama buna ihtiyacınızın olup olmadığını siz daha iyi bilirsiniz, onun haricinde hayırlı olsun demekten başka bişey düşmez bana :)
Çok teşekkür ederim hocam :) bu ilk masaüstü toplama deneyimim aklımda ukte kalan tek bir şey var sizce 6000 Mhz ram yeter mi yoksa Mhz si daha yüksek bir ram çok daha mı iyi olur daha yüksek olmalı ise ne olmalı

Geri