https://forum.donanimarsivi.com/konu/hanma-metodu-ile-boy-uzatma.826568/ buraya bakabilirsin16 yaşındayım 6 7 aya 17 olcam 173 174 boyum var bayadir spor yapiyorum sınıftaki hoca bile kisasin diyor daha uzarmiyim sizce hanma metodu felan doğrumu?
Basket ve yüzme gerisi genetik16 yaşındayım 6 7 aya 17 olcam 173 174 boyum var bayadir spor yapiyorum sınıftaki hoca bile kisasin diyor daha uzarmiyim sizce hanma metodu felan doğrumu?
büyüme plakları doğrumuHanme metodu fake bir olay buna inanıpta gidip boşuna vaktini kaybetme. Bilimsel olarak da açıklandığı üzere boyun %94'ü genetikten gelir. Geriye kalan ise beslenme ve spordan gelir.
Hastaneye gidip büyüme plaklarına baktır eğer hala kapanmamışsa daha uzarsın merak etme. Ben 17'den 22'ye kadar 4cm uzadım sonra durdu.
Kanka genetik genetik genetik %90 ı genetik 12. sınıfım şuanda 9-10. sınıfta 1.55 dim 10. sınıftan 11. sınıfa geçeceğimiz yaz yavaş yavaş boy atmaya başladım şuanda en son ölçtüğümde 1.80 dim iki tarafında uzunsa eğer ve şanslıysan kısa birine çekmediysen sülalede rahat uzarsın ancak herkes kısaysa ortalama o boylarda olursun gene şanslıysan sülalede uzun biri var ve ona çekersen uzarsın bu hanma metodu falan hepsi boş hayal satmaktan farklı değil ki 1.74 çokta kısa değil bakma sen öyle dediklerine kısalık spor yapmana engel olsaydı messi şuanda inşaatta sıva ustası olurdu16 yaşındayım 6 7 aya 17 olcam 173 174 boyum var bayadir spor yapiyorum sınıftaki hoca bile kisasin diyor daha uzarmiyim sizce hanma metodu felan doğrumu?
Reis okudum onu herkes başka bişey demiş
Endokrin bölümüne gideceksin elinin röntgenini çekecekler başparmağının başladığı yer ile el kemiğini arasında boşluk varsa hala boyun uzar fakat orası kapanmışsa ne yaparsan yap uzamazsın.büyüme plakları doğrumu
hangi bölüm bakıyor
hocam ne kadar boşluk kalması lazım minEndokrin bölümüne gideceksin elinin röntgenini çekecekler başparmağının başladığı yer ile el kemiğini arasında boşluk varsa hala boyun uzar fakat orası kapanmışsa ne yaparsan yap uzamazsın.
Onu röntgeni görüp söyleyebilirim veya direkt doktorada söyleyebilirsiniz o size açıklar.hocam ne kadar boşluk kalması lazım min
sonuçta tam bitişik değildir heralde