13400F yeter bence. Ama R7 7700X gibi işlemciler de bu sistem için mantıklı olur. Sistemi kesinlikle DDR5 topla bence.4070 ekran kartlı setup toplamaya karar verdim 13600k fazla ilgimi çekiyor ama bütçeyi zorlayıp almalı mıyım yoksa 13400f işimi görecek midir ve ddr5 toplasam daha mi iyi olur?
Ryzenlere pek isinamiyorum hakkını verse de amd13400F yeter bence. Ama R7 7700X gibi işlemciler de bu sistem için mantıklı olur. Sistemi kesinlikle DDR5 topla bence.
K ibaresi overclock açık demek oluyor çarpan kilidi açık f ibaresi dahili grafik birimi olmadığını ifade ediyorbildiğim kadarıyla f ve k ibaresi oc yapılıp yapılmadığını belirliyor f serisine yapılmıyor diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin
Mesaj otomatik birleştirildi:
oc ile işin yoksa f al gitsin
Bence bir şans ver, AM5 platformu baya ileriye dönük şuan, bundan birkaç sene sonra çıkan bir Ryzen işlemci bile aynı anakartla çalışacak, intelde 14. nesil için bile yeni anakart gerekeceği konuşuluyor.Ryzenlere pek isinamiyorum hakkını verse de amd
Düşüneceğim teşekkürlerBence bir şans ver, AM5 platformu baya ileriye dönük şuan, bundan birkaç sene sonra çıkan bir Ryzen işlemci bile aynı anakartla çalışacak, intelde 14. nesil için bile yeni anakart gerekeceği konuşuluyor.
Teşekkürler bakacağım50K ya AM5 tolpa.
konuşulmuyor direk farklı bir soket olucak lga 1851 mi neBence bir şans ver, AM5 platformu baya ileriye dönük şuan, bundan birkaç sene sonra çıkan bir Ryzen işlemci bile aynı anakartla çalışacak, intelde 14. nesil için bile yeni anakart gerekeceği konuşuluyor.
Anladım teşekkürler unreal engine kullanmayı düşünüyorum k ibaresine biraz da o yüzden daha kafam yatkinddr5 topla, bütçen varsa 13600k güzel bir işlemci, ama o kadar gerek yok diyorsan 13400f işini görür
Unreal engine kullanmak istiyorumSadece oyun oynayacaksan i5 13400f yeter.
Resmi açıklama olmadığı için kesinlik kullanmadım ama soket değişmesine kesin gözüyle bakıyorum şahsen.konuşulmuyor direk farklı bir soket olucak lga 1851 mi ne