Neler Yeni

25K Bütçe Mobilitesi yüksek oyun bilgisayarı önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Tayfur Durlanık
Bütçe
25000
İyi forumlar, Yaklaşık iki aydır araştırma içerisindeyim halen net bir sonuca varamadım. 25K bandında ( +/- 2-3K) hantal olmayan, adaptöre bağlamadan hatrı sayılır bir süre idare edebileceğim güçlü bir bilgisayar arıyorum. Hem mobilite hem performans istediğim için sürekli bir yerden açık veriyor cihazlar. Bu kriterlere uygun laptop öneriniz var mıdır? Önerilerinize yardımcı olması açısından incelediğim laptopların kendimce olumlu olumsuz yönlerini paylaşıyorum:

MSI DELTA 15 R7 5800H RX6700M (Fiyat bir hafta önce 23K)
  • Bataryası iyi, laptop hafif ve şık (1.9kg)
  • Soğutması ve kasası iyi
  • Ekran kartından emin olamıyorum bazı testlerde 3060P den iyi görünürken bazılarında 3060Q ile başa baş gidiyor
HP OMEN 15 R7 5800H RTX 3070Q
  • Batarya orta, laptop orta ağırlıkta ve şık (2.5kg)
  • Soğutması ve kasası iyi
  • Ekran kartı 3070Q olması ne kadar mantıklı? 3060P daha doğru bir seçenek olur mu?
HP VICTUS 16 İ7 12700H RTX 3060Q (Fiyat bir gün önce 26K'ydı tekrar indirime girer diye düşünüyorum)
  • Batarya orta, laptop orta ağırlıkta ve şık (2.5kg)
  • Soğutma konusunda bilgim yok, kasayı vatanda incelediğimde kaliteli duruyordu
  • DDR5 4800mhz Ram bulunuyor 12700 işlemci ile özellikle Unity ve türevi uygulamalarda bana çok faydalı olur
  • Bu kadar güzel özelliğin yanında malesef ekran kartı 3060Q
GAMEGARAJ SLAYER7 İ7 12700H RTX 3060P
  • Gamegaraj Slayer7 parça toplama kısmında güzel özellikeri seçtiğimde fiyat yine uygun oluyor ancak en büyük problem bataryanın 3 hücreli 53wh değere sahip olması. Bu değerde bir batarya kablosuz kullanıma pek müsait değil gibi görünüyor, bu konuda fikirlerinizi bekliyorum toplanmış halini ss olarak paylaşıyorum.
1.png

EDIT: Araştırmalara devam ederken bir seçenek daha buldum onu da ekliyorum

Asus TUF Gaming A15 R7 6800H 3060P DDR5
  • Batarya iyi, şık ve hafif (2.2kg)
  • Soğutma konusunda bilgim yok, kapak kısmı metalik diğer kısımlar sert plastik
  • 3060P ekran kartı ve DDR5 16GB ram bulunuyor
  • Ram 1x16 olarak geliyor. Bir incelemesinde 2x8 ile arasında ciddi anlamda bir fark olmadığını öğrendim

Bunlar benim takip ettiklerim, belirttiklerimin dışında Lenovo Legion ve Asus'un bir serisine baktım ancak çok hantal tam gamer laptopu gibi göründükleri için detaylı araştırmadım. Portatif olduğunu düşündüğünüz, yukarıdaki kriterlendirmeye uyan önerilerinize açığım. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,180
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Aralarında MSI mantıklı olur bence.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_

Bataryası çokta kötü değil gibi. 4 Hücreli 63Wh. Ne kadar fazla bilgim yok ama siz daha iyi bilirsiniz onu benden. işlemci gücü zayıf onlara göre. QHD ekranı var. Soğutma ve kasası iyi. 1.7kg ile baya hafif.
Türkiyenin en iyi müşteri hizmetlerinden birine sahip.
Eğer 30K üstüne çıkarım derseniz,

3060MAXP 3070MAXQ'dan hafif daha iyi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Tayfur Durlanık
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Bataryası çokta kötü değil gibi. 4 Hücreli 63Wh. Ne kadar fazla bilgim yok ama siz daha iyi bilirsiniz onu benden. işlemci gücü zayıf onlara göre. QHD ekranı var. Soğutma ve kasası iyi. 1.7kg ile baya hafif.

Bu modeli gördüm ancak bataryası gerçekten çok zayıf. Kullanıcı yorumu olarak adamın söylediği şu " Fişe takılı değilken bir saat zor çıkıyor " ve bu durum sadece video izlerken kısık ekrandayken oluyor. Ne kadar az olduğunu şu şekilde belirteyim belirttiğim Msi 90 wh değere sahip. Ayrıca ofisimde 3 arkadaş Monster sahibi ve 3ü de aldığına pişman, giriş seviyesi cihazlarda sıkıntı vardır orta seviyeler iyidir belki diyorum ama bu 3 arkadaşı görünce bu fikir de pek mantıklı gelmemeye başladı o nedenle Monster'a şuan için pek sıcak bakamıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mevlüt Can Ay

Monster önermem

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Bu modeli gördüm ancak bataryası gerçekten çok zayıf. Kullanıcı yorumu olarak adamın söylediği şu " Fişe takılı değilken bir saat zor çıkıyor " ve bu durum sadece video izlerken kısık ekrandayken oluyor. Ne kadar az olduğunu şu şekilde belirteyim belirttiğim Msi 90 wh değere sahip. Ayrıca ofisimde 3 arkadaş Monster sahibi ve 3ü de aldığına pişman, giriş seviyesi cihazlarda sıkıntı vardır orta seviyeler iyidir belki diyorum ama bu 3 arkadaşı görünce bu fikir de pek mantıklı gelmemeye başladı o nedenle Monster'a şuan için pek sıcak bakamıyorum.
Monster'ın alınası bazı ürünleri var bu onlardan birisi. Clevo kasalar gibi değil tongfang kasalar.

Şarj olarak tatmin etmez büyük ihtimalle. O yüzden eğer şarj süresi sizin için önemliyse HP OMEN R7 5800H'lı modeli öneririm. Üstüne çıkarım derseniz 3070P'li modeli öneririm performans açısından. Ama onun bataryasıda çok dayanmıyor bunla aynı bataryaya sahip.

Ama HP'de MUX SWITCH var mı bir araştırın. Ona göre alın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Tayfur Durlanık
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Monster'ın alınası bazı ürünleri var bu onlardan birisi. Clevo kasalar gibi değil tongfang kasalar.

Şarj olarak tatmin etmez büyük ihtimalle. O yüzden eğer şarj süresi sizin için önemliyse HP OMEN R7 5800H'lı modeli öneririm. Üstüne çıkarım derseniz 3070P'li modeli öneririm performans açısından. Ama onun bataryasıda çok dayanmıyor bunla aynı bataryaya sahip.

Ama HP'de MUX SWITCH var mı bir araştırın. Ona göre alın.
Monsterın bu modelini kullanan varsa onların geri dönüşleri ile daha net bir bakış açısına sahip olabilirim.

Üstüne fazla çıkmak istemiyorum nitekim yanına ekipman da alacağım bir miktar onlar da tutacak.

Mux switch bu laptoplarda yok diye biliyorum. Mux olan laptoplar ağır kaba duranlar oluyor gördüğüm kadarıyla. Sadece performans istesem ya da sadece mobilite + xx programlarımı çalıştırsın desem seçilebilecek çok cihaz var ancak her şeyden biraz olsun dediğimizde gerçekten seçenekler çok daralıyor.

IbanyLone

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Serkan Uysal
hp omen modeli iyidir.

Carasta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Tayfur Durlanık
Mobilite için alınabilir.

Bu işlemci ve 3060Q ile pek mantıklı olmaz. Güzel bir indirimle bu model tercih edilebilir aslında: link

Son düzenleme:

Ege Hanedar

80+ Bronze
msi model batarya olarak sizi gayet tatmin ederdi indirimdeyken keske onu alsaydınız,omen modeli alınmaz max q ve mux yok merak ettıgınız varsa sorabılırsınız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Tayfur Durlanık
msi model batarya olarak sizi gayet tatmin ederdi indirimdeyken keske onu alsaydınız,omen modeli alınmaz max q ve mux yok merak ettıgınız varsa sorabılırsınız.
Hala en uygunu Msi Delta 15 gibi görünüyor ancak Asus Tuf A15 de çok cezbediyor. İşlemci ddr5 ram mux maxp 3060 yok yok. Bu konuda söyleyebileceğiniz bir şey var mıdır? Amazonun prime indirimlerini bekliyorum 18i başlayacak. Güzel bir indirim yakaladığım cihazı alacağım artık fazla kafa yormayacağım. Bir de bu asusun üst modeli bulunuyor Zepyhrus g15, o da özellik olarak baya iyi 30k bandına düşerse tercih edilebilir gibi görünüyor. Bu arada hazırladığım amazoz listesini de paylaşayım belki gözünüze çarpan bir şeyler olur: https://www.amazon.com.tr/hz/wishlist/ls/2BM7BD5ZZ8HDF?ref_=wl_share

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,848
Üyeler
160,150
Son üye
Destructor28
Top Bottom