Neler Yeni

2k bütçeyle hangi soğutucuyu almalıyım ?

kerim452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Kerim sarı
Bütçe
2000
Öncelikle selamlar.

Yaklaşık 6 aydır ryzen 5 7500f işlemcimi 360mm sıvı soğutmayla kullanıyordum ama değerler normal değildi. Boşta 60 oyundayken 90 derecelerde takılıyordu. Bu yüzden soğutucuyu söktüm ve yeni soğutucu almaya karar verdim. 2K bandında bütçem var.

Şu iki soğutucu arasında kaldım:

Eğer farklı bir öneriniz varsa yazarsanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler

hawkddf

80+
Phantom Spirit de 7 bakır boru var. Peerless Assassin de ise 6 adet.
Ben olsam Phantom Spirit alırdım

kerim452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Kerim sarı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Phantom Spirit de 7 bakır boru var. Peerless Assassin de ise 6 adet.
Ben olsam Phantom Spirit alırdım
Yani ne kadar bakır boru o kadar soğutma mı oluyo. Anladım hocam sağolun.

akastg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
fre
Öncelikle selamlar.

Yaklaşık 6 aydır ryzen 5 7500f işlemcimi 360mm sıvı soğutmayla kullanıyordum ama değerler normal değildi. Boşta 60 oyundayken 90 derecelerde takılıyordu. Bu yüzden soğutucuyu söktüm ve yeni soğutucu almaya karar verdim. 2K bandında bütçem var.

Şimdiden teşekkürler
sivi sogutucunuz yeni miydi bozuldu mu

kerim452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Kerim sarı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Her zaman aynı mantık değil ama phantom spirit in fanları daha yeni model.
Tamamdır anladım onu seçeceğim o zaman.
Mesaj otomatik birleştirildi:

sivi sogutucunuz yeni miydi bozuldu mu
Hocam şöyle söyliyim ben 3 yıl önce pc dizecektim indirimde diye thermaltake th360 sıvı soğutucusunu aldım. Daha sonra bazı sebeplerden dolayı ertelemek zorunda kaldım. Bu yıl pc yi dizdikten sonra ısı değerleri hep boşta 50 oyunda 65-70 arasında geziniyordu. Geçen gün tekrar bi bakayım dedim boşta 65-70 oyunda (cs) 95 derece oluyor. Problemin ne olduğu hakkında hiç bi fikrim yok.

Basent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Barkın
Öncelikle selamlar.

Şimdiden teşekkürler
Kendim peerless assassins kullanıyorum. Gayet memnunum çok iyi soğutuyor. Ama ikisi arasında spirit modeli daha iyi olur hocam.

kerim452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Kerim sarı
Kendim peerless assassins kullanıyorum. Gayet memnunum çok iyi soğutuyor. Ama ikisi arasında spirit modeli daha iyi olur hocam.
Tamamdır hocam teşekkürler.
Soğutma olarak sıvı soğutmalarla neredeyse aynı değerleri veriyor diye yorunlar okudum işimi fazlasıyla görür

Basent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Barkın
Tamamdır hocam teşekkürler.
Soğutma olarak sıvı soğutmalarla neredeyse aynı değerleri veriyor diye yorunlar okudum işimi fazlasıyla görür
Evet hocam kesinlikle. Hatta belirli sıvı soğutuculara göre daha iyi performans veriyor ikiside. I5 13400f ile kullanıyorum boşta 30 oyunlarda 50'yi geçmiyor.

kerim452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Kerim sarı
Evet hocam kesinlikle. Hatta belirli sıvı soğutuculara göre daha iyi performans veriyor ikiside. I5 13400f ile kullanıyorum boşta 30 oyunlarda 50'yi geçmiyor.
Bu bütçe için mükemmel o zaman. O değeleri görsem gayet memnun olurum. Sıvı soğutucuya gereksiz para harcamaya gerek kalmaz.

Basent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Barkın
Bu bütçe için mükemmel o zaman. O değeleri görsem gayet memnun olurum. Sıvı soğutucuya gereksiz para harcamaya gerek kalmaz.
Evet hocam. 240mm sıvı soğutucu alacağınıza bu iki modelden birini almanız çok daha iyi olur. Belki sizin işlemcinizde sonuçlar bir tık farklı olur ısı değerlerini pek bilmiyorum ama fazlasiyla tatmin edeceğine eminim.

Top Bottom