juststepby
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 2
- İsim
- Tayfur Durlanık
- Bütçe
- 25000
İyi forumlar, Yaklaşık iki aydır araştırma içerisindeyim halen net bir sonuca varamadım. 25K bandında ( +/- 2-3K) hantal olmayan, adaptöre bağlamadan hatrı sayılır bir süre idare edebileceğim güçlü bir bilgisayar arıyorum. Hem mobilite hem performans istediğim için sürekli bir yerden açık veriyor cihazlar. Bu kriterlere uygun laptop öneriniz var mıdır? Önerilerinize yardımcı olması açısından incelediğim laptopların kendimce olumlu olumsuz yönlerini paylaşıyorum:
MSI DELTA 15 R7 5800H RX6700M (Fiyat bir hafta önce 23K)
EDIT: Araştırmalara devam ederken bir seçenek daha buldum onu da ekliyorum
Asus TUF Gaming A15 R7 6800H 3060P DDR5
Bunlar benim takip ettiklerim, belirttiklerimin dışında Lenovo Legion ve Asus'un bir serisine baktım ancak çok hantal tam gamer laptopu gibi göründükleri için detaylı araştırmadım. Portatif olduğunu düşündüğünüz, yukarıdaki kriterlendirmeye uyan önerilerinize açığım. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
MSI DELTA 15 R7 5800H RX6700M (Fiyat bir hafta önce 23K)
- Bataryası iyi, laptop hafif ve şık (1.9kg)
- Soğutması ve kasası iyi
- Ekran kartından emin olamıyorum bazı testlerde 3060P den iyi görünürken bazılarında 3060Q ile başa baş gidiyor
- Batarya orta, laptop orta ağırlıkta ve şık (2.5kg)
- Soğutması ve kasası iyi
- Ekran kartı 3070Q olması ne kadar mantıklı? 3060P daha doğru bir seçenek olur mu?
- Batarya orta, laptop orta ağırlıkta ve şık (2.5kg)
- Soğutma konusunda bilgim yok, kasayı vatanda incelediğimde kaliteli duruyordu
- DDR5 4800mhz Ram bulunuyor 12700 işlemci ile özellikle Unity ve türevi uygulamalarda bana çok faydalı olur
- Bu kadar güzel özelliğin yanında malesef ekran kartı 3060Q
- Gamegaraj Slayer7 parça toplama kısmında güzel özellikeri seçtiğimde fiyat yine uygun oluyor ancak en büyük problem bataryanın 3 hücreli 53wh değere sahip olması. Bu değerde bir batarya kablosuz kullanıma pek müsait değil gibi görünüyor, bu konuda fikirlerinizi bekliyorum toplanmış halini ss olarak paylaşıyorum.
EDIT: Araştırmalara devam ederken bir seçenek daha buldum onu da ekliyorum
Asus TUF Gaming A15 R7 6800H 3060P DDR5
- Batarya iyi, şık ve hafif (2.2kg)
- Soğutma konusunda bilgim yok, kapak kısmı metalik diğer kısımlar sert plastik
- 3060P ekran kartı ve DDR5 16GB ram bulunuyor
- Ram 1x16 olarak geliyor. Bir incelemesinde 2x8 ile arasında ciddi anlamda bir fark olmadığını öğrendim
Bunlar benim takip ettiklerim, belirttiklerimin dışında Lenovo Legion ve Asus'un bir serisine baktım ancak çok hantal tam gamer laptopu gibi göründükleri için detaylı araştırmadım. Portatif olduğunu düşündüğünüz, yukarıdaki kriterlendirmeye uyan önerilerinize açığım. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
Son düzenleme: