Neler Yeni

2d platformer bir oyun için neler bilmem gerek ?

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Cemal Faruk Koçak
Dostlar oyun yapmak istiyorum son zamanlarda kafam da dolanan her şeyi iyi kötü olsa yapma takıntım olduğundan oyun yapmak istiyorum (premier pro hayat çalıyor)
Sıfırım bu konuya ne kod ne yazılıwm biliyorum neler öğrenmem gerek

106410

80+ Silver

Ömer 34242432

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,806
İsim
Ömer Fasd
Merhaba @OdinSonThoR

Öncelikle programlamanın temelini öğrenmen gerek, buna python öğrenerek başlayabilirsin. Python'un temellerini öğrendiğin zaman, zaman kaybetmeden C#'a geç (Unity oyun motoru C# dilini kullanır), C#'ın da temellerini öğrendikten sonra Unity'de C#'ın nasıl işlediğini öğren (Unity'e has bazı kodlar var), Bunu basit basit projeler yaparak öğrenebilirsin. Eğer oyun yaparken bir sorunla karşılaşırsan internete sor veya UnityDocs'a bak. Basit projeler yapa yapa gelişeceksin, Parkur oyunu yapabilecek bilgiye ve tecrübeye sahip olduğunu hissettiğin an başla yapmaya kafandaki projeyi.

dyternal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ramazan Hüdai Sakman
Construct ile kod yazmadan algoritma ile oyun yapabilirsin fakat ben Unity üzerinde çalışıyorum. İnternette İngilizce bir sürü C# eğitimi var. Blackthornprod, Code Monkey, Dani vb. youtube kanallarının derslerini izleyerek C# öğrenebilirsin. Fakat Construct ile kodlamaya gerek kalmadan oyun yapabilirsin. Tamamen keyfine kalmış. C# öğrenmeni öneririm açıkçası. Kod yazıp sonuçlarını görmek çok güzel bir şey.

Top Bottom