Arkadaşlar öncelikle merhaba dün itibariyle devletimiz yazılım kurslarını faaliyete soktu ve 1 milyon istihdam oluşturdu. Ben de yazılım öğrenmeyi çok istiyordum elime fırsat geçti. Normalde sene sonunda alacağım bilgisayarı bu vesileyle erkene çektim. Bütçem 15.000 TL kendim çok araştırma yaptım ve buraya da danışmak istedim. Youtube kanalı kaliteli içerikler ve samimi duygular içeren bir kanal olduğu için konumu bu forumda açmak istedim.
Öncelikle aklımdakiler:
-Amd 5 3600X ya da az farkla üstü bir işlemci
-RTX 2060 Super ya da az farkla üstü bir ekran kartı
-Asus x serisi bir anakart ya da B450 serisi olabilir fiyat aralığı 1000-1500 TL
-2x8 GB Dual Kit 3200 MHZ Ram
-M2 500 GB bir SSD ve yanında 1 TB harddisk (HDD)
-750 Watt PSU lu bir Kasa ya da ayrı şekilde (ayrı şekilde olursa fiyatları da ideal olmalı)
Ekipman Olarak:
-Gigabyte AORUS 27" AD27QD 144Hz 1ms HDMI DP QHD FreeSync Gaming Monitör istiyorum ama olmasa da olur bütçemi aşacağa benziyor. Ama en azından 2K 144 HZ bir monitör
-Razer Deathader V2 Mouse
-Apex 3 Klavye
-Hyperx Cloud 2 Kulaklık
Aklımdakiler bunlar tabi ki yalnızca yazılım değil oyun oynamayı da çok seviyorum. RGB imiş, ledmiş, ışıkmış felan önemli değil benim için. Önemli olan performansı ve niteliği eksiğim varsa düzeltmenizi tavsiyeniz varsa da buyurun yardımcı olun beni berhudar edersiniz.
Öncelikle aklımdakiler:
-Amd 5 3600X ya da az farkla üstü bir işlemci
-RTX 2060 Super ya da az farkla üstü bir ekran kartı
-Asus x serisi bir anakart ya da B450 serisi olabilir fiyat aralığı 1000-1500 TL
-2x8 GB Dual Kit 3200 MHZ Ram
-M2 500 GB bir SSD ve yanında 1 TB harddisk (HDD)
-750 Watt PSU lu bir Kasa ya da ayrı şekilde (ayrı şekilde olursa fiyatları da ideal olmalı)
Ekipman Olarak:
-Gigabyte AORUS 27" AD27QD 144Hz 1ms HDMI DP QHD FreeSync Gaming Monitör istiyorum ama olmasa da olur bütçemi aşacağa benziyor. Ama en azından 2K 144 HZ bir monitör
-Razer Deathader V2 Mouse
-Apex 3 Klavye
-Hyperx Cloud 2 Kulaklık
Aklımdakiler bunlar tabi ki yalnızca yazılım değil oyun oynamayı da çok seviyorum. RGB imiş, ledmiş, ışıkmış felan önemli değil benim için. Önemli olan performansı ve niteliği eksiğim varsa düzeltmenizi tavsiyeniz varsa da buyurun yardımcı olun beni berhudar edersiniz.