Neler Yeni

17 Temmuz Tarihinde Rastlanılan Opera GX Trojan Uyarısı Nedir?

BeKo'O

80+ Silver
Bugün kendi bilgisayarım da dahil Opera GX kullanan 1-2 kişide böyle bir şeye denk geldim. Bilgisi olan varsa açıklığa kavuşturabilir mi?

Normal PC'yi kullanırken Windows Defender bir anda Trojan tehdidi uyarısı verdi ve '' C:\Users\berke\AppData\Local\Opera Software\Opera GX Stable\Cache\Cache_Data\f_00a7c8 '' dizinindeki dosyayı otomatik olarak kaldırdı. Normalde pek takmam ama bir kaç kişide görünce bir sorayım dedim.
Sadece tesadüf veya hatalı uyarı da olabilir ama merak ettim.

Gece 2 itibariyle bir Update getirildi tarayıcıya ama sebebini bilmiyorum tabi

1658098841157.png

@olcayaak

Danteas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ege Balalan
Aynısı bende de üst üste oldu. Sebebini aramak için gezinirken reddit'te bir post gördüm. Çoğu kişi twitch'e tıkladığında alıyormuş uyarıyı. Kendim de denedim birçok kez twitch'e opera üzerinden gir çık yaptım ve her yaptığımda uyarıyı aldım. Sanırım false warning veriyor twitch'ten gelen bir cache dosyasına. Umarım büyük bir problem değildir yakın zamanda cevap alırız ismi geçen mecralardan.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı sorun twitch.tv'de Chrome ve Vivaldi kullanıcılarında da yaşanmaya başlamış. Görünüşe göre twitch'te bir sıkıntı var.
Windows Defender'ınızı güncellemenizi öneririm sorun çözülüyor. Sağ alttan Windows Defender ikonuna tıklayıp > Virüs ve tehdit koruması > Virüs ve tehdit koruması güncelleştirmeleri > Koruma Güncelleştirmeleri > Güncelleştirmeleri denetle aşamalarını izleyip şuanki güncel 1.371.386.0 sürümüne güncelleyin problem çözülüyor. Korkulması gereken bir virüs değil, "false positive".

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,819
İsim
Doruk
Opera zaten önermiyordum güvenlik sıkıntılarından dolayı ben de çok fazla konu gördüm bunun hakkında tesadüf olabilir belki

ARDELENO

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
enes
Bir insan niye opera kullanır ki? Hızlı varken yavaşı niye tercih ediyorsunuz. Missler gibi chrome var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10,055
İsim
Diyarhan
2 defa denk geldim bu hataya. İlkinde hemen kayboldu sonra tekrar çıktı.

Top Bottom