Neler Yeni

16 yaşında yurt dışına çıkmak

tunahangenç

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Tunahan Genç
İmkanım var ve bildiğim meslekler var:
Kuaför, garson, kasiyer, yemek tarzı bölümlerde de yeteneklerim var. Babam diyor Kuaförlüğü bu yaz daha iyi öğren seni İngiltere'ye gönderecem diyor. Sizce gitmeli miyim? Bu arada İngiltere'de yakınımız da var bir tane çok yakınımız.
daha lisen bitmeden ingiltere gitmek bence büyük bir risk en azından meslek lisesi falan okuyorsan bitir elinde belge olsun

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
ingiltereye gitme imkanım olsa yarın bavulumu pılımı pırtımı toplar arkama bakmadan giderim bir de düşünüyor millet
Dostum alınma ama bu çok mantıksız bir düşünce bu yazacağımı bir eleştiri olarak düşün.
Öncelikle o adamların seni vatandaş olarak kabul etmesi için ne vasfın var mesela benim hiçbir vasfım yok sadece lise 12.sınıf okuyan bir bireyim o adamların beni kabul edip bana maddi durumu iyi bir iş vermesi için hiçbir sebepleri yok önce hayat planını kurman gerek ani bir karar ile tüm hayatını yakmaya değmez orada yapacağın en iyi meslek garsonluktur (iyi bir bölüm bitirdi isen falan alınma genel konuşuyorum) ve gelecekte büyük ihtimal garsonlar falan robot olacak ki bu bence yakın bir gelecekte max 10yıl sonra olur ve işsiz kalırsın benim herkese önerim önce bir üni bitirmek 2 senelik olsa bile olur.

ferx1111

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
496
İsim
Ferit Çınar
Dostum alınma ama bu çok mantıksız bir düşünce bu yazacağımı bir eleştiri olarak düşün.
Öncelikle o adamların seni vatandaş olarak kabul etmesi için ne vasfın var mesela benim hiçbir vasfım yok sadece lise 12.sınıf okuyan bir bireyim o adamların beni kabul edip bana maddi durumu iyi bir iş vermesi için hiçbir sebepleri yok önce hayat planını kurman gerek ani bir karar ile tüm hayatını yakmaya değmez orada yapacağın en iyi meslek garsonluktur (iyi bir bölüm bitirdi isen falan alınma genel konuşuyorum) ve gelecekte büyük ihtimal garsonlar falan robot olacak ki bu bence yakın bir gelecekte max 10yıl sonra olur ve işsiz kalırsın benim herkese önerim önce bir üni bitirmek 2 senelik olsa bile olur.
dostum ben ingiltereye gideceğim çok vasıflı bir insanım süperim ingiltere beni dört gözle bekliyor demiyorum arkadaşın yerine koyuyorum kendimi bu teklif kaçırılacak bir teklif değil benlik değil yani mesele arkadaş adına düşünüyorum

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
dostum ben ingiltereye gideceğim çok vasıflı bir insanım süperim ingiltere beni dört gözle bekliyor demiyorum arkadaşın yerine koyuyorum kendimi bu teklif kaçırılacak bir teklif değil benlik değil yani mesele arkadaş adına düşünüyorum
yok knk ben zaten öyle bişi ima etmedim ülkemizde genel olarak böyle bi düşünce var genel bi eleştiri.

Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Kazım Halil
Hocam vatandaşlık ne olacak peki? 18 yaş altı direk vatandaş olabiliyor diye duydum doğru mu? Babamın yakın dostu var çağırsa etse vatandaşı olabilir miyim İngiltere'nin?
Benim bildiğim oradan bir kişiyle evlenmen lazım. En basit yol bu, Birleşik Krallığın vatandaşlığı en zor alınan vatandaşlıklardandır.

Ama ben derim ki en azından burada liseyi bitir, 18 yaşından sonra ayrıl ülkeden.

2 senelik üni. okumak zamanını çöpe atmaktır.

Son düzenleme:

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hiçbir iş bulamazsın. Boşu boşuna para ve zaman kaybedersin. Bilmem ne mühendisi, teknisyeni olursun sonra asgari ücretle çalışmak zoruna gider. Hatta mümkünse 300.000 sıralamadan sonra gelen üniversiteye gitmemek lazım.
tamamdır bilgilendirdiğin için teşekkürler.

arrda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,390
İsim
arda
Bence burada liseni oku ve oraya üniversite okumaya git.Veya üniversiteyi bitirip git.Eğitimi yarıda bırakıp gitmek pek mantıklı değil.Orada yeteneklerinden dolayı iş bulursun fakat Türkiye'ye dönmek gerektiğinde burda yapabileceğin pek iş olmaz.Bana kalırsa en mantıklısı okulu bitirip gitmek hem orda üni okurken bi yandan çalışırsın zaten yetenekliymişsin mis gibi olur

Top Bottom