Neler Yeni

2. depolama alanı için ssd mi hard disk mi

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Merhaba arkadaşlar bi kaç ay once bi monster laptop aldım içinde 500gb ssd var.bir adet ssd slotu ve 2.5 inc sata portu boş şu an .ekstra bi parça almak istiyorum ama ssd gerekli mi yoksa HDD işimi görür mü ?
oyun için kullanacağım genel itibariyle ssd alırsam 1tb düşünüyorum 1000 liraya iyi bir ssd bulabilir miyim max bütçe 1200 lira veyahut HDD yeterli olursa 2tb düşünüyorum öneleriniz?
Şimdi şöyle, bu benim kendi fikrim, başkaları ne der bilemiyorum.
HDD gayet güzel bir şey. 7200 RPM HDD’ler öyle sanıldığı kadar yavaş değil. 30 saniyede bilgisayarı açabiliyor ve hikaye bazlı oyunlarda çok fazla bekletmiyor. Arkadaşımda sadece bir harddisk var, açılma süresini oradan biliyorum.
Bende sistemim işletim sistemi ve günlük kullanacağın programların hepsini 240 Gb SSD’me depoluyorum. Oyunların tamamını ise 1 TB HDD’me depoluyorum. GTA V’i 35 saniyede falan yüklüyor, 210 MB/200 MB hızlar alıyorum.
Ama HDD’yi laptop için düşünecek olursak eğer, laptop da HDD mantıksız. Çünkü bu bir laptop, taşınabilir bir şey, laptopu düşürdüğünüzde, veya taşırken aşırı sallarsanız, HDD zarar görebilir. HDD artık sadece oyunlar için çok iyi bir teknoloji.
Normalde kullanılır ama laptop’da sıkıntılı. Ha ben asla düşürmem, bilgisayarı dizüstüme alırken, vs. sallamam derseniz yine de belki alınabilir. Ayrıca yanlış bir bilgim yoksa, 2.5 HDD’ maksimum 5400 RPM dönebiliyor ve bu günümüzde çok yavaş. 7200 RPM gibi canavar HDD’ler varken 5400 asla tercih edilmemeli.
Kasalı bir bilgisayarınız olsaydı, gözünüz kapalı BarraCuda 1 TB alın derdim, ama laptop için maalesef.
Düşük kapasiteli bir SSD alıp, ileride yükseltmenizi tavsiye ederim.

panne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
haktan bilgin
Instagram
https://www.instagram.com/haktan.uwu/?hl=af
Discord
panne#2297
zaten hazırda ssd'si var boşuna para harcamaya gerek yok SSD'ye HDD alsın böylece hem az para öder hem ssd ile okuma gücü yüksek olur hem de HDD ile depolama alanı olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,013
Üyeler
163,592
Son üye
kimolduğubilinmeyenkişi
Top Bottom