Neler Yeni

20 Bin Tl Pc toplama önerisi

bayeggex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
bay eggex
İlgilendiği Kategoriler
Oyun yapimi, yazilim, sistem toplama, unity
Bütçe
20000
selamlar ! yakın zamanda yeni bir pc toplamak istiyorum ve bunun için 20 bin türk lirası sınırım var yalnız toplanken sizden birkaç isteklerim olucak.

- Sanal mağazası olup aynı zamanda fiziksel mağazası olan bir yer olmalı (vatan, itopya vb vb)
--> Sanal mağaza istememin sebebi elden teslim alıcağım eve gelmesini istemiyorum Sanal mağazadan satın alıp mağazadan teslim yada mağazada satın alıp öyle evimde kurmak istiyorum.
- Premiere Pro, Photoshop , blender , unity gibi programları kaldırabilmeli
- Arada sırada oyun oynasamda oyunlarda dar boğazlık olmadan rahat rahat oyanabileceğim bir sistem olmalı
- En az 4-5 sene götürmeli bu sistem beni
- Kulanılabilirse RTX20 ve RTX30 serisi
- amd veya intel farketmez
- depolama m2 olursa çok iyi olur

vakit ayırdığınız için teşekkür ederim :)

Sagittarius

80+ Silver
selamlar ! yakın zamanda yeni bir pc toplamak istiyorum ve bunun için 20 bin türk lirası sınırım var yalnız toplanken sizden birkaç isteklerim olucak.

- Sanal mağazası olup aynı zamanda fiziksel mağazası olan bir yer olmalı (vatan, itopya vb vb)
--> Sanal mağaza istememin sebebi elden teslim alıcağım eve gelmesini istemiyorum Sanal mağazadan satın alıp mağazadan teslim yada mağazada satın alıp öyle evimde kurmak istiyorum.
- Premiere Pro, Photoshop , blender , unity gibi programları kaldırabilmeli
- Arada sırada oyun oynasamda oyunlarda dar boğazlık olmadan rahat rahat oyanabileceğim bir sistem olmalı
- En az 4-5 sene götürmeli bu sistem beni
- Kulanılabilirse RTX20 ve RTX30 serisi
- amd veya intel farketmez
- depolama m2 olursa çok iyi olur

vakit ayırdığınız için teşekkür ederim :)
Benim imzaya bak oradan Ekran kartını düşük al ben çift kullanıyorum Ekran kartını sen tek alacaksin ve biraz düşük al RTX 2060 gibi mesela ramlere param Yeterse 64GB al yetmezse 32GB al sıkıntı siz açar ben İş için UE5 vs. Kullanıyorum render PC olduğu için sorun olmuyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim 10TB depolama kullanıyorum sen 1TB M2 SSD ve 4TB HDD olarak 5TB olarak düşür Kasa modifiye türü sana kalmış

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak
Bütçe içerisinde monitör var mı eğer var ise https://www.itopya.com/bbl-qutionerx_h19823 ürünün kasa seçeneklerinden corsairin 4000x modelini seçip alabilirsiniz geri kalan para ile monitör alabilirsiniz

bayeggex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
bay eggex
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim imzaya bak oradan Ekran kartını düşük al ben çift kullanıyorum Ekran kartını sen tek alacaksin ve biraz düşük al RTX 2060 gibi mesela ramlere param Yeterse 64GB al yetmezse 32GB al sıkıntı siz açar ben İş için UE5 vs. Kullanıyorum render PC olduğu için sorun olmuyor

Benim 10TB depolama kullanıyorum sen 1TB M2 SSD ve 4TB HDD olarak 5TB olarak düşür Kasa modifiye türü sana kalmış
https://www.itopya.com/alpha-rules_h19746 itopyada böyle bir kasa hoşuma gitti nasıldır ? 3060 12gb i5 11400f var belki biraz daha bütçe toplayıp i9 alabilirim
Bütçe içerisinde monitör var mı eğer var ise https://www.itopya.com/bbl-qutionerx_h19823 ürünün kasa seçeneklerinden corsairin 4000x modelini seçip alabilirsiniz geri kalan para ile monitör alabilirsiniz
monitörüm var ekipmanlar için ayrı bir bütçe topladım 144hz bişiler alıcam

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak
https://www.itopya.com/alpha-rules_h19746 itopyada böyle bir kasa hoşuma gitti nasıldır ? 3060 12gb i5 11400f var belki biraz daha bütçe toplayıp i9 alabilirim

monitörüm var ekipmanlar için ayrı bir bütçe topladım 144hz bişiler alıcam
bu kasanın resmine aldanma içindeki parçalar görseldekiler gibi değil

ayrıca fiyatı yüksek

Sagittarius

80+ Silver

bayeggex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
bay eggex
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

ayrıca fiyatı yüksek
donanımdan dolayı seçtim 3060 var 12gb vram ayrıca 11.nesil o yüzden seçmiştim kötü ise sizin dediklerinize bakıcam

Kasa güzelmiş işlemciyi i7 11.nesil yaparsan daha iyi olur işlemci odaklı yapacağın işler
son olarak tek tek toplamakmı daha mantıklı yoksa ayrı ayrımı birde nerden almalıyım sizce ?

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak
donanımdan dolayı seçtim 3060 var 12gb vram ayrıca 11.nesil o yüzden seçmiştim kötü ise sizin dediklerinize bakıcam

son olarak tek tek toplamakmı daha mantıklı yoksa ayrı ayrımı birde nerden almalıyım sizce ?
kötü değil f/p açısında iyi bulamadım

Sagittarius

80+ Silver

Hangi kasaya bakacaksan bak ama i3 ve i5 alma i7 veya i9 seni götürür

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak

ayrıca benim attığım sistem 12. nesil daha iyi işlemci ekran kartıda 3060 zaten sadece kasa ve güç kaynağı beğenmiyorum onda da değiştirme seçeneği var Corsair'in 4000x modelini 1400 tl farkla alıp devam edebilirsin

Hangi kasaya bakacaksan bak ama i3 ve i5 alma i7 veya i9 seni götürür
ne alakası var ki neden i5 almıyormuş i5-12400f dediğin işlemci 11. nesil i7 işlemcisine göre hem oyun hem render performansında daha önde

bayeggex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
bay eggex
İlgilendiği Kategoriler
ayrıca benim attığım sistem 12. nesil daha iyi işlemci ekran kartıda 3060 zaten sadece kasa ve güç kaynağı beğenmiyorum onda da değiştirme seçeneği var Corsair'in 4000x modelini 1400 TL farkla alıp devam edebilirsin
12.nesiller yeni çıktı diye bir endişem var açıkçası sonuçta ben bu sistemi 4-5 sene boyunca kulanmak istiyorum

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak
12.nesiller yeni çıktı diye bir endişem var açıkçası sonuçta ben bu sistemi 4-5 sene boyunca kulanmak istiyorum
Kardeşim sen attığım linke baktın mı zaten sana attığım linkteki üründe 12400f vs 3060 var

Bu sistemde bana kalırsa kasa değişmeli imkanın varsa soğutucu eklenmeli

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Saçma sapan öneriler tansiyonum düştü. RTX3060 hazır sistem yerine 20K bütçe ile 3070 toplanabilir. Hatta duruma göte 3070ti yolu bile var. AMD istediğin uygulamalarda nasıl bilmiyorum ama işlemci odaklı uygulamalar ise RX6700XT alıp işlemciye biraz daha yüklenebilirsin.
İşlemci olarak 12400F gayet iyidir i5 kötüdür falan saçma. İ5 12600K vs. de alınır ekran kartını AMD seçersen tabi. İ7 12700K falan çok yüksek fiyatları olduğu için onu alırsan ekran kartı olarak giriş bi 3060 veya RX6600 alınabilir.
NZXT kasa görüntü olarak hoş olsa da hava akışı pek iyi olan bi kasa değil daha iyi kasalar var.
20K ile her türlü oyunda rahat oynarsın ve 4-5 sene götürür fakat İtopya , Vatan gibi yerlerden alırsan ortalama 3-4 bin TL fazla vereceksin ki hepsinin garantisi belli firmalarda olduğu için öyle almanın da bir mantığı yok. Ucuz olanı al.
Sonuç olarak kullandığın uygulamalar işlemci mi ekran kartı mı yoksa ikisinden de mi kullanıyor belirtirsen daha iyi yardımcı oluruz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,245
Üyeler
160,055
Son üye
eayberkc
Top Bottom