The Last Dragonborn
80+ Titanium
- En İyi Cevap
- 18
Herkese selamlar,bu gün bu rehberde 2.el pc toplarken nelere dikkat edilmeli,bunlar hakkında konuşacağım.
Daha önce ki rehberlerim hep 0 içindi,şimdi 2.ele de değineceğiz.Başlayalım.
Bu günkü rehberim biraz kısa olacak.
Bütün ürünlerin resmini,kutusunu,faturasını ve testlerini mutlaka isteyin.
2.el bir parça alırken,ürünün kutusunu,resmini,faturasını,garanti belgesini(tam bilmiyorum isteniyor mu istenmiyor mu ),çalıştığına dair videoyu kesinlikle istiyoruz.
Parça,ilanda direk görüldüğünde alınmamalı.
İşlemci
İşlemci kısmında işlemcinin pin tarafının resmini isteyin,resimde yamuk,kırık bir pin varsa o işlemciden uzak durun.
Ve açıkta işlemci almayın,mutlaka kutusu ile birlikte alın.
Çalıştığına dair bir video isteyin satıcıdan.
Ve Prime95 testinin sonuçlarını isteyin.
Anakart
Anakart alırken,satıcıdan soket yerinin fotoğrafını isteyin özellikle.
AMD anakartlarda pin yoktur,pinler işlemcidedir,intel uyumlu bir anakart alırken bu noktaya dikkat edin.
İntel sistemlerde pinler işlemcide değil,anakartın işlemci ile bağlandığı yerdedir,anakarta bağlıdır yani.
Bu yüzden o kısmın fotoğrafını kesinlikle isteyin.Pinlerden birinin bile yamuk veya kırık olduğunu görürseniz,uzak durun.
Anakartı da açıktan almayın,mutlaka kutusu,faturası ile birlikte alın.
Çalışıp çalışmadığına dair satıcıdan bir video isteyin.
RAM
Yine burada da kutusunu,faturasını,ürünün resmini ve çalıştığına dair bir video isteyin.
Video bütün parçalar için şart ,adam atamam,sağlam çalışıyor gibi şeyler duruyorsa,büyük ihtimal o ürün tırtlamıştır.
Birde Memtest86 testinin sonucunu isteyin.
RAM hakkında başka dikkat edilecek bir husus olduğunu şahsen ben sanmıyorum.
Ekran Kartı
2.el ekran kartı alırken,her zaman ki gibi kutu,fatura,ürünün resmini ve çalıştığına dair video istiyoruz.
Mining konusuna değinelim birazda.Mining'li ekran kartlarını almadan önce farketmeniz imkansız.Anca ürünün fiyatına bakarak anlayabilirsiniz,ama o da çok zor.
Bazı satıcılar bazı ekran kartlarını ucuz fiyat ile satar,bazıları pahalıya satar.
Fiyatı size oldukça düşük geldi ise,uzak durmanızda fayda var.
Ama çok ölü bir fiyatı vardır,çok ucuzdur,alabilirsiniz.
Ayrıca ekran kartının OCCT ve Furmark testi sonucunu istemeyi de unutmayın.
Powersupply
Burada da parçaya özel bir durum olduğunu düşünmüyorum,kutu,fatura,ürünün resmi ve çalışırken çekildiği bir video isteyin,yeterli.
Kasa
Kasa olarak ta pek özel bir durum yok,size bağlı.Zevk işi birazda.
100 liraya da kasa var,200'e de kasa var,500'e de var,size kalmış.
2.elde muhteşem 4'lü olan kutu,fatura,ürün resmi ve videosunu istemeyi unutmayın.
SSD-HDD-M.2
Geldik depolama kısmına.Öncelikle,fiyatı çok ölü olmadığı sürece,depolama kısmından 2.elde uzak durun.
SSD ve m.2,çalıştıkça ömrü kısalan bir şey,pek alınmasını tavsiye etmiyorum.
HDD'lerde ufak bir sallanmada hata oluşabiliyor,depolama kısmı biraz sakat yani 2.elde.
Ama çok ucuzdur,alın tabii ki.
Ekipmanlar(klavye,monitör,mouse)
Burada da yine muhteşem 4'lü kuralını uygulayın,kutu,fatura,ürün resmi ve çalıştığına dair bir video.
Rehberim burada bitti,umarım yararlı bir rehber olmuştur,okuyan kişilere teşekkür ederim,görüşürüz.
Rehberin özeti=2.elde parça farketmeksizin,ne alınıyorsa kutu,fatura,ürün resmi ve çalıştığına dair bir video istenmeli.
Daha önce ki rehberlerim hep 0 içindi,şimdi 2.ele de değineceğiz.Başlayalım.
Bu günkü rehberim biraz kısa olacak.
Bütün ürünlerin resmini,kutusunu,faturasını ve testlerini mutlaka isteyin.
2.el bir parça alırken,ürünün kutusunu,resmini,faturasını,garanti belgesini(tam bilmiyorum isteniyor mu istenmiyor mu ),çalıştığına dair videoyu kesinlikle istiyoruz.
Parça,ilanda direk görüldüğünde alınmamalı.
İşlemci
İşlemci kısmında işlemcinin pin tarafının resmini isteyin,resimde yamuk,kırık bir pin varsa o işlemciden uzak durun.
Ve açıkta işlemci almayın,mutlaka kutusu ile birlikte alın.
Çalıştığına dair bir video isteyin satıcıdan.
Ve Prime95 testinin sonuçlarını isteyin.
Anakart
Anakart alırken,satıcıdan soket yerinin fotoğrafını isteyin özellikle.
AMD anakartlarda pin yoktur,pinler işlemcidedir,intel uyumlu bir anakart alırken bu noktaya dikkat edin.
İntel sistemlerde pinler işlemcide değil,anakartın işlemci ile bağlandığı yerdedir,anakarta bağlıdır yani.
Bu yüzden o kısmın fotoğrafını kesinlikle isteyin.Pinlerden birinin bile yamuk veya kırık olduğunu görürseniz,uzak durun.
Anakartı da açıktan almayın,mutlaka kutusu,faturası ile birlikte alın.
Çalışıp çalışmadığına dair satıcıdan bir video isteyin.
RAM
Yine burada da kutusunu,faturasını,ürünün resmini ve çalıştığına dair bir video isteyin.
Video bütün parçalar için şart ,adam atamam,sağlam çalışıyor gibi şeyler duruyorsa,büyük ihtimal o ürün tırtlamıştır.
Birde Memtest86 testinin sonucunu isteyin.
RAM hakkında başka dikkat edilecek bir husus olduğunu şahsen ben sanmıyorum.
Ekran Kartı
2.el ekran kartı alırken,her zaman ki gibi kutu,fatura,ürünün resmini ve çalıştığına dair video istiyoruz.
Mining konusuna değinelim birazda.Mining'li ekran kartlarını almadan önce farketmeniz imkansız.Anca ürünün fiyatına bakarak anlayabilirsiniz,ama o da çok zor.
Bazı satıcılar bazı ekran kartlarını ucuz fiyat ile satar,bazıları pahalıya satar.
Fiyatı size oldukça düşük geldi ise,uzak durmanızda fayda var.
Ama çok ölü bir fiyatı vardır,çok ucuzdur,alabilirsiniz.
Ayrıca ekran kartının OCCT ve Furmark testi sonucunu istemeyi de unutmayın.
Powersupply
Burada da parçaya özel bir durum olduğunu düşünmüyorum,kutu,fatura,ürünün resmi ve çalışırken çekildiği bir video isteyin,yeterli.
Kasa
Kasa olarak ta pek özel bir durum yok,size bağlı.Zevk işi birazda.
100 liraya da kasa var,200'e de kasa var,500'e de var,size kalmış.
2.elde muhteşem 4'lü olan kutu,fatura,ürün resmi ve videosunu istemeyi unutmayın.
SSD-HDD-M.2
Geldik depolama kısmına.Öncelikle,fiyatı çok ölü olmadığı sürece,depolama kısmından 2.elde uzak durun.
SSD ve m.2,çalıştıkça ömrü kısalan bir şey,pek alınmasını tavsiye etmiyorum.
HDD'lerde ufak bir sallanmada hata oluşabiliyor,depolama kısmı biraz sakat yani 2.elde.
Ama çok ucuzdur,alın tabii ki.
Ekipmanlar(klavye,monitör,mouse)
Burada da yine muhteşem 4'lü kuralını uygulayın,kutu,fatura,ürün resmi ve çalıştığına dair bir video.
Rehberim burada bitti,umarım yararlı bir rehber olmuştur,okuyan kişilere teşekkür ederim,görüşürüz.
Rehberin özeti=2.elde parça farketmeksizin,ne alınıyorsa kutu,fatura,ürün resmi ve çalıştığına dair bir video istenmeli.
Son düzenleme: