Neler Yeni

2. Dünya Savaşı hakkında doğru bilinen yanlışlar Japonya Atom bombası yüzünden mi teslim oldu?

Karl Dönitz

80+ Bronze
Merhabalar bugün sizleri 2. dünya savaşında doğru bilinen bir yanlış hakkında bilgilendirmek istiyorum. Birçok kişi Japonlar Amerika'nın attığı atom bombaları yüzünden Japonya'nın teslim olduğunu sanıyor ve bunu doğru kabul ediyor ama aslında Japonlar Sovyetler birliğinin Japon kuklası olan Mançurya özerk bölgesini işgal etmesi ile teslim olmuştur. Hadi gelin bunu detaylarıyla inceliyelim.

2. dünya savaşının sonlarına doğru Japonya artık Askeri güç olarak çökmüştü ve teslim olmak istiyordu ama Müttefiklerin istekleri Japonlar'a göre çok ağırdı ve bu yüzden Japonlar teslim olmak istemedi. Bunun üzerine Amerika 6 ağustos 1945 ve 9 ağustos 1945'de Japonya'da bulunan Hiroşima ve Nagasaki bölgelerine iki bölgeye 1'er tane olmak üzere 2 tane atom bombası attılar.

Nagasaki'ye atılan Fat Man yani Şişman Adam Atom Bombası :

fat man ap.jpg

Hiroşima'ya atılan Little Boy yani Küçük Çocuk Atom Bombası :

Little_boy.jpg

Bu bombalarının atılması onayını döneminin Amerika başkanı Harry S. Truman onaylamıştır.

TRUMAN_58-766-06_(cropped).jpg

Her ne kadar birçok insan tarafından acımasızca olarak görülse bile Amerika Birleşik Devletinin savunması ise ''Eğer Japonya'ya bu atom bombaları atılmasaydı Japonya'ya yapılacak bir çıkarma durumunda 1 milyondan fazla insan ölebilirdi.'' Olmuştur. (Atom bombaları yüzünden 220.000 civarı insan öldü.)

2. bombanın atıldığı gün Sovyetler Birliği Japonya'nın kuklası olan Mançurya'ya saldırdı ve 11 gün sonra bölgenin kontrolünü tamamen ele geçirdi.

Mançurya yada Mançukuo haritası (ikiside aynı yer) :

424px-China-Manchukuo-map_(tr).svg.png

Sovyetler Birliğinin Mançurya bölgesini işgal etmesinden sonra Sovyet ordusunun Japonya'ya saldırmasından korkan Japonlar Müttefiklere kayıtsız şartsız teslim olmuşlardır.

@Johannes Erwin Rommel okumak istersiniz diye etiketledim.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,820
İsim
Doruk
Merhabalar bugün sizleri 2. dünya savaşında doğru bilinen bir yanlış hakkında bilgilendirmek istiyorum. Birçok kişi Japonlar Amerika'nın attığı atom bombaları yüzünden Japonya'nın teslim olduğunu sanıyor ve bunu doğru kabul ediyor ama aslında Japonlar Sovyetler birliğinin Japon kuklası olan Mançurya özerk bölgesini işgal etmesi ile teslim olmuştur. Hadi gelin bunu detaylarıyla inceliyelim.

2. dünya savaşının sonlarına doğru Japonya artık Askeri güç olarak çökmüştü ve teslim olmak istiyordu ama Müttefiklerin istekleri Japonlar'a göre çok ağırdı ve bu yüzden Japonlar teslim olmak istemedi. Bunun üzerine Amerika 6 ağustos 1945 ve 9 ağustos 1945'de Japonya'da bulunan Hiroşima ve Nagasaki bölgelerine iki bölgeye 1'er tane olmak üzere 2 tane atom bombası attılar.

Nagasaki'ye atılan Fat Man yani Şişman Adam Atom Bombası :

Alıntıyı görüntüle

Hiroşima'ya atılan Little Boy yani Küçük Çocuk Atom Bombası :

Alıntıyı görüntüle

Bu bombalarının atılması onayını döneminin Amerika başkanı Harry S. Truman onaylamıştır.

Alıntıyı görüntüle

Her ne kadar birçok insan tarafından acımasızca olarak görülse bile Amerika Birleşik Devletinin savunması ise ''Eğer Japonya'ya bu atom bombaları atılmasaydı Japonya'ya yapılacak bir çıkarma durumunda 1 milyondan fazla insan ölebilirdi.'' Olmuştur. (Atom bombaları yüzünden 220.000 civarı insan öldü.)

2. bombanın atıldığı gün Sovyetler Birliği Japonya'nın kuklası olan Mançurya'ya saldırdı ve 11 gün sonra bölgenin kontrolünü tamamen ele geçirdi.

Mançurya yada Mançukuo haritası (ikiside aynı yer) :

Alıntıyı görüntüle

Sovyetler Birliğinin Mançurya bölgesini işgal etmesinden sonra Sovyet ordusunun Japonya'ya saldırmasından korkan Japonlar Müttefiklere kayıtsız şartsız teslim olmuşlardır.

@Johannes Erwin Rommel okumak istersiniz diye etiketledim.
Evet ama zaten bu operasyon Yalta veya Tahran Konferansında Amerika tarafından istenmişti (hangisi hatırlamıyorum) Sovyetler'de Doğu Cephesi dolayısıyla Japonyayla savaşmak istememişti zaten bomba atıldıktan sonra girdiler Atom bombasının etkisinin daha büyük olduğunu düşünüyorum teslim olmada

Karl Dönitz

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet ama zaten bu operasyon Yalta veya Tahran Konferansında Amerika tarafından istenmişti (hangisi hatırlamıyorum) Sovyetler'de Doğu Cephesi dolayısıyla Japonyayla savaşmak istememişti zaten bomba atıldıktan sonra girdiler Atom bombasının etkisinin daha büyük olduğunu düşünüyorum teslim olmada
öyle zaten Yalta konferansında olması lazım truman'dan önceki başkan roosvelt tarafından istenmişti. Atom bombasının etkisi büyük zaten amaç hem Japonların direnişini kırmak hem de Savaşı daha az kayıpla bitirmekti. Burada anlatmak istediğim Japonlar sadece atom bombası yüzünden değilde sovyet tehlikesindende korktukları için teslim olduklarıyıdı. Bir önemli etkende sovyetler japonya'ya daha yakın olduğu için daha rahat saldırabilirlerdi. Japonların asıl korktuğu şey bu aslında.

cihanx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Cihan Yılmaz
zaten atom bombası atılmasının savaş süresini çok kısalttığı yönünde fikirler var daha çok tam olarak bitirdi bencede yanlış olur ama mançuryanın işgali ile etkisi daha da artmıştır.

Karl Dönitz

80+ Bronze
O yüzden saldırmazlık anlaşmaları vardı
var da saldırmazlık anlaşmaları sovyetlerin pek umrunda değil zaten zira adolf hitler molotov ribbentrop anlaşmasını yırtıp sovyetlere saldırmıştı. Sovyetlerde rus japon savaşının intikamını almak istiyorlardı ama Almanya ile uğraşıyorlardı zaten anlaşma umurlarında olsa mançuryayı geri almazlardı. Ayrıca sovyetlerin işine gelen biri ise japonya ordusunun savaş sonuna doğru çökmesiydi.

Karl Dönitz

80+ Bronze
Şu konuya açıklık getirmek istiyorum japonlar tek bir şey yüzünden teslim olmadılar. Atom bombasınında etkisi büyük, mançurya'nın işgalininde etkisi var. Japonlar en az zarala teslim olmak istiyorlardı. Atom bombası Japonya'ya çok zarar verdi. Birde beklenmedik sovyet saldırısı japonya'yı cehenneme çevirirdi. Sovyetler mançurya'ya girdikleri için otomatikmen japonya'yada savaş ilan etmiş oldular.

Karl Dönitz

80+ Bronze
Japonların zayıf istihbaratı da atom bombalarından sonraki süreçte teslim olmalarında etkili olmuştur.
Evet Amerika Midway muharebesini üstün istihbaratı sayesinde kazanmıştır ve Daha sonra zayıf Japon istihbaratı sayesinde Japonların her adımını takip etmişlerdir. Japon şifrelemerini çözen kişinin hayatınıda yakında paylaşacağım.

Top Bottom