Neler Yeni

Yardım 20.000-30.000 gaming laptop önerisi

Astrhal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ata

Ekler

• 20230620_094657.jpg
    20230620_094657.jpg
    118.7 KB · Hit: 41
  • Screenshot_20230620-094634_Technopat.jpg
    Screenshot_20230620-094634_Technopat.jpg
    706.9 KB · Hit: 45

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,177
İsim
Berke
Bu güvensizliğin sebebini anlayamadım?
Güvensizlik için demedim ki Hamza'da Zephyrus kullanıyor geçenlerde işlemcide özel ayar yaparak sıcaklığı önemli derecede düşürmüştü belki yine o yapmıştır diye sordum.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Güvensizlik için demedim ki Hamza'da Zephyrus kullanıyor geçenlerde işlemcide özel ayar yaparak sıcaklığı önemli derecede düşürmüştü belki yine o yapmıştır diye sordum.
Ben ayarladım evet, ama cidden zephyrus serisi sadece ofis ve gaming bilgisayarına aynı anda sahip olmak isteyenler için bir model. Batarya süresi ofis performansı idare, oyun deneyimi de idare.

Ama iş görüyor, memnunum aslında ama işte bazı kritik kusurları var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediğim gibi, RTX 4050 bir laptopa 140w diye fazladan para vermeye gerek yok çünkü zaten 90w'ın üzerinde performans artışı yok, sadece DLSS 2.0 yerine 3.0 kullanmak içinde işlemciden kısmaya gerek yok. (İ7 12700H ile R7 7735HS arasınsa 6 çekirdek 4 thread fark var bu arada ve R7 sadece 0.5 GHz daha hızlı)
Bu spesifik uygulamalar ve oyunlar için geçerli. render alırken watt farkını hissedersiniz. Bende yüksek watt taraftarıyım açıkçası.

Asus'un söylediklerine göre yorum yapmıştım ama dediğim gibi Ryzen mobile'nin en iyi yaptığı iş pil gücü.
2K ekran olduğunda ekran çok fazla pil tüketiyor. 8w (en kısık) sadece ekran yiyor. İşlemci 3w-5W klavye sensörler ssd wifi modülü derken 14w en düşük parlaklık + youtube alıyorum.

5 saat video izletiyor(480p) işte ortalama.

eğer sabit görüntü olan Word, Excel vscode + uçak modu gibi şeyler kullanırsan 8 saate kadar çıkıyor

Son düzenleme:

Astrhal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ata
Ben ayarladım evet, ama cidden zephyrus serisi sadece ofis ve gaming bilgisayarına aynı anda sahip olmak isteyenler için bir model. Batarya süresi ofis performansı idare, oyun deneyimi de idare.

Ama iş görüyor, memnunum aslında ama işte bazı kritik kusurları var.

Bu spesifik uygulamalar ve oyunlar için geçerli. render alırken watt farkını hissedersiniz. Bende yüksek watt taraftarıyım açıkçası.

2K ekran olduğunda ekran çok fazla pil tüketiyor. 8w (en kısık) sadece ekran yiyor. İşlemci 3w-5W klavye sensörler ssd wifi modülü derken 14w en düşük parlaklık + youtube alıyorum.

5 saat video izletiyor(480p) işte ortalama.

eğer sabit görüntü olan Word, Excel vscode + uçak modu gibi şeyler kullanırsan 8 saate kadar çıkıyor
Hocam alacağım model 2k+ değil 1080p+ ve bu varyasyon sadece 4k ve dengeli oynatma süresine 2 saat 30dk veriyor.

Zaten bir tek 140w'i sentetik testlerde ve render alırken veriyor.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Zaten bir tek 140w'i sentetik testlerde ve render alırken veriyor.
işte onun sebebi de adaptörü düzgün ayarlayamadıkları için. Laptopu slim yapmak için adaptör büyüklüğünden vazgeçiyorlar. İşlemciler mobil olduğu için ekran kartına yetişmek için 45-55w çalışıyor. ama bu sefer de ekran kartından güç yiyorlar 120w oluyor sana 95-100W.

Yani watt normalde önemli ama işte adaptör koymuyorlar. Bende bunun için savaşıyorum zaten şu anda mahkemede :D.

alacağınız laptopu görmedim.

Astrhal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ata
işte onun sebebi de adaptörü düzgün ayarlayamadıkları için. Laptopu slim yapmak için adaptör büyüklüğünden vazgeçiyorsa. İşlemciler mobil olduğu için ekran kartına yetişmek için 45-55w çalışıyor. ama bu sefer de ekran kartından güç yiyorlar 120w oluyor sana 95-100W.

Yani watt normalde önemli ama işte adaptör koymuyorlar. Bende bunun için savaşıyorum zaten şu anda mahkemede :D.
Hocam, bu durum Nviada ile ilgili limitör getirmişler, en kalın RTX 4050 dede
böyle 4070 de böyle. Bu arada geçmiş olsun hocam videolarınızı izledim kötü bir durum.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Hocam, bu durum Nviada ile ilgili limitör getirmişler, en kalın RTX 4050 dede
böyle 4070 de böyle. Bu arada geçmiş olsun hocam videolarınızı izledim kötü bir durum.
Teşekkür ederimmm..

Limitör koyan nvidia da değil işte. Üreticiler.
GaN adaptör çağı geldi artık. Hala klasik adaptör için tutturuyorlar. Yakın zamanda yeni bir şey gibi GaN adaptörleri çıkaracaklar. Limitleyicileri kaldırıp daha güçlü mobil işlemcilerde hem performans hem ısınmayı çözecekler. Ama işte çoktan iş geçmiş olacak.

Top Bottom