Neler Yeni

3 Farklı mavi ekran hatası alıyorum

Riven

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Doğukan
RAM: Apacer Panther Black-Gold 8GB (2x8GB) 3200MHz CL16 DDR4
SSD veya HDD modeli: ADATA SU630 480gb
Ekran kartı: ASUS RX580 8gb
Anakart: ASUS B450M-K
İşlemci: RYZEN 5 5600

Merhaba, mavi ekran hatalarını çok sık almaya başladım. Bundan 1-2 hafta önceye kadar oyun oynarken nadir ve rastgele bir şekilde bir anda ekran donuyordu uzunca bir süre, sonrasında mavi ekran gösterip reset atıyordu ve tekrar açılma esnasında "BIOS için del tuşuna basın" yerinde sonsuza kadar kalıyordu. Bende PC res atar atmaz del tuşunu spamlayıp BIOS'u açıp BIOS'tan hiçbir şey yapmadan çıkıp PC'yi tekrar açabiliyordum. Bu mavi ekranlara alıştığımdan artık her donduğunda mavi ekran gelmeden PC'yi kendim kapıyorum aynı işlemleri yapıp bir şekilde idare ediyordum, fakat artık son 2-3 sefer oyuna tıkladığım anda bile ekran donmaya falan başladı. Şu ana kadar karşılaştığım 3 farklı mavi ekran hatası var;
  • KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR
  • CRITICAL_PROCESS_DIED
  • SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

HD tunedan scan taraması yaptım temiz çıktı, Memtest86 testi yaptım temiz çıktı. Ben büyük ihtimalle RAM falan diyordum ama testlerde bir error çıkmadı. Sıkıntı nerede anlayamadım. Donanımsal olduğunu düşündüğüm için yılbaşı zamından önce alayım diyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Minidump dosyasını paylaşıyorum fakat tarihi güncel değildi emin olamadım yine de paylaşıyorum.

minidumpp: https://drive.google.com/file/d/1Yb3KVJpcai-OPHNdTEbedxEybb1P7i5c/view?usp=sharing

quartle

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,022
İsim
1
ssd kronik sorunlu

Riven

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Doğukan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ssd yi HD tune da scanledim hiçbir şey çıkmadı ama ssd değişmek durumu çözecek mi peki kesin olarak. Çünkü ben setup ı 2020 yılında topladım yaklaşık 5 sene olacak bu ssd ile.

quartle

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,022
İsim
1
ssd yi HD tune da scanledim hiçbir şey çıkmadı ama ssd değişmek durumu çözecek mi peki kesin olarak. Çünkü ben setup ı 2020 yılında topladım yaklaşık 5 sene olacak bu ssd ile.
aynı ssd yi kullandım hocam biraz araştırırsanız çok fazla şikayet var kronik sorunlu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,553
Üyeler
164,519
Son üye
Eqsionix
Top Bottom