Yardım 144Hz Monitörde Yüksek FPS Değerine Rağmen 60Hz Akıcılığı Sorunu!

kkxnmbrr

80+
Reaksiyon skoru
33
Merhaba. Ben bilgisayarımda Rust oynarken 120fps almama rağmen monitörüm bunu 60Hz olarak ekranima vuruyor. Aynı şey League of Legends oynarkende geçerli. Ama oyunları oynarken alt+tab yapıp oyuna tekrar girsem 5 - 6 saniyeliğine akıcı bir hale geliyor fakat sonra tekrar 60Hz değerine düşüyor. Bu sorunu düzeltmek için ne yapmam lazım ??

Sistem özelliklerim:

Ryzen 5 3600 (overclock yapılmadı)
Sapphire Pulse Rx5500xt 4gb o.c
Adata Spectrix D41 2x8 3200mhz cl16 ram
Asus tuf B450M-Plus Anakart
WD Blue 1tb 7200rpm HDD
Şuanlık SSD bulunmuyor ama eklenecek

Monitörüm : Viewsonic VX2458-MHD 144Hz 1ms 23.6" Freesync AÇIK!

Merhaba. Ben bilgisayarımda Rust oynarken 120fps almama rağmen monitörüm bunu 60Hz olarak ekranima vuruyor. Aynı şey League of Legends oynarkende geçerli. Ama oyunları oynarken alt+tab yapıp oyuna tekrar girsem 5 - 6 saniyeliğine akıcı bir hale geliyor fakat sonra tekrar 60Hz değerine düşüyor. Bu sorunu düzeltmek için ne yapmam lazım ??

Sistem özelliklerim:

Ryzen 5 3600 (overclock yapılmadı)
Sapphire Pulse Rx5500xt 4gb o.c
Adata Spectrix D41 2x8 3200mhz cl16 ram
Asus tuf B450M-Plus Anakart
WD Blue 1tb 7200rpm HDD
Şuanlık SSD bulunmuyor ama eklenecek

Monitörüm : Viewsonic VX2458-MHD 144Hz 1ms 23.6" Freesync AÇIK!
60hz ye düştüğünü nerden anladın?

Ekran kartı driverından ayarlarını kontrol ettinmi?

Yani oyunu oynarken en azından bana 75Hz Lik bir akıcılık sunması lazım ama yok ve bu beni rahatsız ediyor
Hocam sen onu gözle ayırt edemezsin kolay kolay. Sana öyle gelmiş olabilir. İnternette monitör için hz testleri var oradan kontrol edebilirsin.

Monitörünüzün 144hz'e ayarlı olduğundan emin misiniz?

V-sync açık olduğu için de olabilir. Büyük ihtimalle adaptif V-sync açıktır. Ayrıca böyle bi şeyi gözle anlayamazsın.

Hocam sen onu gözle ayırt edemezsin kolay kolay. Sana öyle gelmiş olabilir. İnternette monitör için hz testleri var oradan kontrol edebilirsin.
Ayırt ediliyor dostum. En azından benim için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

V-sync açık olduğu için de olabilir. Büyük ihtimalle adaptif V-sync açıktır. Ayrıca böyle bi şeyi gözle anlayamazsın.
V-sync açık olsa 120 fps alamaz. V-sync ile ilgisi yok.

Peki bir inceleyeyim o zaman
Monitörünüzün 144hz'e ayarlı olduğundan emin misiniz?
Evet.

Dediğim gibi gözle ayırt etmek pek mümkün değil. Sizin gözünüz ayırt edebiliyorsa helal olsun ne diyim.
Özellikle masaüstünde çok rahat ayırt edebiliyorum. Monitörüm ilk geldiğinde 60'tan 144 e çektikten sonra bu ne olmuştum :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki bir inceleyeyim o zaman
Evet.
Çözüm bulabilirseniz buraya da yazın ihtiyacı olan ileride faydalanır. Umarım çabucak çözersiniz.

Özellikle masaüstünde çok rahat ayırt edebiliyorum. Monitörüm ilk geldiğinde 60'tan 144 e çektikten sonra bu ne olmuştum :)
Hocam 30 ile 60 farkını çok rahat ayırabilirsiniz ancak 60 ile 144 ayırmak için çok ince bakmanız lazım. Siz bunu günlük kullanımda farkediyorsunuz.

Hocam 30 ile 60 farkını çok rahat ayırabilirsiniz ancak 60 ile 144 ayırmak için çok ince bakmanız lazım. Siz bunu günlük kullanımda farkediyorsunuz.
Aksine çok rahat umursamazca bakarken mouse imlecinin akıcılığından bile çat diye anlamıştım. Oyunlarda da aynı şekilde. Ayırt edemez olsaydık bir anlamı olmazdı zaten bunları almanın.

Geri