15 Bin TL bütçeli olmak üzere bilgisayar toplama için yardım.

Asmeday

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba dostlar, başlıkta belirttiğim gibi "oyun" amaçlı bu zamandan ve ileri ki en azından 1-2 sene ultra ayarlarda ( 1080p ) 144+ fps ala bileceğim bir bilgisayar toplamak istiyorum, Aklımda işlemci olarak intel core i7-10700k, anakart msi meg z490 unfiy, ekran kartı amd radeon rx5700xt bulunmakta ne yazik ki mid-tower kasalar, psular, ve soğutuculardan pek anlamıyorum hangisi hangisine uyar hangisi daha iyidir siz söylerseniz sevinirim işinin ehli birileri varsa, ekstra olarak bu ayın sonunda çıkacak amd big navi ekran kartını bekleyeceğim yani henüz 1.5 aylık bir bekleme sürecim var rx5700xt yerine bu kartı alma ihtimalim çok yüksek bildiğimiz gibi nvidiaya karşılık herzaman f/p bir ürün çıkartır amd önerileriniz nedir? beklemelimiyim bu kasa iyi midir? sizce? ayrıca kasa önerisi ve soğutucu önerisi yaparsanız sevinirm (luqid coolerlara) pek güvenmiyorum)

Merhaba dostlar, başlıkta belirttiğim gibi "oyun" amaçlı bu zamandan ve ileri ki en azından 1-2 sene ultra ayarlarda ( 1080p ) 144+ fps ala bileceğim bir bilgisayar toplamak istiyorum, Aklımda işlemci olarak intel core i7-10700k, anakart msi meg z490 unfiy, ekran kartı amd radeon rx5700xt bulunmakta ne yazik ki mid-tower kasalar, psular, ve soğutuculardan pek anlamıyorum hangisi hangisine uyar hangisi daha iyidir siz söylerseniz sevinirim işinin ehli birileri varsa, ekstra olarak bu ayın sonunda çıkacak amd big navi ekran kartını bekleyeceğim yani henüz 1.5 aylık bir bekleme sürecim var rx5700xt yerine bu kartı alma ihtimalim çok yüksek bildiğimiz gibi nvidiaya karşılık herzaman f/p bir ürün çıkartır amd önerileriniz nedir? beklemelimiyim bu kasa iyi midir? sizce? ayrıca kasa önerisi ve soğutucu önerisi yaparsanız sevinirm (luqid coolerlara) pek güvenmiyorum)
15k tl ile 3070 veya oluyorssa 3080 bekleyin hocam

15k TL ile 3070 veya oluyorssa 3080 bekleyin hocam
Cevabın için teşekkür ediyorum, 3080 nin fiyatı 8-9 bin civarı olacak gibi gözüküyor şimdilik, anakarttan ve işlemciden kısma lüksüm olmadığı için nvidianın aşırı pahalı ekran kartları gözüme biraz korkutucu geliyor açıkcası, big navi daha uygun olur gibi düşünüyorum

Cevabın için teşekkür ediyorum, 3080 nin fiyatı 8-9 bin civarı olacak gibi gözüküyor şimdilik, anakarttan ve işlemciden kısma lüksüm olmadığı için nvidianın aşırı pahalı ekran kartları gözüme biraz korkutucu geliyor açıkcası, big navi daha uygun olur gibi düşünüyorum
3080 olmazsa 3070 de alabilirsiniz hocam veya dediğiniz gibi big navi olabilir

NOT ; EKLEMEYİ UNUTMUŞUM AYRICA ÇIKACAK 3.nesil RYZEN İŞLEMCİ İLE i7-10700k karşılaştırması için de beklememi önerir misiniz? yoksa i7-10700k yeterlimidir?

ekran kartı:https://www.hepsiburada.com/inno3d-geforce-rtx2070-super-ichill-x3-ultra-8gb-256bit-gddr6-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-p-HBV00000R4VHT?magaza=Codegen Shop&wt_gl=cpc.6802.shop.elk.it-ssc&gclid=CjwKCAjw_Y_8BRBiEiwA5MCBJjFPJnx67RTIXtNNuQ6y326-Qbp2N0tkHzl4mQ9H1lW93OAWgJhLiBoC55UQAvD_BwE

ram 2 tane:https://www.hepsiburada.com/adata-x...-ddr4-ram-ax4u320038g16a-sr30-p-HBV00000RIKMM

işlemci:
anakart:https://www.hepsiburada.com/msi-mpg...0d0cD2Zw3zaiJLg0kjJnXYTtkDkJvH2xoCjMUQAvD_BwE

power supply:https://www.hepsiburada.com/thermal...dK-_vKWWWN9oHYr2CeeZZOJra0ZlnAjBoC7JwQAvD_BwE

ben bu parçaları alabileceğini düşünüyorum 480 gb ssd malesef soğutma da öneremedim ama önerebikeceğim parçalar bunlar

ama acelen yoksa 3070 i bekle

Cevabın için teşekkür ederim, Acelem yok dediğim gibi 1 ay daha bekleyeceğim ayrica nvidianın 2060 vs kartlarını almayı çok düşünmüyorum alırsam 5700xt alırım, şimdilik işlemci veya anakart iyi mi? onu merak ediyorum bir de kasa önerisi harika olur bu ikisi için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cevabın için teşekkür ederim, Acelem yok dediğim gibi 1 ay daha bekleyeceğim ayrica nvidianın 2060 vs kartlarını almayı çok düşünmüyorum alırsam 5700xt alırım, şimdilik işlemci veya anakart iyi mi? onu merak ediyorum bir de kasa önerisi harika olur bu ikisi için
bunun sebebi nvidia ekran kartlarının biraz overpriced gelmesi bana :D

bunun sebebi nvidia ekran kartlarının biraz overpriced gelmesi bana :D
https://www.teknobiyotik.com/dark-g...l-usb-3-0-bilgisayar-kasasi-dkchguardian.html çok iyiy bir kasadır

bidei işlemci iyi merak etme işlemci hızı 3.6 ghz üstü yada 3.6 ghz olsa iyi olur anakartını düşünme bile çok iyi düşünmene bile gerek yok

15000TLYE 2070 SUPER R5 3600 Mİ? ÇÖPPP

bu kadar bütçe var bi zahmet 2 tb hardisk 500 gb falan sdd olsun veya direk 1 tb sdd

Geri