Öneri 144hz VA panel için öneri

Styx

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
297
Bütçe
3500
Yıllardır 60hz kullanıyorum asus Asus VP228HE modeli. Konuyu açarken baktım TN panelmiş ben bunu VA zannediyodum yıllar önce aldığım için çok araştırmamıştım sonra da merak edip bakmadım. Şimdi 144hz için aklımda 1-2 model var.
ve
Birisi 144hz 4ms diğeri 200hz 1ms. Ekran kartım amd ikisinde de freesync desteği var o yönden problem yok. Aralarında 600tl fiyat farkı var ve marka kalitesi de göz önünde bulundurulduğunda hangisini tercih ederdiniz. Ben bulamadım ama bu fiyat bandında 144hz monitör öneriniz var mı?

Son düzenleme:
Yıllardır 60hz kullanıyorum asus Asus VP228HE modeli. Konuyu açarken baktım TN panelmiş ben bunu VA zannediyodum yıllar önce aldığım için çok araştırmamıştım sonra da merak edip bakmadım. Şimdi 144hz için aklımda 1-2 model var.
ve
Birisi 144hz 4ms diğeri 200hz 1ms. Ekran kartım amd ikisinde de freesync desteği var o yönden problem yok. Aralarında 600tl fiyat farkı var ve marka kalitesi de göz önünde bulundurulduğunda hangisini tercih ederdiniz. Ben bulamadım ama bu fiyat bandında 144hz monitör öneriniz var mı?
Hocam samsung nasıldır bilmem ama excaliburda çok fazla ghosting sorunu var diyenler var

ve
CRG5 kullanıyorum memnunum. https://forum.donanimarsivi.com/konu/samsung-crg5-144-hz-monitoer-incelemesi.708872/ Bu konudan incelememi ve yorumumu okuyabilirsin.
Casper önermem ghosting bir hayli fazla.

CRG5 kullanıyorum memnunum. https://forum.donanimarsivi.com/konu/samsung-crg5-144-hz-monitoer-incelemesi.708872/ Bu konudan incelememi ve yorumumu okuyabilirsin.
Casper önermem ghosting bir hayli fazla.
Hocam samsung nasıldır bilmem ama excaliburda çok fazla ghosting sorunu var diyenler var
ghosting fabrika çıkışı olan bi sorun mu sonradan meydana gelebilen bi şey mi? Eğer sonradan olmuyorsa bi seferlik alıp şansımı deneyebilirim sıkıntı olursa iade ederim diye düşündüm.

ghosting fabrika çıkışı olan bi sorun mu sonradan meydana gelebilen bi şey mi? Eğer sonradan olmuyorsa bi seferlik alıp şansımı deneyebilirim sıkıntı olursa iade ederim diye düşündüm.
Ghosting renk pikselleri arasında renk geçişi yapılırken oluşan gecikmeden dolayı renk geçişi esnasında gölge bırakması demek. Yani fabrika ürünü nasıl tasarlamışsa o şekilde oluyor. Bazen şans işi de olabiliyor gelen panelde gecikme çok minimal de olsa değişkenlik gösterebiliyor. CRG5 al bence. Ben memnunum. Nays ile alırsan 250TL daha ucuza gelir.

Ghosting fabrika çıkışlı oluyor zaten başta ghosting olmayan monitörde sonradan ghosting oluşacağını pek sanmıyorum genelde va panel monitörlerde daha çok görülen bir durumdur eğer ghostingden fazla rahatsız olmam diyorsanız alamyı deneyebilirsiniz

denemeye değer mi peki 200hz 1ms için ve tasarımı da çok şık

denemeye değer mi peki 200hz 1ms için ve tasarımı da çok şık
Gebelde bu monitörde ghosting şikayeti var ama dediğim gibi oynadığınız oyunları pek etkilemeyecekse ve sizide pek rahatsız etmeyecekse deneyebilirsiniz ama alıp rahatsız olursanız iade süreci v.s ya da oyun keyfinizin azalması gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz karar size kalmış.

Odyssey g3,excalibur,crg5 hepsi aynı şeyin laciverti. Alabiliyorsan minimum asus vp249qgr öneririm ama bütçe üstü kalıyor son zamlardan sonra.

Maalesef ekonomi ve piyasa beni VA panel almaya mecbur bırakıyor. Yıllardır 60hz TN panel ile rekabetçi oyunlar oynadım yeteneğim olduğunu da düşünüyorum. 144hz deneyimlemek istiyorum ama IPS panel için minimum 1000-1500 tl daha bütçe eklemem lazım. Bu arada 144hz samsungta karar kıldım sanırım excalibur için gerçekten çok fazla ghosting şikayeti var.

Maalesef ekonomi ve piyasa beni VA panel almaya mecbur bırakıyor. Yıllardır 60hz TN panel ile rekabetçi oyunlar oynadım yeteneğim olduğunu da düşünüyorum. 144hz deneyimlemek istiyorum ama IPS panel için minimum 1000-1500 TL daha bütçe eklemem lazım. Bu arada 144hz samsungta karar kıldım sanırım excalibur için gerçekten çok fazla ghosting şikayeti var.
şuna bi bak. başka seçeneğin yok bunu almaktan başka.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Maalesef ekonomi ve piyasa beni VA panel almaya mecbur bırakıyor. Yıllardır 60hz TN panel ile rekabetçi oyunlar oynadım yeteneğim olduğunu da düşünüyorum. 144hz deneyimlemek istiyorum ama IPS panel için minimum 1000-1500 TL daha bütçe eklemem lazım. Bu arada 144hz samsungta karar kıldım sanırım excalibur için gerçekten çok fazla ghosting şikayeti var.
o samsungu birebir gördüm görüntü kalitesi kötü malesef... ayrıca ghosting var.

Samsungu kullaniyorum ghosting batmıyor gözüme çok hissetmiyorum yok gibi geliyor bana. Renk ayarları da yapınca ios tadında olur tabii bu fiyata o kadar performans bekleme ama bence en f/p birisi. (2150₺ civarına almıştım 2ay kadar önce)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,925
Üyeler
183,491
Son üye
Meyvelilahmacun27
Geri