Neler Yeni

Çözüldü✓ 2 aylık SSD sağlığı KIOXIA

Kontfire

80+ Silver
Merhaba arkadaşlar elimde Md 3 sistem ile gelen Kioxia Exceria SATA 480GB SSD var.
Bu SSD markasi sorunlu deniyor bildiğiniz üzere, ben de sorun var mı bakar mısınız?

CrystalDiskİnfo üzerinden baktığımda
Sağlık: %97
Sıcaklık : 29 •C
Yazılan toplam: 2158 GB
Çalıştırılma sayısı: 52 kez

2 aylık SSD de bu değerler normal mi ?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Normal. zaten 1 sene sonra felan sorunları ortaya çıkıyor

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Ne gibi sorunlar oluşuyor? Bir de sorunsuz bir markanın SSDsi iki ayda %97'ye inmez mi ?
Hocam siz sadece 2 TB yazı yazmışsınız. bir ssdnin ömrü +500 TB genel olarak
Bu ssdnin ömrü daha az. daha hızlı bitiyor. ve bazı kişilerde yükte 70 dereceye felan çıkıyor. hızlarıda düşüyor. hız testi yaptınız mı?

Kontfire

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu ssdnin ömrü daha az. daha hızlı bitiyor. ve bazı kişilerde yükte 70 dereceye felan çıkıyor. hızlarıda düşüyor. hız testi yaptınız mı?
Anladım hocam ya demek öyle. Hız testi yapmadım, hangi program üzerinden yapabilirim akşam eve dönünce yapayım.

Veterance

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Emre Özdemir
Ssd hızında performans kaybı veya geç açma, kapanma var ise format atmanı öneririm ve windowsun kurulu olduğu ssd yi fazla doldurma.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Anladım hocam ya demek öyle. Hız testi yapmadım, hangi program üzerinden yapabilirim akşam eve dönünce yapayım.
Crystal disk mark veya crystal disk test. hangisi olduğunu unuttum. test olması lazım.

Kontfire

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ssd hızında performans kaybı veya geç açma, kapanma var ise format atmanı öneririm ve windowsun kurulu olduğu ssd yi fazla doldurma.
Format atmam bir nebze olsa performansin düşmesini azaltıyor anladığım üzere. Tamamdır hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Crystal disk mark veya crystal disk test. hangisi olduğunu unuttum. test olması lazım.
Teşekkür ederim akşam bakayım.

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Aynı SSDyi kullanıyorum. 2 senelik tecrübemi özet geçeyim. Piyasaya çıktığı ilk zamanlar almıştım. O zaman sorunu var ya da yok belli değildi. İlk haftada sağlığı düşmeye başladı. Sıcaklık ve performans konusunda sıkıntı yaşamadım. SSD'ye windows kurduğum zaman içi doldukça hızlarında düşüş oluyordu bu normal sayılabilir. Daha sonra oyunları depolamak için ikinci ssd olarak kullanmaya başladım. Nerdeyse %90 doluydu ama aksine hızlarında bir düşüş yoktu. Benim gördüğüm kadarıyla windows SSDsi olmadığı sürece performans kaybı da olmuyor. 2 sene sonunda güncel sağlığı %86 Okuma yazma hızları 500+/450+ civarı. Ayrıca 2 gün önce garantiye gönderdim yenisiyle değişimi sağlanacak. Genel olarak naçizane önerim garanti süresi zarfında kullan bitmeye yakın da değişimini isteyip yenisini sat başka modele geç. Şu an benim yaptığım gibi. Bu süre zarfında aman aman bir sorun çıkaracağını sanmıyorum. Tabi senin sorunların daha farklı olmazsa.

Kontfire

80+ Silver
Aynı SSDyi kullanıyorum. 2 senelik tecrübemi özet geçeyim. Piyasaya çıktığı ilk zamanlar almıştım. O zaman sorunu var ya da yok belli değildi. İlk haftada sağlığı düşmeye başladı. Sıcaklık ve performans konusunda sıkıntı yaşamadım. SSD'ye windows kurduğum zaman içi doldukça hızlarında düşüş oluyordu bu normal sayılabilir. Daha sonra oyunları depolamak için ikinci ssd olarak kullanmaya başladım. Nerdeyse %90 doluydu ama aksine hızlarında bir düşüş yoktu. Benim gördüğüm kadarıyla windows SSDsi olmadığı sürece performans kaybı da olmuyor. 2 sene sonunda güncel sağlığı %86 Okuma yazma hızları 500+/450+ civarı. Ayrıca 2 gün önce garantiye gönderdim yenisiyle değişimi sağlanacak. Genel olarak naçizane önerim garanti süresi zarfında kullan bitmeye yakın da değişimini isteyip yenisini sat başka modele geç. Şu an benim yaptığım gibi. Bu süre zarfında aman aman bir sorun çıkaracağını sanmıyorum. Tabi senin sorunların daha farklı olmazsa.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz kıymetli deneyimleriniz için. O zaman depolama amaçlı kullanayım bunu yeni SSD alabilirsem. Bir de garantiye yollarken ne demem gerekir ?

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Çok teşekkür ederim verdiğiniz kıymetli deneyimleriniz için. O zaman depolama amaçlı kullanayım bunu yeni SSD alabilirsem. Bir de garantiye yollarken ne demem gerekir ?
Rica ederim. Sağlığında ve okuma/yazma hızlarında düşüş var demen yeterli.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Merhaba arkadaşlar elimde Md 3 sistem ile gelen Kioxia Exceria SATA 480GB SSD var.
Bu SSD markasi sorunlu deniyor bildiğiniz üzere, ben de sorun var mı bakar mısınız?

CrystalDiskInfo indirip ekran görüntüsü atar mısın?
Böyle bir şey diyemezsin.

Musa Dinç

80+ Bronze

Benim 3 yıllık kullanım tecrübemi söyleme. Gerekirse 3.5 belki 4 yıl olcak SSD de yazma hızı 380 lerde şuan ama SSD her gün 12 saate yakın çalıştı yüksek kullanım oldu tabi ama tbw azdı sağlığı şuan %79 larda. Normal yani ama mutlaka fiwerall güncellemesini yap ssd nin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,069,271
Üyeler
169,833
Son üye
Tayfunify
Top Bottom