Neler Yeni

2. El araba alırken kaç bin km altındakilere bakmalıyım

M.berkay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Mehmet Berkay Soydaş
Şu an bizde Hyundai Accent Era var 2007 160k da 1,4 motorlu şehir içi güzel uzun yolda yakıtıda az ama biraz yüklü olduğunda çekiş düşüyor bizde bu sebepten değiştirmeyi düşünüyorduk zaten fakat borçlar çoğalınca kaldı gitti.
sana tavsiyem oraya eklemeyi unuttuğum model toyota corolla 95 model ve üstü bu araçlar fazla tutuluyor ve çoğu kişi memnun.
teşekkür ederim peki bir sorum daha olucak genelde motoru yeni yapılmış araçlar çıkıyor karşıma motor değişmiş araç önerir misiniz? ?

Orhanaygun41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Orhan Aygün
İlgilendiği Kategoriler
2.EL PC ALIŞ-SATIŞ VE PC TOPLAMA konularına etiketleyebilirsiniz.
Steam
https://s.team/p/ckgf-kndf/VRFNVGJG
Discord
orhanaygun#3804
teşekkür ederim peki bir sorum daha olucak genelde motoru yeni yapılmış araçlar çıkıyor karşıma motor değişmiş araç önerir misiniz? ?
Kullanımda bir sıkıntı olmaz hatta yenilenmiş oluyor yani fakat al sat yapıcaksanız elinizde kalır kullanıcaksanız bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

60-65 bin bütçeye 100 bin altı bulmak neredeyse imkansız :(
Orası öyle hocam piyasa bozuk şuanlık.

Leurox

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Araçtan araca değişir parasına göre alıcağın araca değişir eski araba alıyorsanız km boya değişen vs. takılmayın sonuçta üzerinden 20 yıl geçmiş araba, motor yürüyene bakıp çıkıcan.

M.berkay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Mehmet Berkay Soydaş
al satçı değilim ama olduki 3-4 yıl sonra yükseltmek istediğimde araç elimde kalmasın yada aldığımın yarısı fiyatına satmayım istiyorum

waltz

80+
Selamın aleyküm.
Başlıkta da belirttiğim gibi 2. el bir araba almak istiyorum bütcem çok az en fazla 60-65 bin TL çıkartabiliyorum sizce hangi modellere bakmam gerekiyor ve kaç bin km altına bakmam gerekiyor.
parçası kolay bulunan az yakan modeller olursa daha iyi olur ama doğan ,şahin ,tipo gibi araçlar istemiyorum şimdiden herkese teşekkür ederim.
iyi forumlar.
200k ve altına bulursan iyi olur.
Fiat Palio falan oluyor sanırsam

.AHK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Ahmet Hakan
Aşağıda da bir arkadaş belirtmiş araca göre değişir diye. Aynı fikirdeyim fakat şöyle bir mevzu var her usta bir değil motor iyi yeni yapılmış bunda sorun çıkmaz dememek lazim araç almaya giderken mutlaka yanına güvendiğin bir motor ustası al 2 3 kişi gidin 1 elin nesi var iki elin sesi var icabı senin gözden kaçırdığını onlar görür. Diğer bir husus aracı Exper yaptırdığı da aracın çıktığı dynoya çokta inanma aracı yola çıkarıp bütün vitesleri dene fren kullanmadan devirinde vites düşür motor freni yaptır. Araç lastiklerinin aracın kaportasina olan uzaklığını ölç. Düz yolda hızlandıktan sonra direksiyonu bırakıp fren yap araçta sağa sola çekme varmı. Ve mutlaka lifte kaldır altına bak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
mehmet
100 binden sonrası alınmaz bence.
Aracın ömrünü km değil nasıl bakıldığı belirler.

Dostum o bütçe ile fazla bir seçenek kalmıyor.
Alabileceğin araçlar sınırlı, dizel almanı tavsiye etmem.
Dizel araçlar fazla km yapan insanlar için ideal, doğal olarak düşük km li bir dizel aracı uygun fiyata bulursan o araca şüphe ile yaklaş.
Tavsiyem aveo, clio e corsa gibi b sınıfı araçlar olur.

M.berkay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Mehmet Berkay Soydaş
Aşağıda da bir arkadaş belirtmiş araca göre değişir diye. Aynı fikirdeyim fakat şöyle bir mevzu var her usta bir değil motor iyi yeni yapılmış bunda sorun çıkmaz dememek lazim araç almaya giderken mutlaka yanına güvendiğin bir motor ustası al 2 3 kişi gidin 1 elin nesi var iki elin sesi var icabı senin gözden kaçırdığını onlar görür. Diğer bir husus aracı Exper yaptırdığı da aracın çıktığı dynoya çokta inanma aracı yola çıkarıp bütün vitesleri dene fren kullanmadan devirinde vites düşür motor freni yaptır. Araç lastiklerinin aracın kaportasina olan uzaklığını ölç. Düz yolda hızlandıktan sonra direksiyonu bırakıp fren yap araçta sağa sola çekme varmı. Ve mutlaka lifte kaldır altına bak.
tamam bu dediklerini uygulayacağım çok teşekkür ederim :)

200k ve altına bulursan iyi olur.
Fiat Palio falan oluyor sanırsam
evet fiat palio falan var güzel duruyorlar

Dizel araçlar fazla km yapan insanlar için ideal, doğal olarak düşük km li bir dizel aracı uygun fiyata bulursan o araca şüphe ile yaklaş.
tamam çok teşekkür ederim

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Selamın aleyküm.
Başlıkta da belirttiğim gibi 2. el bir araba almak istiyorum bütcem çok az en fazla 60-65 bin TL çıkartabiliyorum sizce hangi modellere bakmam gerekiyor ve kaç bin km altına bakmam gerekiyor.
parçası kolay bulunan az yakan modeller olursa daha iyi olur ama doğan ,şahin ,tipo gibi araçlar istemiyorum şimdiden herkese teşekkür ederim.
iyi forumlar.
Seneye vurduğunda 20 bin km altında arabalara bakmaya çalış B sınıf araçlara bak C sinif baktığında fiyatlarda ona göre artar ve son olarak alabildiğin en yeni arabayi almaya caliş 20 yasinda araba alma Audi Bmw diye.

Aracin ömrünü km de belirler az km sokakta yatan araba ile 400 bin km araç bir olmaz ayni yıl olsa dahi.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,201
İsim
Murat Orhan
yasına ve uyruğuna bağlı. eski bir japonsa 300 binde ki araba bile alınır. almanlar 250ye kadar sürülür satılır 200 max bence eski dersek yenilerde de 100 170 bin km ideal bence

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
mehmet
Seneye vurduğunda 20 bin km altında arabalara bakmaya çalış B sınıf araçlara bak C sinif baktığında fiyatlarda ona göre artar ve son olarak alabildiğin en yeni arabayi almaya caliş 20 yasinda araba alma Audi Bmw diye.

Aracin ömrünü km de belirler az km sokakta yatan araba ile 400 bin km araç bir olmaz ayni yıl olsa dahi.
Burada şairin vurgulamak istediği nokta, elinde bulunan bütçe ile sokakta yatan düşük km aracın ulaşılmaz olduğu.
Türkiye de yaşadığınızın farkındasınızdır umarım. Düşü km de ki bir aracın fiyatı muadillerinin üzerindedir.
Tabi ki 50 bin km de ki bir araçla 500 bin km de ki bir araç bir değildir.
Benim burada anlatmak istediğim ütopik değerler değil.

Top Bottom