Neler Yeni

2. Defa Sınıfta Kaldım Ne Yapıcam ?

Swixyy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
uğur
ailenle konuş okul okumak istemiyorum calışmak istiyorum de cıraklığa geç calış 2 kere 9.sınıftan kaldıysan zaten ilerde zorluk çekersin ülkenin işciyede ihtiyacı var.
bende calışıyorum 15 yaşından berri emin ol böylesi daha iyi okulda gırgır şamata yapıcağına git calış ailene destek ol istediğini al 6 ayda bilgisayar telefon aldım bi 6 aya işi öğrenicem motor alıcam 17 yaşında bunları yapmak okurken imkansız baban cok zengin değilse ailenede destek olursun.

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
ibrahim can
meslek lisesinde değilsen mesleğe geç istediğin bi alanda çırak ol kendini geliştir şimdiden para almaya bile başlarsın
her bölümde oluyor mu bilmiyorumda bi arkadaşım öyleydi

Gird4p

80+
Ayrıca ortalama zekalı her insan öyle böyle okur
Hayır okumaz. Sınıfta kalmak diye bir şey olmamalı. Kaldı ki çalışmayla geçse 2 senesini heba etmezdi. Adam belli ki istemiyor. Temeli de iyice zayıflamıştır. O da varsa. Artık mevzu arkadaştan geçmiş. Devlet artık herkesi okutma modelinden de vazgeçiyor. 2. öğretimlerin kapatılması bunun bir göstergesi. Meslek okullarına yeni düzenleme gelecek sanırım. Bu adam liseden mezun olduğunda muhtemelen gidecek bir yer bulamayacak. O zamana kadar bir zanaat edinebilir. Nesi kötü? Aşağılık bir şey mi okumamak? Babalarımızın neslinin kaçı üniversite mezunu? Hepsi bir şekilde bizi bugünlere getirmiş. Mevzu zaten para. Ofiste 5 lira kazanacağına eli yağ içinde 15 lira kazanır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
alperen özdemir
Yine sizi dışarda tutarak söylüyorum böyle değilsinizdir belki ama genelde bu kişiler dersi kaynatan öbür kişilerinde iyi eğitim almasına engel olan kişiler oluyorlar ve eğitim görmeyi hak etmiyorlar sizi dışında tutarak söylüyorum farklı bir sebep vardır belki kalmanızda
aynen öyle adamın çalışmasa bile geçinecek durumu oluyor sırf vakit geçirmek için veya babasının bir dükkanı vesaire varsa gitmemek için okula geliyor okuyacak adamında hevesini kırıyor hele babası annesi tarafında bir şey kalmayıp tek şansı okumak olan kişiler bile bazen sırf eğlencesine okula geliyor bu insanlar sizin de dediğiniz gibi okuma hakkının olmaması lazım ayrıca lisenin de zorunlu olmaması lazım böyle arkadaşlar için bu arada forum sahibine söylemedim ''bu arkadaş'' derken alıntıladığım arkadaşın bahsettiği kişilerden söz ettim bende o arkadaşlardan çok gördüm çünkü yanlış anlaşılmasın

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Ömer kerem
Tam olarak dediğimde ne gördünüz? Ayrıca ortalama zekalı her insan öyle böyle okur evet 2 defa sınıfta kalmak bayağı kötü ama umut yok demiyorum. Adam gidin sanayiye vb diyor. Erkekliğine dayanamayıp böyle bir şey dedim. Siz tam olarak neden böyle düşünüyorsunuz? Çalışmadığı için geçememiştir.
Sizin de dediğiniz gibi ortalama zekalı bir insan bir şekilde bitirir ama daha arkadaş başından itibaren iki kere sınıfta kalmış diyelim bu adam kanaat la falan geçti hafif çalıştı geçti bu adam üniversite sınavında ne yapıcak diyelim okumadı üniversite kim işe alıcak lise mezununu marketlerde veya amv lerden çalışacak ben biraz sert çıkmış olabilirim ama arkadaşa doğruları söyledim şuan sanayi çıraklık bile yüksek para aliyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sizin de dediğiniz gibi ortalama zekalı bir insan bir şekilde bitirir ama daha arkadaş başından itibaren iki kere sınıfta kalmış diyelim bu adam kanaat la falan geçti hafif çalıştı geçti bu adam üniversite sınavında ne yapıcak diyelim okumadı üniversite kim işe alıcak lise mezununu marketlerde veya amv lerden çalışacak ben biraz sert çıkmış olabilirim ama arkadaşa doğruları söyledim şuan sanayi çıraklık bile yüksek para aliyor
Benim tavsiyem git erken yaşta zanaat öğren benim derslerim iyi olmasına rağmen ben bile gittim babamın yanında meslek öğrendim nolur nolmaz diye

Capt.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
Furkan
kendini tanı ve farkına var. eğer gerçekten okuma isteğin olsa 2 değil, 1 sene bile kalmazdın sınıfta. yeterince istemediğin için çabalamıyorsun muhtemelen. fakat bu normal. herkes okuyacak diye bir şey yok. kendine düzgün bir meslek seçip o meslekte usta olmaya bak. emin ol senin için daha hayırlı olur. ve insanların söylediği doğrular zoruna gidiyor diye inkâr etme, gerçeklerle yüzleş. (bence)

hashasii

80+ Bronze
Açık liseye kayıt yaptırcaksınız halk eğitim merkezlerinden sonra onun derslerine çalışıp sınavlarına giriceksin bence meslek açık lisesine fln bulaşma düz açık liseye git bi yandan bi iş bul kendine usta ol paranı kazanmaya başlaman bu yaştan çok iyi olur

Lalnasaur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Emir Sarp
Arkadaşlar Selam ben ilk 9. Sınıfı okudum ve kaldım 2. defa okudugumda kaldım 4 ders kuralından dolayı yoksa notlarım iyiydi. Neyse şimdi bütün yaz ailemden sakladım ve okulun açılmasına 1 gün kaldı hala bilmiyorlar. Ne yapmalıyım internet üzerinden açığa geçiliyor mu yoksa örgün eğitimden uzaklaştırılınca direk kendisi mi açığa veriyor söyler misiniz. Ne yapmalıyım sizce yardım edin.
Kardeşim sanayiye git bu yaşda iyi para alırsın ileridede kendi firmanı açarsın para toplayıp ozaman rahat edersin, 93 ortlamayla geçtim hep, ama bu bişey ifade etmiyor sende ailene açıkla bu durumu ben bilmiodum falan de salağa yat hafiften sonra zaten de ben sananiye gitmek istiyorum ozaman bu yaşta para kazanıp en kralından pc, telefon falan alırsın kendine

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Sanayiye git diyenlerin bazıları dalga geçmiş ama bence sanayiye gitmek çok mantıklı. Günümüzde tüm neredeyse her sektörde çok büyük eleman açığı var. Eğer şuan sanayi, mobilya imalatı, inşaat vb. bir yerde çalışmaya başlarsan gayet güzel maaşlarla, haftasonu tatilini yaparak mis gibi yaşarsın.

Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim tavsiyem git erken yaşta zanaat öğren benim derslerim iyi olmasına rağmen ben bile gittim babamın yanında meslek öğrendim nolur nolmaz diye
İki kere sınıfta kalması evet okula pek bir ilgisi olmadığını gösteriyor fakat bu hala okuyamayacağı anlamına gelmiyor. Ayrıca benim dediğim şekilde yani çalışırsa üniversite sınavına neden çalışmasın? Ayrıca biliyorum konuyla alakası yok bu yüzden çoğu kişi boşboğazlık ettiğimi düşünebilir ama bir mesleğe sadece para gözünden bakmayın lütfen. Parayı her insan ister doğal karşılarım ama gerçekten ne kadar ciddiye alırsınız bilmem ama para öncelik değil. Daha çok ülken öncelikli. Çalıştığın şeye kattığın şey önemli. Mesleğini sırf para için yapan insandan pek bir şey beklenmez bence. İsmini unuttum fakat birisi şöyle bir şey demişti:
"Bir ülkede akıl ve sanattan çok, servete değer verilirse, bilinmelidir ki, orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır."

Uzatmak istemiyorum fakat dediğim gibi bir mesleğe vb sadece para gözünden bakmazsanız sevinirim. Yanlış anlamayın sadece dediğiniz bir kelimeden yola çıktım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,865
Üyeler
160,896
Son üye
choicemite54899
Top Bottom