2018de topladığım sistem...

xeoph

80+
Reaksiyon skoru
0
Msi B450M PRO-M2 Amd B450 Soket DDR4 3466(OC) DVI VGA HDMI M.2 USB3.1 mATX Anakart
Akasa Viper 600W 80+Bronze Güç Kaynağı AK-PA060AF07
Phanteks Eclipse P350X Siyah Bilgisayar Kasası
AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci
Corsair Vengeance LPX 8GB (1x8GB) DDR4 3000MHz C16 Siyah Ram
Rx 580 ekran kartı

Sistemi World of warcraft ve Dota 2 oynamak için güncelleştirmek istiyorum. Fakat şu zamana kadar sistemim idare etse de artık bu oyunları zar zor açıyor. Amacım 2-3 senede bir güncellemek bu sebeple anakart desteklediği müddetçe ekran kart, işlemci ve ram takviyesi düşünüyorum.
Örnek vermek gerekirse tavsiye edeceğiniz işlemci ve ekran kartı/ram vs 2 sene oynamama müsaade ediyor ardından komple sistem yenilemem mümkün fakat şuan bütçem 10-20k civarı ve sıfır parçalar almayı tercih ediyorum.(Forum içinden temin edebilme şansım varsa 2.el tercih edilebilir.)

İşlemci r5 5600 en iyi tercih anakartı da göz önünde bulundurursak. Ramin aynısından bir adet daha ekleyin. Bu iki yükseltmeden sonra ekran kartına gerek kalacağını düşünmüyorum ancak rx7700xt/rx6800xt civarı kartlara kadar çıkabilirsiniz. 2. El tavsiye ederim

İşlemci r5 5600 en iyi tercih anakartı da göz önünde bulundurursak. Ramin aynısından bir adet daha ekleyin. Bu iki yükseltmeden sonra ekran kartına gerek kalacağını düşünmüyorum ancak rx7700xt/rx6800xt civarı kartlara kadar çıkabilirsiniz. 2. El tavsiye ederim
Ellerinize sağlık hocam detayına kadar söylemişsiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak phantom spirit alınabilir stok fazla iyi olmaz

Ellerinize sağlık hocam detayına kadar söylemişsiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak phantom spirit alınabilir stok fazla iyi olmaz
5600 ısınmasını abartıyorsunuz. ben şuan 7500f de segotep 6 bakır borulu tek kule tek fanlı modelini kullanıyorum işlemciye daha 60 derece görmek nasip olmadı :)
5600 de aynı şekilde f/p oranı iyi 4-5,6 bakır borulu tek kule tek fan da fazlasıyla yeter.

5600 ısınmasını abartıyorsunuz. ben şuan 7500f de segotep 6 bakır borulu tek kule tek fanlı modelini kullanıyorum işlemciye daha 60 derece görmek nasip olmadı :)
5600 de aynı şekilde f/p oranı iyi 4-5,6 bakır borulu tek kule tek fan da fazlasıyla yeter.
Phantom spirit ilerdede kullanır

Phantom spirit ilerdede kullanır
ddr4 ne kadar ilerisi olabilir ki ? sistem baştan 0 dan yapar diye düşünüyorum.
arkadaşa gereksiz masraf çıkartmış olacaksın benim fikrim bu yönde.

Geri