Neler Yeni

14700k yı Thermalright Peerless Assassin 120 SE sogutabilir mi?

Hypc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
İbrâhim Halil
14700k ve rtx 3080 yüke girince kasa çok ısınıyor. 2 adet egsoz fan var , oyunlarda kasadan oldukça yüksek sıcak hava çıkışı oluyor. Şuan kasada deepcool ag400 hava soğutma var. Yükte soğutucunun metaline elledigimde elimi yakma seviyesinde ısındığını farkettim. Başlıkta yazdığım soğutucu çift metal sogutuculu olduğundan daha az isinacagini düşünüyorum. Sıvı soğutma da düşündüm ama kasaya(nzxt h510 flow) en fazla 240mm radyatör takabilirim, ayrıca üste sadece 1 fanlik hava çıkışı olduğundan radyatörü öne takmam gerekiyor. Bu işlemciyi kullanıp hava soğutma ile randımanlı sogutabilen var mı? Son çare kasayı değiştireceğim.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Ömer Murat KARACA
Soğutucuya masraf etme derim hocam, illaki faydası olur ancak o kasa o sistem için çok dar. 3 üste, 3 öne fan takılabilen, 360mm sıvı soğutma destekli geniş bir şey alıp fanları döşeyin rahat eder sistem

ThE LoSt

80+ Gold
14700k ve rtx 3080 yüke girince kasa çok ısınıyor. 2 adet egsoz fan var , oyunlarda kasadan oldukça yüksek sıcak hava çıkışı oluyor. Şuan kasada deepcool ag400 hava soğutma var. Yükte soğutucunun metaline elledigimde elimi yakma seviyesinde ısındığını farkettim. Başlıkta yazdığım soğutucu çift metal sogutuculu olduğundan daha az isinacagini düşünüyorum. Sıvı soğutma da düşündüm ama kasaya(nzxt h510 flow) en fazla 240mm radyatör takabilirim, ayrıca üste sadece 1 fanlik hava çıkışı olduğundan radyatörü öne takmam gerekiyor. Bu işlemciyi kullanıp hava soğutma ile randımanlı sogutabilen var mı? Son çare kasayı değiştireceğim.
ag400 220w tdp bir soğutucu 14700k ile baş edemez oyunda yada render da değerleriniz nedir ?
iyi bir hava soğutucu sistemi 5-10 derece rahatlatır belki ama yine de yeterli hava akışı olmadığı için tam randıman alamazsınız.
240m bir soğutucu da iyi bir hava soğutucu iler benzer değerleri verecektir.
Karar sizin alttaki modeli değerlendirebilirsiniz hava soğutucu olarak

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,996
İsim
Emir
Hocam bi ısı testi atsanız daha iyi olabilir.Burda ki uygulamayı indirin ve uygulamanın tüm ayarları videoda gösteriliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,031,529
Üyeler
163,514
Son üye
ibrahim.yavuz