Neler Yeni

Rehber 2.el PC toplarken dikkat edilmesi gerekenler

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Herkese selamlar,bu gün bu rehberde 2.el pc toplarken nelere dikkat edilmeli,bunlar hakkında konuşacağım.
Daha önce ki rehberlerim hep 0 içindi,şimdi 2.ele de değineceğiz.Başlayalım.
Bu günkü rehberim biraz kısa olacak.

Bütün ürünlerin resmini,kutusunu,faturasını ve testlerini mutlaka isteyin.
2.el bir parça alırken,ürünün kutusunu,resmini,faturasını,garanti belgesini(tam bilmiyorum isteniyor mu istenmiyor mu :)),çalıştığına dair videoyu kesinlikle istiyoruz.
Parça,ilanda direk görüldüğünde alınmamalı.
İşlemci
İşlemci kısmında işlemcinin pin tarafının resmini isteyin,resimde yamuk,kırık bir pin varsa o işlemciden uzak durun.
Ve açıkta işlemci almayın,mutlaka kutusu ile birlikte alın.
Çalıştığına dair bir video isteyin satıcıdan.
Ve Prime95 testinin sonuçlarını isteyin.

Anakart
Anakart alırken,satıcıdan soket yerinin fotoğrafını isteyin özellikle.
AMD anakartlarda pin yoktur,pinler işlemcidedir,intel uyumlu bir anakart alırken bu noktaya dikkat edin.
İntel sistemlerde pinler işlemcide değil,anakartın işlemci ile bağlandığı yerdedir,anakarta bağlıdır yani.
Bu yüzden o kısmın fotoğrafını kesinlikle isteyin.Pinlerden birinin bile yamuk veya kırık olduğunu görürseniz,uzak durun.
Anakartı da açıktan almayın,mutlaka kutusu,faturası ile birlikte alın.
Çalışıp çalışmadığına dair satıcıdan bir video isteyin.

RAM
Yine burada da kutusunu,faturasını,ürünün resmini ve çalıştığına dair bir video isteyin.
Video bütün parçalar için şart ,adam atamam,sağlam çalışıyor gibi şeyler duruyorsa,büyük ihtimal o ürün tırtlamıştır.
Birde Memtest86 testinin sonucunu isteyin.
RAM hakkında başka dikkat edilecek bir husus olduğunu şahsen ben sanmıyorum.

Ekran Kartı
2.el ekran kartı alırken,her zaman ki gibi kutu,fatura,ürünün resmini ve çalıştığına dair video istiyoruz.
Mining konusuna değinelim birazda.Mining'li ekran kartlarını almadan önce farketmeniz imkansız.Anca ürünün fiyatına bakarak anlayabilirsiniz,ama o da çok zor.
Bazı satıcılar bazı ekran kartlarını ucuz fiyat ile satar,bazıları pahalıya satar.
Fiyatı size oldukça düşük geldi ise,uzak durmanızda fayda var.
Ama çok ölü bir fiyatı vardır,çok ucuzdur,alabilirsiniz.
Ayrıca ekran kartının OCCT ve Furmark testi sonucunu istemeyi de unutmayın.

Powersupply
Burada da parçaya özel bir durum olduğunu düşünmüyorum,kutu,fatura,ürünün resmi ve çalışırken çekildiği bir video isteyin,yeterli.

Kasa
Kasa olarak ta pek özel bir durum yok,size bağlı.Zevk işi birazda.
100 liraya da kasa var,200'e de kasa var,500'e de var,size kalmış.
2.elde muhteşem 4'lü olan kutu,fatura,ürün resmi ve videosunu istemeyi unutmayın.

SSD-HDD-M.2
Geldik depolama kısmına.Öncelikle,fiyatı çok ölü olmadığı sürece,depolama kısmından 2.elde uzak durun.
SSD ve m.2,çalıştıkça ömrü kısalan bir şey,pek alınmasını tavsiye etmiyorum.
HDD'lerde ufak bir sallanmada hata oluşabiliyor,depolama kısmı biraz sakat yani 2.elde.
Ama çok ucuzdur,alın tabii ki.

Ekipmanlar(klavye,monitör,mouse)
Burada da yine muhteşem 4'lü kuralını uygulayın,kutu,fatura,ürün resmi ve çalıştığına dair bir video.

Rehberim burada bitti,umarım yararlı bir rehber olmuştur,okuyan kişilere teşekkür ederim,görüşürüz.

Rehberin özeti=2.elde parça farketmeksizin,ne alınıyorsa kutu,fatura,ürün resmi ve çalıştığına dair bir video istenmeli.

Son düzenleme:

Sosyalist Çapulcu

80+ Silver
Çapulcudan tek yiyen birine göre güzel rehber olmuş eline sağlık

Sosyalist Çapulcu

80+ Silver

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Eline sağlık dostum.

39121

80+ Gold
En İyi Cevap
8
Ekran kartı için OCCT ve Furmark, sistem alınacaksa Prime95 işlemci veya ram alınacaksa Memtest86 ile test edip alın.

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,516
İsim
Ümit Can
Güzel rehber olmuş ellerine sağlık

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,001
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
İşlemci ve ram ikinci elde bence en garanti ürünlerdendir. Bozulmaları çok zor parçalar, uzun yıllar sorunsuz çalışabiliyorlar.
Rehber güzel olmuş ancak konular çok iç içe, yeni bir parçaya geçerken bir tane boşluk bırakırsan ve başlıkları renkli yaparsan hoj olur :)

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
İşlemci ve ram ikinci elde bence en garanti ürünlerdendir. Bozulmaları çok zor parçalar, uzun yıllar sorunsuz çalışabiliyorlar.
Rehber güzel olmuş ancak konular çok iç içe, yeni bir parçaya geçerken bir tane boşluk bırakırsan ve başlıkları renkli yaparsan hoj olur :)
Düzenledim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,013,746
Üyeler
160,596
Son üye
Schwez
Top Bottom