H.o agam bende geçen hafta almıştım 3070ti li sistem bence eline para geçerse psu yu 750watt ve ramler oc oluyorsa onları 3600 yapmanı veya yenisini almanı öneririmArkadaşlar 12 kya itopyadan bir 6700xt li sistem aldım ama 3070 ti kullanmak için 8500 e sattım ve 9500 e İnceHesap tan 3070ti aldım ve toplam 13 K ya 3070 ti topladım. Sizce nasıl? Sistem şu:
1 X WD 500GB SN550 NVMe M.2 SSD (2400MB Okuma / 1750MB Yazma)
1 X ASUS PRIME B550M-K 4600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI VGA DVI mATX Anakart
1 X AMD RYZEN 5 5600X 3.7GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm MPK İşlemci
1 X PNY 3070 Tİ XREVEL
1 X SHARKOON TG6 RGB 650W 80+ Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa
1 X SILICON POWER 16GB (2x8GB) XPOWER Turbine Mavi 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram
Önerileriniz için teşekkür ederimH.o agam bende geçen hafta almıştım 3070ti li sistem bence eline para geçerse psu yu 750watt ve ramler oc oluyorsa onları 3600 yapmanı veya yenisini almanı öneririm
Birileri gene kazıklanmış asdas ne mal insanlar var şu ülkede yaBazen Gaming Gecesi'nde denk gelmiyor. Beklemek istemiyor insanlar.
Normal piyasası 8.500 değil ya, o yüzden bu fiyatlarda satması normal.
Zaten sistemlerin yanında ekran kartı kapalı kutu ile sıfır geliyor ya, belki hiç açmadan direkt sıfır ekran kartı olarak satmıştır.
Her türlü satılır yani.
Diğer parçalar iyi mi yani? Psu YU en kısa sürede değiltircem. Ama kasayı sevdim baya. Bu arada ekran kartına kötü diyolar sizce nasıl?Kasayı ve PSU’yu da değiştirirseniz çok iyi olur
Şöyle açıklayayim. Kasaların önündeki 3 tane fan var ya, bu fanların amacı dışarıdaki oda sıcaklığındaki havayı kasanın içine çekmek ve kasanın içindeki sıcak parçaları soğutmak. Bu da çok önemli bir şey çünkü kasanın içindeki hava dışarıdaki havadan daha sıcak yani soğutulması lazım. Ama sizin kasanızda kasanın önündeki fanları önü cam tarafından kapatılmış yani fanların dışarıdan hava çekecek payı yok. Bu yüzden kasanın içindeki sıcak hava kasanın içinde sıkışıp kalacak ve gittikçe daha çok ısınacak, kasanın en büyük problemi bu. Anakart da biraz dandik, soğutması falan yok ama 5600X ile sıkıntı çıkmaz o yüzden çok da önemli değil. Şimdi ekran kartı orta bir şey yani aşırı kötü de değil iyi de değil. Bu 3070 Ti GDDR6X bellekler kullanıyor ve bu bellekler çok ama çok ama çok ısınan r yapıya sahip. Bunları soğutmak için markaların kaliteli termal pedler koyması lazım belleklerin üstüne. Ancak PNY masraftan kaçmak için bu pedler bir tık dandik koyuyor bu yüzden kartların yük altında bellek sıcaklığının 90-95 dereceye çıktığını görüyoruz, hani çok sıkıntı olmaz 95 derece olması ama uzun vadede belki sıkıntı olabilir. Mining yapmaya kalksan zaten yapamazsın aşırı ısınır. Bunlar dışıdna güzel sistem.Diğer parçalar iyi mi yani? Psu YU en kısa sürede değiltircem. Ama kasayı sevdim baya. Bu arada ekran kartına kötü diyolar sizce nasıl?