Neler Yeni

16.000 TL Sistem Önerisi

Sciuga

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yetkin Sarı
Herkese iyi, sağlıklı günler. Yakın zamanda yeni bir PC alacağım. Bugüne kadar hep AMD kullandım ama memnun olmadığım kısımlar var. Her ne kadar NVIDIA biraz daha pahalı olsa da NVIDIA'ya geçmek istiyorum. Bu fiyat bandında sistem önerilerinizi bekliyorum.
Ben bu sistemi buldum, sizce nasıldır. Şimdiden teşekkürler, yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Sciuga

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yetkin Sarı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Anonymous?

80+ Bronze
Herkese iyi, sağlıklı günler. Yakın zamanda yeni bir PC alacağım. Bugüne kadar hep AMD kullandım ama memnun olmadığım kısımlar var. Her ne kadar NVIDIA biraz daha pahalı olsa da NVIDIA'ya geçmek istiyorum. Bu fiyat bandında sistem önerilerinizi bekliyorum.
Ben bu sistemi buldum, sizce nasıldır. Şimdiden teşekkürler, yorum ve önerilerinizi bekliyorum.
AMD kullanırken neyden menmun kalmadınız?

Anonymous?

80+ Bronze
ben şahsen rx590 kullanırken geri gtx 1060'a döndüm. Uyumluluk olarak sorun çıkardı bende ama Nvidia'da hiç sorun çıkmadı
RX6000 serisinde yaşanılan sorunların birçoğu çözüldü. Sırf Nvidia almak için performanstan kayıp vermeye hiç gerek yok bence.
Kimi oyunda %12'lik fark kimi oyunda %35'e kadar çıkıyor. Karar sizindir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de o kasa ve PSU alınmaz.

Sciuga

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yetkin Sarı
AMD RX 6700 kullandım, bazı oyunlarda sıcaklıktan mıdır bilinmez bilgisayarın kapanması. GTA V, ETS2, Ranch Simulatorde gibi. AMD Adrenalin Softwarede manuel fan ayarı yapmama rağmen uygulaması. Ufak tefek birkaç sorun daha, belki de benim ekran kartım sorunludur tam emin değilim ama NVIDIA'ya dönmek istemiyor değilim.

RX6000 serisinde yaşanılan sorunların birçoğu çözüldü. Sırf Nvidia almak için performanstan kayıp vermeye hiç gerek yok bence.
Kimi oyunda %12'lik fark kimi oyunda %35'e kadar çıkıyor. Karar sizindir.

Bir de o kasa ve PSU alınmaz.
Kasayı thermaltake ile değiştirirsek nasıl olur, öyle cevap da çok geldi. Ek olarak sizin öneriniz nedir, vatanda yine RX 6700'lü bir sistem vardı o nasıldır?

Anonymous?

80+ Bronze
AMD RX 6700 kullandım, bazı oyunlarda sıcaklıktan mıdır bilinmez bilgisayarın kapanması. GTA V, ETS2, Ranch Simulatorde gibi. AMD Adrenalin Softwarede manuel fan ayarı yapmama rağmen uygulaması. Ufak tefek birkaç sorun daha, belki de benim ekran kartım sorunludur tam emin değilim ama NVIDIA'ya dönmek istemiyor değilim.
Hocam ekran kartı sürücünüz stabil olmayabilir veya sistem parçalarında sorun olabilir. WattMan gibi sorunların temel sebepleri güncel/stabil olmayan ekran kartı sürücüleri ve sistem bileşenleridir.

Sciuga

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yetkin Sarı
Hocam ekran kartı sürücünüz stabil olmayabilir veya sistem parçalarında sorun olabilir. WattMan gibi sorunların temel sebepleri güncel/stabil olmayan ekran kartı sürücüleri ve sistem bileşenleridir.
Muhtemelen parçayla ilgili, sürüclerde bir sorun yok. PSU'dan kaynaklanıyor olabilir bir ihtimal ama öyle olmadığını söylediler. Ekran kartında da sorun olabilir.
Sistemim şu şekildeydi: İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 Ana Kart: MSI A520M-A Pro DDR4 mATX Ekran Kartı: XFX AMD RX 6700 Ram: GoodRam 2x8 16GB 3600MHz CL18 DDR4 SSD: Kingston 500GB NV1 NVMe Kasa & PSU: Vento VG10F 650W Rainbow Led Fanlı ATX

Anonymous?

80+ Bronze

Kasayı thermaltake ile değiştirirsek nasıl olur, öyle cevap da çok geldi. Ek olarak sizin öneriniz nedir, vatanda yine RX 6700'lü bir sistem vardı o nasıldır?
Vatandaki RX6700'lü sistemin de kasası kötü. Değiştirmek istediğinizde fiyat 17000-18000'e kadar çıkıyor. O fiyata bu alınır ama bunun da kasa ve PSU'su ahım şahım değil. Günün sonunda kısır bir döngü oluşuyor. Ya bütçe arttıracaksınız, ya kasa ve PSU'yu değiştireceksiniz ya da orta halli bir Güç kaynağıyla RX6700XT kullanacaksınız benim gibi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,279
Üyeler
165,324
Son üye
melihkaya
Top Bottom