Neler Yeni

2024 pc toplama maceram

safir_k

80+
Katılım
29 Temmuz 2024
Mesajlar
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
safir
Başlıyorum umarım okuyanlara yardımcı olur maksadıyla paylaşıyorum.
Sistemin resmini paylaştım, reklam amacı yoktur ne var ne yok anlatacağım marka ve isimlerle.

Öncelikle genel olarak memnun kaldım onu söyleyeyim.
PC'yi Kadıköy vizyon bilgisayardan topladım. Normalde ASUS parçası satmasına rağmen butik sipariş toplama PC de yapıyor hizmetlerinden çok memnun kaldım benchmark bile yaptılar ayrıca monitörü onlardan almayacaktım ama PC güzel toplandı diye monitörü de onlardan anladım. Monitöre satmadan önce ölü piksel testi yapmamam müsaade ettiker, yazıcıoğlu en üst katta matrixteki saataçi gibi bir adam var yaşlı PC'leri o topluyor test ediyor orayı da ziyaret ettim dükkan ikinci katta saatçi enüst katta neyse.

Kasa: Thermaltake Tower 200 mini ITX kasa, mini ITX istedim çünkü gereksiz boşluk var cip poşeti gibi diğeer kasarlarda ama isterseniz Micro ATX'de sığıyor diyor kasa ama tamtamına boşluksuz tavsiye olarak mini ITX anakart takın diyor kasa, kasanın tüm yönlerinde toz filtresi mevcut ön arka sağ sol üst alt her yeri çok güzel. Türklerin BMW sevgisine benzer bir kasa diyebiliirim, mutlaka fan ayarları bir anakart seçin çünkü default ayarlarda kasanın fanı ses yapıyor sessiz olarak 200RPM düşürünce neredeyse PC'nin çalıştığını duymuyorum. Kasa 2 tane fanla geliyor, vizyon PC Vatan'dan kendi aldı uğraştı.

Sakın reklamlarla kanmayın ben kandım normalde resimlerde alt panelde LCD panel gözüküyor reklamda ama onu exclusive yani ayrıca satılıyorlarmış burada bir aldatılmışlık hissettim, kendisi ayrıca 100 küsur dolar.

CPU: AMD Ryzen 7800x3D.
İşlemci soğutucu: Cooler Master 212 Turbo çift fanlı Tower Air soğutma RGB.
GPU: MSI RTX4080 16 GB Gaming X Slim, 4090'a o kadar para veremeyeceğim için 4080 seçtim.

Arkadaşlar işlemciyi BIOS'tan ecoya aldım ekran kartını da MSI Afterburner ile undervolt yaptım sistemi serin serin kullanıyorum, işlemci 49-54°c arasında 60°c hiç geçmedi yük altında, ekran kartı otomatick olarak 55°c fan açıyor o bile hiç açmıyor, sistem bayağı soğuk çalışıyor.
RAM: G.Skill DDR5 2x16 GB 6000MHz RGB, default olarak 4800'de çalışıyordu, BIOS'tan 6000MHz'e kendim çektim sanırsam default olarak CPU kısıtlıyordu, normalde Kingston RAM istemiştim ama vizyon bilgisyarda yoktu G.Skill koydu.
SSD: Kingston 2x1TB Kingston KC3000 7000 MB-6000 MB.
PSU: Zalman GigaMax III 850W, o kadar sessiz çalışıyor ki açık mı kapalı mı bilemiyorsun, FSP istemiştim ama elde yok diye ve sessizlerden bunu koydular.
Anakart: MSI B650I Edge Wi-Fi Micro itix, Micro ITX olmasına rağmane Bluetooth ve Wi-Fi var.

Tower CPU fan & RAM & GPU hepsinde RGB var pek güzel duruyor.
Monitörsüz toplam fiyat 90k TL idi, bilginize arz ederim.
Ayrıca Linux Mint kurdum kafam rahat Windows kadar iyi çalışıyor ve daha hızlı ve hafifi, Steam oyunları çalışıyor.

Eksiler :( bağımsız olarak:
Rampage mouse boundle aldım 3D printerdan çıkmış petrol gibi yapış yapış.
Rampage klavye granite gamer klavye aldım çok hassas üflesen basıyor elin korkak oluyor klavye üzerine elin koyup dinlenemiyorsun.
 

Ekler

  • 125151.png
    125151.png
    222.4 KB · Hit: 7
Top Bottom