Neler Yeni

16 Yaşında Aşı Randevusu Gelen Var mı?

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Tayfun Yılmaz
Biontech olmak bence en güveniliri ve virüse karşı en koruyucu olanı.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Tayfun Yılmaz
Ben corona geçirdim mart ayında 2004lüyüm tek doz yeterli olur mu corona geçirenler için?
Tek doz değil iki doza çıkarıldı tekrardan çünkü varyantlara karşı koruma sağlanamıyor tek dozda
Mesaj otomatik birleştirildi:

https://www.haberturk.com/biontech-...onra-yaptirilmali-2-doz-asi-randevusu-3112165 Biontech'in formunda 28 gün sonra olunması gerektiği yazıyor.Resmi haber sitelerinde de bu şekilde yazıyor.Sağlık Bakanı'da bu şekil olması gerektiğini söylüyor.

https://tr.euronews.com/2021/07/08/...ovid-19-un-varyantlar-na-kars-ne-kadar-etkili varyantlara karşı tek doz ve çift doz verileri

Sağlık Bakanı '' İkinci dozlarını 4 hafta sonra olabilecek şekilde randevu almaları uygun bulunmuştur. '' açıklamasını yaptı.Ben Sağlık Bakanına güvenirim tehlikeli bir durum olsa açıklama yapardı şu kadar sürede olun derdi.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Tayfun Yılmaz
aynen ama benim canımı sıkan şey kalp kası iltihaplanması
Biontech açıklama yapmıştı aşıdan kaynaklı olmadığını ama tehlikeli bir şey değil Kalp Kası İltihaplanması günlük hayatta olabilecek bir şey ve 2-3 günde geçiyor.

Aşı 16 yaşa ne zaman çıkar muhtemelen?

System32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Melih
Randevu nereye geliyor?

Aware

80+ Silver
Aşıları geciktirmeden olmalısınız.Tek doz aşı varyantlara karşı etkili değil pek o yüzden 4 haftaya düşürüldü 2 doz arası.12 haftaya çıkartmak hatta 8 haftaya çıkartmak bile tehlikeli virüs açısından.Tek doz varyant olmasaydı yeterdi fakat Delta varyantına karşı tek doz pek etkili değil.Virüsü atlatanlara bile aşı 1 dozdan 2 doza çıkartıldı tekrar.

Hastane ortamından virüs kapman için dikkatsiz davranman gerek.Mesela hastanede her yere dokunup maskesiz durmak ve elini yüzüne götürmek gibi fakat gerekli tedbiri alırsan bulaşmaz.

Biontech'te evet iki doz arasında ki süre uzayınca daha iyi koruyuculuk sağlıyor fakat Delta varyantı çok tehlikeli bu yüzden 4 hafta sonrasına randevu alınması gerek.Sakın 8-12 hafta yapmayın arayı bu sizin için virüs açısından tehlikeli olur çünkü artık virüs çocukları bile çok ciddi etkilemeye başladı ağır atlatıyorlar.10-24 yaş arası aşıyı aksatmadan en kısa zamanlarda çift dozlarını olması gerekiyor.
Hocam adam 2. Sınıfa geçti tıp.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Tayfun Yılmaz
Hocam adam 2. Sınıfa geçti tıp.
Olabilir ben yalan söylüyor demiyorum zaten sadece süreyi uzatmamamız gerektiğini söylüyorum herkes ne yaparsa yapsın kendi kararı ama uygungörülen 4 hafta ve ben bunu tercih ediyorum.

Top Bottom