Neler Yeni

3060 ekran kartının üstüne 7000 türk lirası katıp güzel bir sistem toplanır mı?

amnesiare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Eren
Soru başlıkta yazıyor monitör dahil olmasına gerek yok -dahil olursa tabi daha iyi olur- Japonyadan 3060 ekran kartı getirtebilirsem -biraz zor- (büyük ihtimalle paparadan dolayı 7k-7.5k arasında bir fiyatta gelecek) üstüne bu parayla güzel bir sistem dizilir mi? Montaj daha önce hiç yapmadım sıkıntı yaşar mıyım? Hazır sistemleri biliyorum gaming gen tr ve itopya gibi sitelere güvenmiyorum şikayet var kısmında sistemi kırık şekilde gelip çok muzdarip olan adamlar var ve büyük ihtimalle iade edilmiş, tamir edilmiş parçaları kullanarak hazır sistemleri yapıyorlar. Açıkcası bu riski göze almak istemiyorum direk kendim toplamayı düşünüyorum. Game garaj hiç alışveriş yapmadım ciddi ölçüde müşterilerine destek veriyor gibi (şikayet kısmındaki yorumlara bakarak söylüyorum) fakat 3060 sistemleri çok istediğim gibi değil. Sizce 3060ın üstüne 7k gibi bir bütçeyle dar boğaz yapmayan güzel bir sistem toplanabilir mi?

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,266
İsim
Bilal Tepe
Soru başlıkta yazıyor monitör dahil olmasına gerek yok -dahil olursa tabi daha iyi olur- Japonyadan 3060 ekran kartı getirtebilirsem -biraz zor- (büyük ihtimalle paparadan dolayı 7k-7.5k arasında bir fiyatta gelecek) üstüne bu parayla güzel bir sistem dizilir mi? Montaj daha önce hiç yapmadım sıkıntı yaşar mıyım? Hazır sistemleri biliyorum gaming gen tr ve itopya gibi sitelere güvenmiyorum şikayet var kısmında sistemi kırık şekilde gelip çok muzdarip olan adamlar var ve büyük ihtimalle iade edilmiş, tamir edilmiş parçaları kullanarak hazır sistemleri yapıyorlar. Açıkcası bu riski göze almak istemiyorum direk kendim toplamayı düşünüyorum. Game garaj hiç alışveriş yapmadım ciddi ölçüde müşterilerine destek veriyor gibi (şikayet kısmındaki yorumlara bakarak söylüyorum) fakat 3060 sistemleri çok istediğim gibi değil. Sizce 3060ın üstüne 7k gibi bir bütçeyle dar boğaz yapmayan güzel bir sistem toplanabilir mi?
O fiyatlara 3060ti sistemler cikiyo 14 15k civarı hatta var da olabilir hala

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,039
İsim
Hakan
3060 Tİ Sistem buluabilirsin o fiyata ama tek tek almak istersen illaha ;

@bana beko derler

amnesiare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O fiyatlara 3060ti sistemler cikiyo 14 15k civarı hatta var da olabilir hala
Genelde o sistemleri gördüğüm siteler ya kötü yorumu bol olan ya da işlemcisi darboğaz yapacak işlemciler kullanmakta. Eğer bildiğiniz güvenilir bir site varsa atarsanız sevinirim.

Vatulian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
827
İsim
Ege ÖZTABAK
Genelde o sistemleri gördüğüm siteler ya kötü yorumu bol olan ya da işlemcisi darboğaz yapacak işlemciler kullanmakta. Eğer bildiğiniz güvenilir bir site varsa atarsanız sevinirim.
Daha geçen gün 5600X+3060ti sistem vardı gaming.gen.tr sitesinde 13.5k ya. 700-800 e de güzel bir soğutucu alarak tercih edilebilir, şuan hazır sistemlerdeki ekran kartları Japonya'dan daha makule gelebilir.

amnesiare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Daha geçen gün 5600X+3060ti sistem vardı gaming.gen.tr sitesinde 13.5k ya. 700-800 e de güzel bir soğutucu alarak tercih edilebilir, şuan hazır sistemlerdeki ekran kartları Japonya'dan daha makule gelebilir.
Dediğim gibi gaming gen TR'ye güvenemiyorum bunun gibi bir sürü şikayet var https://www.sikayetvar.com/gaminggentr/gaminggentr-iptal-edilen-urunun-parasini-rehin-tutma. Ve internette gördüğüm kadarıyla sistemi paramparça gelen ve sistemi açarken videoya çektiği halde iadeyi bir türlü kabul etmeyen bir firma 14k gibi para harcayıp böyle sorunlarla uğraşmak istemiyorum. Game garaj hiç alışveriş yapmadım fakat gayet iyi duruyor şikayetlerinin hepsiyle düzgünce uğraşan müşterinin arkasında duran firmaya benziyor ama game garajda da işlemciler istediğim gibi değil.

Vatulian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
827
İsim
Ege ÖZTABAK
Dediğim gibi gaming gen TR'ye güvenemiyorum bunun gibi bir sürü şikayet var https://www.sikayetvar.com/gaminggentr/gaminggentr-iptal-edilen-urunun-parasini-rehin-tutma. Ve internette gördüğüm kadarıyla sistemi paramparça gelen ve sistemi açarken videoya çektiği halde iadeyi bir türlü kabul etmeyen bir firma 14k gibi para harcayıp böyle sorunlarla uğraşmak istemiyorum. Game garaj hiç alışveriş yapmadım fakat gayet iyi duruyor şikayetlerinin hepsiyle düzgünce uğraşan müşterinin arkasında duran firmaya benziyor ama game garajda da işlemciler istediğim gibi değil.
3060ti'lı sistem aldım Gaming.gen.tr den 2 hafta oldu ve her sorunum ile detaylıca ilgilendiler. Günümüzdeki çoğu teknoloji firması artık hemen hemen sizlere aynı kaliteyi sunuyor bazı oluşan sorunlar da firmadan değil çalıştıkları kargo şirketleri ile alakalı. Mesela aynı şekilde GameGaraj'dan 3060ti sistem alan arkadaşım da var (hatta aynı zamanda aldık) onun kasasında yamulmalar içe göçmeler ve kulaklık girişinde cızırdamalar mevcuttu. Donanım biraz şans işi, başınız en güvendiğiniz şirkette bile ağrıyabilir önemli olan haklarınızı iyi bilip gerektiği yerde haklarınızı savunabilmektir. Sizleri mağdur ettiği anda Tüketici hakları heyeti ekstra bir durum olmadıkça sizlerin lehinize çalışacaklardır.

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
5000 civarına hazır sistemden çıkma (ekran kartını alıp kalanını satıyorlar) iyi sistemler (R5 5600X, 16GB RAM, B450/550 anakart vs) oluyor. Onlardan alıp ekran kartı takabilirsin. Kalan 2000 de monitöre yeter herhalde 😀

Bu arada kırık gelme gibi sorunların nedeni kargo firması genelde. Ben de geçen İtopyadan hazır sistem aldım çok şükür sağlam geldi. Ama kargoda darbe alan çok sistem oluyor. Mesela geçen arkadaşa boş kasa almıştık kasa baya paramparça geldi. İyi ki boştu kasa valla 😅

Top Bottom