Güvensizlik için demedim ki Hamza'da Zephyrus kullanıyor geçenlerde işlemcide özel ayar yaparak sıcaklığı önemli derecede düşürmüştü belki yine o yapmıştır diye sordum.Bu güvensizliğin sebebini anlayamadım?
Ben ayarladım evet, ama cidden zephyrus serisi sadece ofis ve gaming bilgisayarına aynı anda sahip olmak isteyenler için bir model. Batarya süresi ofis performansı idare, oyun deneyimi de idare.Güvensizlik için demedim ki Hamza'da Zephyrus kullanıyor geçenlerde işlemcide özel ayar yaparak sıcaklığı önemli derecede düşürmüştü belki yine o yapmıştır diye sordum.
Bu spesifik uygulamalar ve oyunlar için geçerli. render alırken watt farkını hissedersiniz. Bende yüksek watt taraftarıyım açıkçası.Dediğim gibi, RTX 4050 bir laptopa 140w diye fazladan para vermeye gerek yok çünkü zaten 90w'ın üzerinde performans artışı yok, sadece DLSS 2.0 yerine 3.0 kullanmak içinde işlemciden kısmaya gerek yok. (İ7 12700H ile R7 7735HS arasınsa 6 çekirdek 4 thread fark var bu arada ve R7 sadece 0.5 GHz daha hızlı)
2K ekran olduğunda ekran çok fazla pil tüketiyor. 8w (en kısık) sadece ekran yiyor. İşlemci 3w-5W klavye sensörler ssd wifi modülü derken 14w en düşük parlaklık + youtube alıyorum.Asus'un söylediklerine göre yorum yapmıştım ama dediğim gibi Ryzen mobile'nin en iyi yaptığı iş pil gücü.
Hocam alacağım model 2k+ değil 1080p+ ve bu varyasyon sadece 4k ve dengeli oynatma süresine 2 saat 30dk veriyor.Ben ayarladım evet, ama cidden zephyrus serisi sadece ofis ve gaming bilgisayarına aynı anda sahip olmak isteyenler için bir model. Batarya süresi ofis performansı idare, oyun deneyimi de idare.
Ama iş görüyor, memnunum aslında ama işte bazı kritik kusurları var.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu spesifik uygulamalar ve oyunlar için geçerli. render alırken watt farkını hissedersiniz. Bende yüksek watt taraftarıyım açıkçası.
Mesaj otomatik birleştirildi:
2K ekran olduğunda ekran çok fazla pil tüketiyor. 8w (en kısık) sadece ekran yiyor. İşlemci 3w-5W klavye sensörler ssd wifi modülü derken 14w en düşük parlaklık + youtube alıyorum.
5 saat video izletiyor(480p) işte ortalama.
Mesaj otomatik birleştirildi:
eğer sabit görüntü olan Word, Excel vscode + uçak modu gibi şeyler kullanırsan 8 saate kadar çıkıyor
işte onun sebebi de adaptörü düzgün ayarlayamadıkları için. Laptopu slim yapmak için adaptör büyüklüğünden vazgeçiyorlar. İşlemciler mobil olduğu için ekran kartına yetişmek için 45-55w çalışıyor. ama bu sefer de ekran kartından güç yiyorlar 120w oluyor sana 95-100W.Zaten bir tek 140w'i sentetik testlerde ve render alırken veriyor.
Hocam, bu durum Nviada ile ilgili limitör getirmişler, en kalın RTX 4050 dedeişte onun sebebi de adaptörü düzgün ayarlayamadıkları için. Laptopu slim yapmak için adaptör büyüklüğünden vazgeçiyorsa. İşlemciler mobil olduğu için ekran kartına yetişmek için 45-55w çalışıyor. ama bu sefer de ekran kartından güç yiyorlar 120w oluyor sana 95-100W.
Yani watt normalde önemli ama işte adaptör koymuyorlar. Bende bunun için savaşıyorum zaten şu anda mahkemede.
Teşekkür ederimmm..Hocam, bu durum Nviada ile ilgili limitör getirmişler, en kalın RTX 4050 dede
böyle 4070 de böyle. Bu arada geçmiş olsun hocam videolarınızı izledim kötü bir durum.