Neler Yeni

3060 vs 6600xt marka farkı ne kadar etkiler

raFixed

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Buğra Boyacı
Arkadaşlar öncelikle ekran kartı konusunda kararsızım 6600xt nin top performansı daha yüksek biliyorum fakat şöyle bir ikilem içindeyim:
Bazı Youtube kanallarının yapmış olduğu testlerde 3060 6600xt kadar çıkamasa da tatmin edici bir performans veriyor ve daha stabil sonuçlar veriyor.
3060a sürükleyen öbür bir etmen ise 6600xt nin yazılımsal sıkıntılarından bahsediliyor ve o kadar para verdiğim bir üründe bu tip hataları görmek istemiyorum açıkçası.
3060 alırsam intel, 6600xt alırsam amd işlemci almam mı gerekir tam performans almam için?
Diğer bir konu ise atıyorum 3060 almaya karar verdim bu arkadaşı alırsam pişman olur muyum mesela asusla arasında dağlar var fiyat olarak

Yiğit2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
Yiğit
Arkadaşlar öncelikle ekran kartı konusunda kararsızım 6600xt nin top performansı daha yüksek biliyorum fakat şöyle bir ikilem içindeyim:
Bazı Youtube kanallarının yapmış olduğu testlerde 3060 6600xt kadar çıkamasa da tatmin edici bir performans veriyor ve daha stabil sonuçlar veriyor.
3060a sürükleyen öbür bir etmen ise 6600xt nin yazılımsal sıkıntılarından bahsediliyor ve o kadar para verdiğim bir üründe bu tip hataları görmek istemiyorum açıkçası.
3060 alırsam intel, 6600xt alırsam amd işlemci almam mı gerekir tam performans almam için?
Diğer bir konu ise atıyorum 3060 almaya karar verdim bu arkadaşı alırsam pişman olur muyum mesela asusla arasında dağlar var fiyat olarak
Benim bildiğim işlemciyle bir alakası yok intel veya amd farketmez
tavsiyem 2si içinde intel

Axes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
İbrahim Coşkun
Kendi bildiklerimle aydınlatmaya çalışayım seni.Ilk olarak attigin ürün kutusuz o yüzden biraz daha uygun.İkinci olarak markalarda fark eden tek şeyin soğutma performansı olduğunu biliyorum.Üçüncü ve son olarak ben olsam nvidianin yazilima guvenip 3060 alirdim.

raFixed

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Buğra Boyacı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim bildiğim işlemciyle bir alakası yok intel veya amd farketmez
tavsiyem 2si içinde intel
Kendi bildiklerimle aydınlatmaya çalışayım seni.Ilk olarak attigin ürün kutusuz o yüzden biraz daha uygun.İkinci olarak markalarda fark eden tek şeyin soğutma performansı olduğunu biliyorum.Üçüncü ve son olarak ben olsam nvidianin yazilima guvenip 3060 alirdim.
teşekkürler arkadaşlar ayrıyeten bilgisayar mühendisliği okuyacağım için de intel tavsiye edeiyorlar bunun sebebi nedir biliyor musunuz

Yiğit2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
Yiğit
teşekkürler arkadaşlar ayrıyeten bilgisayar mühendisliği okuyacağım için de intel tavsiye edeiyorlar bunun sebebi nedir biliyor musunuz
F/P yüzünden olabilir veya hızından dolayı

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
intel veya amd demek doğru olmaz. amd tarafında r5 5600 intel tarafındada 11400f o kartları çok rahat götürür. Markadan markaya soğutma ve vram farkları olur ama iki kartta da bütün markaların vram miktarı aynı diye biliyorum. Pny kaliteli markadır pişman etmez. 6600xt alcaksanızda sapphire, xfx, powercolor, asus tercih edebilirsiniz. ben olsam 6600xt alırdım çok ahım sahım bir fark yok ucuz olanı alın

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,938
İsim
Hacı
3060 alın. Ne kadar azalsa da AMD nin halen yazılımsal sorunları var.
Yıllardır AMD kullanıcısıyım arkadaşlarıma falan kasa toplarken sorunsuz olması için Nvidia tercih ediyorum.

raFixed

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Buğra Boyacı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
intel veya amd demek doğru olmaz. amd tarafında r5 5600 intel tarafındada 11400f o kartları çok rahat götürür. Markadan markaya soğutma ve vram farkları olur ama iki kartta da bütün markaların vram miktarı aynı diye biliyorum. Pny kaliteli markadır pişman etmez. 6600xt alcaksanızda sapphire, xfx, powercolor, asus tercih edebilirsiniz. ben olsam 6600xt alırdım çok ahım sahım bir fark yok ucuz olanı alın
peki driver sorunları hakkında bilginiz var mı
fiyat farkını kafa ütülemesin diye verebilirim yani direkt :D

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
peki driver sorunları hakkında bilginiz var mı
fiyat farkını kafa ütülemesin diye verebilirim yani direkt :D
Rx6600xt kullanıyorum şimdiye kadar 2 kere sorun yaşadım onlarda benim hatamdan kaynaklı. Rx 6000 serisinde %95 düzeltildi yinede risk almak istemem derseniz rtx 3060 alın. Ben olsam aradaki fiyat ve performans farkına baktığımda rx6600xt alırdım. Dlss ve ışın izleme olan oyunları çok oynuyosanız yada yayın falan açcaksanız 3060 alın. Yoksa 6600xt daha iyi.

raFixed

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Buğra Boyacı
şimdi baktım da çekirdek hızı farkları da var çok etkileyecek bir şey mi

Top Bottom