Neler Yeni

15 Temmuz'a neden Tiyatro diyorlar

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,715
İsim
marilyn
Tiyatro ya da değil ama bu kadar insanın öldüğü bir olayda biraz daha saygıyı korumak lazım. İnsanların acılarına saygı göstermek lazım ölen insanlara ... yolunda öldü gibi ifadeler kullanmamak lazım gerçekti ya da değildi buradaki kimse devlet değil buradaki kimse devlet aklını da sorgulama kapasitesinde değil.
Tiyatro olma ihtimalinde bu kadar insanın kanı sizin üzerinizde ama diğer ihtimal yani gerçekten bir terör eylemi olma ihtimali daha baskın kimse böyle bir yükü omuzuna almaz bence.
Arkadaşların söylediği doğru zaten darbe literatürüne uymayan bir olay yani sözcük anlamı ya da bizde bıraktığı anlam itibari ile kalkışma demek daha doğru ama bıraktığı izler bence darbe boyutunda.
Özetle şunu söylemek isterim olay hükumet ya da ideolojiden çok ölen insanlara saygıdır.
bu ülkede koltuk sevdalıları ve gözünü kapamış etrafta sap gibi yaşayanlar olduğu sürece aydınlık bir geleceği olacağını düşünmüyorum

bu beyaz terör olayından sonra olan masum askerlere ve halka oldu bir tane şikayet ile dosyası bomboş olan 6 yıl yatan halka oldu ama anafende oğlunu okutan soru çalan zamanında fetöyü meclisde bağıra bağıra öven akp li vekillere bir şey olmadı çünkü onlar mağdur halk ne yaptıysa yada yapmamış olsa bike bilerek yapmıştır ama onlar sütten çıkma AK kaşık küçük yatırımcıyı dolandıran ihlas holding ile kol kola olanlar kandırılmış dolandırılanlar bilerek göz göre göre dolandırılmıştır bu ülkede suçsuzun hakkı savunulmaz parası ,çevresi geniş olana yeni haklar tanınır

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Hezekiel
Tiyatro ya da değil ama bu kadar insanın öldüğü bir olayda biraz daha saygıyı korumak lazım. İnsanların acılarına saygı göstermek lazım ölen insanlara ... yolunda öldü gibi ifadeler kullanmamak lazım
Burada kimse vefat eden sivilleri ve şehit olan askerlere saygısızlık yapmadı.

buradaki kimse devlet değil buradaki kimse devlet aklını da sorgulama kapasitesinde değil
Biz halkın bir parçasıyız yani devletin kendisi biziz.
Kapasitesinde değil miyiz?
Hdjfbfjfh nas ile ekonomi yönetmeye çalışan diplomasız bir gürcü şuan cb koltuğunda oturuyor, anayasayı kaç defa çiğnediğinin sayısı belli değil,bu ülkenin aleyhine kararlar alıyor,toplumun demografik yapısını bozan it(arap) sürülerine ülkeye dolduruyor hala gelmiş iktidara savunma çabasındasın. Sen kendini hakaret edip bu ülkede alınan kararların doğru veya yanlış olduğunu ayırt edemeyecek kapasitede olduğunu düşünüyorsan senin düşünceni saygı duyarım.

KAANT10X

80+ Bronze
Burada kimse vefat eden sivilleri ve şehit olan askerlere saygısızlık yapmadı.

Biz halkın bir parçasıyız yani devletin kendisi biziz.
Kapasitesinde değil miyiz?
Hdjfbfjfh nas ile ekonomi yönetmeye çalışan diplomasız bir gürcü şuan cb koltuğunda oturuyor, anayasayı kaç defa çiğnediğinin sayısı belli değil,bu ülkenin aleyhine kararlar alıyor,toplumun demografik yapısını bozan it(arap) sürülerine ülkeye dolduruyor hala gelmiş iktidara savunma çabasındasın. Sen kendini hakaret edip bu ülkede alınan kararların doğru veya yanlış olduğunu ayırt edemeyecek kapasitede olduğunu düşünüyorsan senin düşünceni saygı duyarım.
Devletin kendisi halk tabii ki ama miti halk mı yönetiyor yurt dışına sen mi operasyon yapıyorsun dış ilişkileri sen mi belirliyorsun. Felsefi olarak siyaset halk için yapılır ama işin aslı öyle değil değil mi? Gürcü diye hakaret ediyorsun ama bu ülkeye Türkçüyüm diyenlerin ne zararlar verdiğini bilmiyorsun. Seçim muhabbetlerinden bikmistim. Burada da tiyatro olma ihtimali ile ilgili kimseyi hedef almadan yorumumu belirttim ama yine işleri mayıs ayı secim tartışmasına çevirdiniz. Orada demek istediğimde derin devlet ve istihbarat ile ilgili belkide devlet bunu ya kendi planladı ya da Ülkenin itibarı için buna müsaade edildi. Belkide hiç öyle olmadı fetö planını gizli gizli uygulamaya başladı bilemiyoruz değil mi?

Hanaz

80+ Gold
PUAHABABBABBAABBAahahahahaha biraz az komik yap gülmekten işedim resmen

Şu at gözlüklerini çıkarın artık
Bu posta sad basanlara diyorum

Savaşta eli kolu bacağı kesilen gazilerimizi gazi saymayıp

Omzunu g3 mermisi sıyıran tesettürlü bayanı gazi saydı siz neyin kafasındasınız

Darbeyi TERORIST YAPMAZ bunuda aklınıza sokun

özellikle @Alperen Çelik @Fa İdoll

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Hezekiel
Devletin kendisi halk tabii ki
Bu cümleyi yazıp arkasından miti sen mi yonetiyorsun tarzı sorular sorman tam bir komedi.
Felsefi olarak siyaset halk için yapılır
.

Gürcü diye hakaret ediyorsun ama bu ülkeye Türkçüyüm diyenlerin ne zararlar verdiğini bilmiyorsun.
Jdjfnfjfjfnfmjfbtjnfmrkfnfjfjf

Gürcü diye hakaret mi ediyorum? Kendisi söyledi.
mqdefault.jpg

Türkçüler zarar mı vermiş? Bfbfjfjfbfjfnfnfnfnfnnffnf
Bu ülkede Türkçüler en son ne zaman tek başına iktidardaymış git araştır

Şunu söyleyeyim islamcılar 73 yıldan beri iktidardalar.
Sen Türkçülerin verdikleri zararlar hakkında pek bir şey bulamazsın fakat ben islamcıların verdikleri zararları istediğin kadar önüne koyarım

Şeyh Sait isyanı,Şemdinli isyanı,menemen olayı,madımak,6.filoya secde, tarikat yurtlarında tecavüzler, vb.

Dizilerde izlediğin derin devlet yok
Sadece çeteleşmiş bir yapı var
devlet bunu ya kendi planladı ya da Ülkenin itibarı için buna müsaade edildi. Belkide hiç öyle olmadı fetö planını gizli gizli uygulamaya başladı bilemiyoruz değil mi?
Neden gizli planı olsun zaten yandaşı devletin başında

Son düzenleme:

BixiBlake

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,092
İsim
Lokman Doğan
Devletin tüm gücünü kendi ellerine almak için yapılan bir projedir.
Erdoğan tekrar cumhurbaşkanı olamazdım o zamanki anayasaya göre adam anayasayı değiştirerek hem cb oldu hem tek adam oldu
Devletin tüm kadrolarına kendi adamlarını koydular fetöyle alakasi olmayan adamları bile işten attılar
Hazineye damadını koyup kasayı soydular.
Peki 7 yıldır Amerikadan Fethullah Gülen'in iadesi için ne zaman tam bir gayret gösterdiler ? Bence ortada çok güzel bir oyun var
Ben hâlâ inanıyorum ki Gülen rtenin akıl hocası

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Devlet ve hükümet ayrı şeyler.
Devlet kullanır atar.
Bu hükümet kullanabileceği şeyleri besliyor.
Şimdi "Fetö" bitti "Metö" başlayacak :D
O zamanda kandırıldık diyecekler...

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ak partililerin en çok kullandığı kelime "Fetöyü kullandık" olur

Ama hükümet soktu bunları devletin içine.üstüne gülene "terörist" diyenlere sövüp saydılar. "fetullah gülen yerli millidir" dendi zamanında

Darbe olunca biz bilmiyorduk oluyor.
Oysaki 1997 de tsk o zamanın hükümetine brifing veriliyor. O brifing de "Fetö" tehlikesinden bahsediliyordu.
Hatta fetö nedeniyle atılanlar oluyordu
1689465049349.png

Darbe olduktan 2 yıl sonra bir"15 temmuz araştırılsın" önergesi veriliyor İYİ PARTİ tarafından AK PARTİ red oyu veriyor.
Bide üstüne ak parti den bazı isimler ağzından kaçırıyor isim vermicem.

Sonrasında "tiyatro" söylentisi çıkıyor
En çok "tiyatro" söylentisi alevlendiren bu önerge ve o ağızdan kaçırma olayı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gürcü diye hakaret ediyorsun ama bu ülkeye Türkçüyüm diyenlerin ne zararlar verdiğini bilmiyorsun.
Bu ülkeye zarar veren siyasal islamdır.

Son düzenleme:

KAANT10X

80+ Bronze
Bu cümleyi yazıp arkasından miti sen mi yonetiyorsun tarzı sorular sorman tam bir komedi.

.

Jdjfnfjfjfnfmjfbtjnfmrkfnfjfjf

Gürcü diye hakaret mi ediyorum? Kendisi söyledi.
Alıntıyı görüntüle

Türkçüler zarar mı vermiş? Bfbfjfjfbfjfnfnfnfnfnnffnf
Bu ülkede Türkçüler en son ne zaman tek başına iktidardaymış git araştır

Şunu söyleyeyim islamcılar 73 yıldan beri iktidardalar.
Sen Türkçülerin verdikleri zararlar hakkında pek bir şey bulamazsın fakat ben islamcıların verdikleri zararları istediğin kadar önüne koyarım

Şeyh Sait isyanı,Şemdinli isyanı,menemen olayı,madımak,6.filoya secde, tarikat yurtlarında tecavüzler, vb.

Dizilerde izlediğin derin devlet yok
Sadece çeteleşmiş bir yapı var

Neden gizli planı olsun zaten yandaşı devletin başında
Hocam öncelikle biraz geç cevap yazıyorum kusura bakmayın. Hangi ideolojide olduğunuzu bilemem siyasal İslami tasdik etmediğinizi de anladım bende tasdik etmem zaten ben dinin daha çok bireysel boyutta bir anlam kazandığına inanan ama toplumsal boyutta hayatı duzenleyebilecek mutsuzluğu engelleyebilecek bir yapıda olduğu düşüncesindeyim. Türkçülerin verdiği zarardan kastım ise şöyle günümüzde sosyal mecralarda sık sık 28 subat edit yapan kısmın aslında siyasal İslamın o dönem moda haline getirildiğini pek bilmiyorlar sanırım. Kemalizm zaten temelini Türkçülükten alır fakat yıllardır Anadolu insanı tabanına inmemiş olması ve darbeler sonucu askerin Anadolu zeminine inme sürecinde zaman zaman Ordunun da İslama vurgu yapması siyasal islami moda haline getirdi. Zaten seçim çalışmalarının ikinci turunda muhafazakar kısma inme çalışmalarını gördünüz yararlı oldu mu hayır o dönemde aynısı. Sizler şunu görmüyorsunuz Erdoğan bu ülkede kansız devrim yaptı ve bu yüzden yüzde 52 oy aldı Anadolu ya inmeyi başardı.
Diğer hususta şu Türkçülük güzel maneviyat açısından da ama tüm toplumu aynı ideoloji altında toplamak size tehdit getirebilir erdoganin ırkını ne olursa olsun siyasi olarak ülkenin etnik kimliğini tek ırka indirgeyici bir yaklaşım çok tehlikeli. Bu benim kişisel görüşüm değil siyaset biliminin ana konularından biri bu yüzden bu çıkışları yapması normal ve goruyoruzki bu sayede oy alıyor.
İşi kendi kişisel goruslerimizden çok bilim çerçevesinde incelemek daha mantıklı. Derin devlet konusunda ise sizlerin çok sevdiği Ümit hocanın Türk devlet aklını sık sık vurguladığı görülüyor gerçekten de var derin devlet çünkü Türk devlet geleneğinde var bu ayrica çoğu zaman hükumetin ideolojisinden çok Türkluge hizmet ediyor ama 22 yılda büyük değişimlere uğradığı ve hükumetin masasi haline geldiği de aşikar

Top Bottom